cover image
Egyéb

UVSE: fantasztikus hajrá és Euroliga-döntő!

2016. április 23. 14:51

A magyar bajnok 5-1-es utolsó negyedével állva hagyta a címvédő Olympiakosz Pireuszt és 12-11-es sikerével bejutott az Euroliga döntőjébe!

Nagyszerűen zárult az első nap a sabadelli Euroliga Final Fourban – de addig sok minden történt.

Igen izgalmasra sikeredett az első elődöntő, hiszen a hazai, esélyesebbnek vélt Sabadell majdnem kiengedte a kezéből a győzelmet. Végig ők diktálták a tempót, de az utolsó negyedre elfogyott az előny.

9-9-nél egyenlítettek az oroszok, majd jött egy nagy kapufa, hogy aztán a végére két góllal ellépjen a Sabadell. De ez sem volt elég, az utolsó percben Glyzhina negyedik góljával 12-11-re módosult az állás, sőt! Támadhattak az oroszok az egyenlítésért, de a vége előtt 23 másodperccel a kapufát találták el.

Fogadkoztak a magyar bajnok játékosai a hétvége előtt, merthogy jól sikerült a felkészülés erre a Final Fourra. Jól is kezdett az UVSE, hiszen Tóth Ildikó, már az Eb-n is megszokott harcossággal végrehajtott egyéni megoldás után talált centerből a kapuba – igaz, ez már a 4. percben történt, az elején elég idegesek voltak a felek.

Sajnos, egy idő után a mieink lettek feszültebbek, kapkodóbbak. Mert bár Kisteleki Hanna kiegyenlített Avramidou emberelőnyös és Eggens akciógólja után, de ezt követően, főleg a második negyedben a görögök akarata érvényesült. Kiváltképp azért, mert az emberelőnyöket továbbra is jó százalékkal értékesítették, szemben az UVSE-vel. Többször is három góllal húzott el a címvédő, de a harmadik negyedben úgy tűnt, vissza lehet innen jönni.

Fotó: Dobos Sándor

Fotó: Dobos Sándor

Tóth Ildikó hozta fel a csapatot egy gólra (6-7), ehhez kellett a félidő előtt kiharcolt 5 méteres is, amelyet Keszthelyi Rita értékesített. Csakhogy egy-egy rossz passz, kapufa és bizonytalanság elég volt ahhoz, hogy a zárószakasz előtt ismét három gól legyen a differencia. Azonnal kihasználták a hibákat a görögök, 10-7-es előnnyel várhatták az utolsó negyedet.

Amit Keszthelyi Rita bombagólja nyitott (8-10), szükség volt arra, hogy a védekezés feljavuljon! A következő akciót sikerült is kivédekezni, majd egy emberelőny után Keszthelyi húzta a kapuba a labdát, egy gólra jött fel az UVSE a 2. percre.

Sőt, Antal Dóra egy újabb kivédekezett akció után megúszott és egyenlített (10-10!). Bizony feljavult a védekezés, és megtáltosodott az UVSE: Kuna Szonja is betalált, 1-0 után ismét vezetett a magyar bajnok.

Az olasz Roberta Bianconi nem véletlenül lett Európa legjobbja, megint egyenlített, de jött Kisteleki Hanna pipája, majd az utolsó percben egy emberhátrányban bemutatott Gangl Edina-védés, és néhány idegsejt elpusztulása – de utóbbi kit érdekel.

Így még édesebb egy győzelem! Nyilatkozatok ide kattintva.

Eredmények – női Euroliga, elődöntők:


UVSE-Olympiakosz Pireusz 12-11 (2-3, 3-4, 2-3, 5-1)
Sabadell, 300 néző, vezette: Stampalija (horvát), Mauss (német)

UVSE: Gangl – Antal 2, Keszthelyi 3, Csabai 1, Tóth I. 2, Szücs, Kisteleki H. 2. Csere: Kövesdi, Kuna. 1, Takács 1, Hertzka, Kiss. Vezetőedző: Áts Bertalan

Olympiakosz Pireusz:
Diamantopulu – Manoliudaki, Bianconi 1, M. Plevritu, Aszimaki 1, Eggens 2, Avramidou 3 Csere: Emmolo 1, E. Plevritu, Eleftheriadu 3, Szora, Niachaku. Vezetőedző: Teoharisz Pavlidisz

Gól/emberelőny:
1/9, illetve 4/10 
Ötméteresek: 1/1, illetve –
Kipontozódott: Szücs G. (32. p.) 

CN Sabadell (spanyol)-Kinef Kirishi (orosz) 12-11 (2-2, 4-1, 3-4, 3-4)
Gólszerzők:
A. Espar 3, C. Espar 2, Garcia 2, Doemench 2, Forca 2, O’Donnell, illetve Glyzhina 5, Krimer 2, Prokofjeva, Ryzhkova, Ivanova, Zubkova
 
A vasárnapi program:
 
Olympiakosz Pireusz-Kinef Kirishi 11 óra (bronzmérkőzés)
UVSE-Sabadell - 12.30 (DÖNTŐ) - Digi Sport 2
 
-dobos-
Vízilabda hírek
uvse
Sabadell
euroliga