cover image
Egyéb

A BVSC-hez látogat a Pro Recco

2016. április 29. 15:25

A zuglóiak weboldala számolt be arról, hogy május 2-án, hétfőn nyilvános edzőmeccset játszik a BVSC-Zugló férficsapata a világ talán legjobb, BL-címvédő együttesével. Aztán meccsel az OSC-vel, a Szolnokkal és a Ferencvárossal is.

Ebben a szezonban harmadik alkalommal látogat Magyarországra a Pro Recco, hiszen korábban az OSC vendégeként győzött, míg Szolnokon kikapott, a Bajnokok Ligája csoportköre során. Most nem tétmeccsre érkeznek Budapestre, hanem edzeni. Hogy miért, arról Märcz Tamás, a BVSC-Zugló vezetőedzője számolt be a klub weboldalán. 

"Maurizio Felugo a Pro Recco újdonsült elnöke, korábbi csapattársam kért meg, hogy edzőmérkőzéseket szervezzek számukra a belgrádi BL-mérkőzésük után, ahonnan nem térnek azonnal haza, hanem pár napot Budapesten töltenek. Nem könnyű nekik edzőpartnert találni Olaszországban, ezért mindig keresik erre az alkalmat. Eredetileg szerdán is mi játszottunk volna velük, de a Szolnok kérésére átadtunk egy lehetőséget. Hétfőn este 20:00 órától a BVSC-Zuglóval játszik a Pro Recco, másnap délelőtt az OSC csapatával, szerdán délelőtt pedig a Szolnokkal a mi uszodánkban. Ezen kívül kedden este a Ferencvároshoz látogatnak el" - mondta az olimpiai bajnok szakvezető.

"Először is azt gondolom, megtisztelő, hogy a Pro Recco szívesen játszik velünk, hiszen a világ legerősebb klubcsapata, akik a teljes 17 fős keretükkel érkeznek és ez nem mindennap adódik egy csapat életében. Másodsorban a fiatal BVSC utánpótlás játékosoknak is lehetőségük lesz látni olyan sztárokat, mint Mandic, Filipovic, Pjetlovic, Tempesti és társaikat, ráadásul teljesen ingyen, hiszen az edzőmérkőzés nyilvános, bárki kilátogathat a BVSC-uszodába. Nem kérdés, hogy nem vagyunk egy kategóriában ellenfelünkkel, de ettől függetlenül igyekszünk majd méltó partnerei lenni" - mondta még Märcz Tamás.
 
A BVSC a bajnokságban az 5. helyért küzd majd, a Szegeddel, míg a Pro Recco jön majd egy negyedik alkalommal is hazánkba, június 2. és 4. között címvédőként vesz részt a Bajnokok Ligája hatos döntőjében, a Margitszigeten.
Vízilabda hírek
BVSC
pro recco
szolnok