cover image
Egyéb

UVSE-siker az Euroligában: „A hit, ez döntött…”

2016. április 23. 16:07

Értékelések Sabadellből, az UVSE győztes Euroliga-elődöntőjét követően.

„Izgultatok” – kérdezte Áts Bertalan a meccs után, a gratulációk fogadását követően tőlünk, mi meg annyit mondtunk, igen, a végén nagyon. De mi történt addig? – vetettük fel a kérdést az UVSE vezetőedzőjének.

„Mi lőttük az első gólt a meccsen, utána kaptunk három átlövésgólt, amikor nem Edinának kellett volna védenie, hanem egyszerűen nagyon jól eltalálták mindhármat. Nekünk ugyanezek nem jöttek össze, és leültünk. Az Olympiakosz nem, volt neki egy sebessége, amit jól kihasznált. Mi a negyedik negyedre védekezést váltottunk, és ennek meg is lett az eredménye. Négy perc alatt megfordítottuk az állást. Sorolhatnám a játékosokat, kik voltak a főszereplők, de mindenki az volt. Nemcsak a stabil emberek lőttek fontos gólt, vagy mutattak be védekezésben extra dolgokat, hanem a fiatalok is. Ez tényleg igazi csapatmunka volt, a hét Európa-bajnok mellett a többiek is kitettek magukért. De nem állunk meg, megyünk tovább, aki ismer engem és a lányokat, az tudja, hogy holnap is szeretnénk nyerni” –
így Áts Bertalan.

Gangl Edina parádés védést mutatott be a meccs legvégén, ezzel elévülhetetlen érdemeket szerzett a győzelemben.

„Akkor kell védeni, amikor fontos… Nekünk ezt a meccset az utolsó negyedben kellett megnyerni, ezt tudtuk. Egy teljesen más csapatot láttam abban a negyedben, támadásban is, de védekezésben is. Mínusz háromról nyertük meg a meccset, ez sok mindent elárul, nem adtuk fel és fejben is ott voltunk. Csapat voltunk, holnap is az leszünk” – mondta az UVSE kapusa a meccs után közvetlenül.

„Semmi különös nincs emögött, csak egy dolog: a hit. Pontosan tudtuk, hogy képesek vagyunk megnyerni ezt a meccset, úgy készültünk. A lányoknak így küldtem el a programot, őszintén szólva nem is tudom, vasárnap mikor lesz a bronzmeccs. Mi a döntőre készültünk. nagy fegyverténynek tartom, hogy mínusz háromról, a címvédő ellen nyertünk” – nyilatkozott boldogan az UVSE csapatkapitánya, Tóth Ildikó, aki szombaton ünnepli születésnapját.

Takács Vivien harcol a labdáért (Fotó: Dobos Sándor)

Takács Vivien harcol a labdáért (Fotó: Dobos Sándor)

S akkor a fiatalok. Kuna Szonja, aki remek gólt szerzett a lehető legjobbkor, a negyedik negyedben egy megúszást követően:

„Hát, csak tűntek el előlem a védők, én meg odaértem a kapu elé, és nem gondolkodtam. Tudtam, hogy be kell lőnöm, és szerencsére be is ment. A védekezésünk annyira nem működött az első három negyedben, de aztán váltottunk, és így le is tudtunk fordulni. Bejött, nagyon örülünk. Nem fáradtunk el, nagyon várjuk a holnapot. Sokkal jobb így nyerni, ez tényleg így van” – mondta a sosem ijedős Kuna Szonja.

Tóth Ildikó Takács Vivient ölelte meg a vízből kijőve, és megkérdezte tőle: „Ugye nem gondolkodtál?!”

„Nem gondolkodtam, Ildivel többször is beszélgetünk arról, hogy vannak olyan szituációk, amikor nem szabad gondolkodni, mit csinálunk, csak be kell fejezni az akciót. Ez a mostani olyan volt. Éreztem, hogy nem szabad megállni. Én teljesen eltökélt vagyok, mindent meg fogok tenni holnap is, hogy segítsem a csapatot”
– értékelt a fiatal játékos, aki még a meccs első felében szerzett fontos centergólt..

A csapatot vastapssal jutalmazta a klub küldöttsége a sabadelli uszoda előtt, majd aztán „pihenőre küldte” lányokat – rájuk fér, mert holnap jön az újabb feladat.
 
Eredmények – női Euroliga, elődöntők:

UVSE-Olympiakosz Pireusz 12-11 (2-3, 3-4, 2-3, 5-1)
Gólszerzők:
Keszthelyi 3, Tóth I. 2, Antal 2, Kisteleki H. 2, Takács, Csabai, Kuna, illetve Eleftheriadou 3, Avramidou 3, Eggens 2, Emmolo, Asimaki, Bianconi

CN Sabadell (spanyol)-Kinef Kirishi (orosz) 12-11 (2-2, 4-1, 3-4, 3-4)
Gólszerzők:
A. Espar 3, C. Espar 2, Garcia 2, Doemench 2, Forca 2, O’Donnell, illetve Glyzhina 5, Krimer 2, Prokofjeva, Ryzhkova, Ivanova, Zubkova

A vasárnapi program:

Olympiakosz Pireusz-Kinef Kirishi 11 óra (bronzmérkőzés)
UVSE-Sabadell - 12.30 (DÖNTŐ) - Digi Sport 2
 
-dobos-
Vízilabda hírek
uvse
Sabadell
euroliga