cover image
Egyéb

UVSE-s lányok: „Nem félünk senkitől”

2016. április 22. 20:24

Sokat nem kell és nem is lehet mellébeszélni: előrelépést szeretne az UVSE női csapata az Euroliga négyes döntőjében. A főszereplők várják a szombati elődöntőt.

Az UVSE a görög Olympiakosz ellen játszik az Euroliga négyes döntőjének elődöntőjében szombaton (13.30 – Digi Sport 2 – ÉLŐ). A lányok csütörtökön érkeztek meg Barcelonába, majd Sabadellbe, méghozzá Frankfurton keresztül, egy átszállással. Jól el is fáradtak estére, de olyan sokáig nem morfondírozhattak ezen, mert este csobbantak a sabadelli uszodában.

Persze, ez csak egy átmozgató edzés volt, de épp alkalmas arra, hogy felmérjék a vizet és a medencét. Nos, a víz sós. Ez szokatlan, a házigazda Sabadellen kívül a többiek meg kell, hogy küzdjenek ezzel a körülménnyel.

„Készen állunk, és bizakodva tekintünk a torna elé. Az Olympiakosszal lett volna közös kétkapu, de mivel kiderült, hogy a Kirishi helyett velük játszunk, új partner után kellett néznünk. Messinába mentünk, ahol Tóth Ildi játszott korábban, négy napot töltöttünk ott. Hasznos volt, fontos volt. Aztán jött a Szentes elleni bajnoki elődöntő, ami megfelelő felkészülés volt a szombati meccs előtt. Bízom benne, hogy a tavalyi elődöntőhöz képest az első két negyedben jobban teljesítünk majd, mert akkor a folytatásban a magunk javára tudjuk fordítani a meccset” – mondta Áts Bertalan vezetőedző pénteken délután.

A csapat délelőtt és este is edzett, közte Tóth Ildikó a trénerrel és Benczur Mártonnal a LEN és a szervezők hivatalos sajtótájékoztatóján vett részt, míg a többiek Barcelonába buszoztak be, ahol a konzulátusra voltak hivatalosak.

Fotó: Dobos Sándor

Fotó: Dobos Sándor

És akkor nézzük, mit várnak a lányok. Először Gangl Edinát kérdeztük.
watch?v=LkGMKhGqLXU&feature=youtu.be
„Semmiképp sem akarok kiindulni a tavalyi négyes döntőből, meg abból, hogy ott mi történt. Az sem fontos szerintem, hogy ugyanazok a csapatok kerültek a mostani Final Fourba. Bármifajta félelem kizárt, nincs okunk rá. Dodóval erősödtünk az egy év alatt, és a fiatalok is bátrabbak, szívesebben vállalkoznak lövésre, egyéni megoldásokra. Jól ismerjük az ellenfeleinket, akár a válogatottból, akár még korábbról, a korosztályos válogatottakból. Nagyjából mindenkit feltérképeztünk, ismerjük az erősségeiket. Az Olympiakosz ellen éppen nem játszottunk tavaly, de ez semmit nem jelent”
– mondta Edina, akit megkérdeztünk, ki a görögök legveszélyesebb játékosa.

Fotó: Dobos Sándor

Fotó: Dobos Sándor

„Nem tudom, mi vagyunk a legveszélyesebbek! Jó, persze, tele vannak görög válogatottakkal, ott a két olasz játékos, egy elég ügyes kapusuk van és a centerük is jó, szóval erősek, de mi is azok vagyunk. Nem félünk senkitől. Igen, az Eb-n ráéreztünk a győzelem ízére, ez most egy új lehetőség, egy új helyszín, várjuk és állunk elébe” – tette hozzá az UVSE első számú kapusa. 

_U5A9658.JPGKisteleki Hanna is egy Európa-bajnoki cím után szeretne klubszinten is révbe érni, erre megvan az esély, mert szerinte is egységes a csapat.

„Nem szeretek jósolgatni egy ilyen torna előtt, mert biztos vagyok benne, hogy mindenki mindent megtesz majd a siker érdekében. Természetesen be szeretnénk jutni a döntőbe. A csapat úgy érzem, nagyon egyben van, régóta játszunk együtt. Nyilván az Eb-arany még jobban feldobott minket, és Csernus Imre is sokat segített nekünk az elmúlt időszakban itt, az UVSE-ben is. Őszintén szólva nagyon hosszú volt a repülőút, csütörtökön este mindenki fáradt volt, de ma már rendben vagyunk” – így Hanna, akire kulcsszerep hárul majd a hétvégén.

Mint ahogyan a „mag” mindegyik tagjára. Tóth Ildikó csapatkapitány videós nyilatkozatot adott, ezt alább lehet megnézni.

A sajtótájékoztatón – amely a klub másik uszodájában volt, nem a Budapest utcában működő, a mostani tornának otthont adó létesítményben – egyébként Benczur Márton köszöntötte a 100 éves házigazda CN Sabadellt, merthogy idén ünnepli alapításának centenáriumát a klub. Reméljük, ez semmit sem befolyásol majd a hétvégén.
 
Péntekre egyébként eldőlt, hogy a Digi Sport 2 közvetíti majd az UVSE mérkőzéseit, emellett a LEN stream oldalán is lehet majd nézni a történéseket.

A hétvége programja:


Április 23., szombat:


Elődöntők:


CN Sabadell (spanyol)-Kinef Kirishi (orosz) – 12.00
UVSE-Olympiakosz Pireusz (görög) – 13.30 – Digi Sport 2 - ÉLŐ

Április 24., vasárnap:

Bronzmérkőzés – 11.00
Döntő – 12.30

Az UVSE kerete a Final Fourra:

1 Gangl Edina, 2 Kuna Szonja, 3 Antal Dóra, 4 Kisteleki Hanna, 5 Szücs Gabriella, 6 Keszthelyi Rita, 7 Hertzka Orsolya, 8 Kövesdi Vivien, 9 Tóth Ildikó (csapatkapitány), 10 Csabai Dóra, 11 Kiss Eszter Lara, 12 Takács Vivien, 13 Aranyi Réka. Vezetőedző: Áts Bertalan. Másodedző: Benczur Márton.

A torna játékvezetői:

Raffaele Colombo (olasz)
Ursula Wengenroth (svájci)
Marcela Mauss (német)
Dragan Stampalija (horvát)

A torna delegátusa:

Niculae Firoiu (német)

-dobos-
Vízilabda hírek
uvse
Sabadell
euroliga