cover image
Egyéb

Döntőben az UVSE!

2016. április 27. 19:50

A vasárnap Euroliga-ezüstérmet szerző együttes a női bajnokság elődöntőjének második mérkőzésén is jobb volt a Szentesnél, így elsőként került a fináléba, ahol a csütörtöki BVSC-Dunaújváros meccs győztesével találkozik.

Az Euroliga négyes döntője előtt és utána is legyőzte a Szentest az UVSE, így biztosította helyét a női fináléban. Áts Bertalan csapata különösen a védekezésben tett ki magáért, képes volt három gólon tartani ellenfelét! Gangl Edina a kapujára menő tíz lövésből nyolcat hatástalanított (80%), a harmadik gólt cseréje, Aranyi Réka kapta. Tegyük gyorsan hozzá: mindhárom hazai találat a három ötméterest értékesítő Bujka Barbara nevéhez fűződik!

Tóth László csapata amúgy ezúttal nem kezdte olyan rosszul a partit, mint az elmúlt időben szokásává vált, 1–1-gyel zárult az első negyed, de a másodikban is csak 3–2-re vezettek a vendégek. Utána azonban nem volt megállás, szép lassan 9–2-re nyitotta szét az ollót a címvédő, és magabiztosan nyerte meg a találkozót.

A döntőben a csütörtöki BVSC–Dunaújváros harmadik elődöntő (kezdés 19.30, tv: M4) győztes lesz majd az ellenfele.

Eredmény – Női ob I., elődöntő, 2. mérkőzés
Hungerit-Szentes-UVSE 3–9 (1–1, 1–3, 0–2, 1–3)
Szentes, vezette:
Várkonyi G., Kun

SZENTES: Bolonyai – Hevesi, Kádár, Bujka 3, Kövér-Kis, Pengő, Gémes. Csere: Duhaj, Urvári, Szabó K., Farkas, Mihály, Tóth Cs., Gundl (kapus). Vezetőedző: Tóth László

UVSE: Gangl – Antal 3, Kisteleki H. 2, Szücs G. 1, Keszthelyi 1, Tóth I. 2, Csabai. Csere: Kuna, Hertzka, Kövesdi, Kiss E., Takács V., Mucsy, Aranyi (kapus). Vezetőedző: Áts Bertalan

A két nyert mérkőzésig tartó párharc végeredménye: 2–0 az UVSE javára


Vízilabda hírek
női elődöntő
szentes-uvse