cover image
Egyéb

UVSE-Szentes: sima hazai lett az első

2016. április 20. 20:28

A bajnoki címvédő remek első negyedének (is) köszönhetően 1-0-s vezetésre tett szert a női bajnokság elődöntőjében.

A tavalyi bajnoki döntő ismétlődik meg az idei kiírás egyik elődöntőjében, amelyben a címvédő UVSE számít esélyesnek. A Szentes a LEN-kupában elért bronzérme ellenére kisebb-nagyobb nehézségekkel küzd, legutóbb Miskolczi Kitti jelentette be, hogy babát vár, így nem áll rendelkezésre.

Az UVSE a hétvégén lesz érdekelt a nemzetközi kupában, Sabadellben vívja az Euroliga négyes döntőjét, reméljük, sikerrel.

Villámrajtot vett a bajnok, az első negyedet ugyanis 5-0-ra nyerte. Lendületesen, szép akciókkal és megoldásokkal jelentkezett az UVSE. Gangl Edina lábbal mentett Kövér-Kis Réka elől, Tóth Ildikó remek befordulás után, Keszthelyi Rita megúszást követően lőtt gólt. A negyed derekán Kövér-Kis Rékát kellett ápolni, a vállát fájlalta nagyon, de aztán azonnal folytatni szerette volna a játékot, Tóth Lászlónak kellett kiparancsolni a vízből egy időre a lelkes szentesi pólóst.

A Laky Károly Uszodából átjött a második elődöntőre is Bíró Attila szövetségi kapitány, de Garda Krisztina is megnézte a meccset. El is kaptuk egy rövid párbeszédüket. „Nyert az Újváros, de a második meccsen bármi lehet” – így Bíró Attila, mire Grida csak ennyit felelt: „Lehet, de ne legyen!”.

A Hajós-uszodában nem lett „bármi”, mert ugyan a harmadik negyedben kicsit lazábbra vette a figurát az UVSE, a győzelmet nem veszélyeztette semmi. A szakaszt ezzel együtt is egy szép hazai gól zárta, a születésnapos Csabai Dóra ejtett Bolonyai Flóra kapujába (10-5).

A végén mindkét csapatban a fiatalok kaptak több szerepet (azért mások is meg-megvillantak, például Gémes Alexa második bombagólját lőtte), nem is vallottak szégyent, a szentesieknél bemutatkozott a 15 éves Szabó Krisztina, az UVSE-ben pedig gólt lőtt Kiss Eszter.

Folytatás az Euroliga négyes döntője után, a jövő héten.

Áts Bertalan, az UVSE vezetőedzője: „A Szentes nagyon jól tartotta magát, annak ellenére, hogy érződött, Miskolczi Kitti hiányzik a csapatból. Végig mi irányítottuk a játékot, tudtunk bizonyos dolgokat gyakorolni, a hétvége szellemében is. Fontos győzelem volt ez, innentől viszont minden idegszálunkkal a hétvégi Euroliga Final Fourra koncentrálunk.”

Tóth László, a Szentes vezetőedzője: „Az eleje megint nagyon rossz volt, utána megint jó volt. Egy idő után partiban voltunk, csináltunk szép dolgokat, összességében nem lehetek annyira elégedetlen. Örülök, hogy a fiatal játékosok szokták az ilyen téttel bíró meccshelyzetet, szerepet kapott egy 15 éves tehetségünk is. Bátrak voltunk, most ennyire futotta.”

Eredmény – női bajnokság, elődöntő, 1. mérkőzés:


UVSE-Hungerit-Szentes 15-8 (5-0, 3-3, 2-2, 5-3)
Hajós-uszoda, vezette:
Székely, Rubos

UVSE: Gangl – Antal 3, Kisteleki H., Szücs, Keszthelyi 5, Csabai 2, Tóth I. 2. Csere: Kuna 1, Hertzka 1, Kövesdi, Mucsy, Takács, Kiss E. 1. Vezetőedző: Áts Bertalan

Szentes: Bolonyai – Hevesi, Kádár 2, Gémes 2, Pengő, Kövér-Kis 1, Bujka 2. Csere: Gundl (kapus), Urvári, Tóth Cs., Farkas 1, Mihály K. Vezetőedző: Tóth László

Gól/emberelőny:
5/8, illetve ¼
Ötméteresek: -
Kipontozódott: Hevesi (11.)

A két nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 1-0, az UVSE javára.
 
A másik elődöntőben: BVSC-Zugló-Diapolo–Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk-Graphics 9–12 (5–4, 0–4, 3–3, 1–1)
 
Az 5–8. helyért, 1. mérkőzések:

Szegedi Vízmű Taylor&Nash-Szegedi Egyetem–UVSE Vízilabda Sportegyesület-Margitsziget 17-9 (7-1, 5-2, 4-4, 1-2)
Gólszerzők:
Dalmády Sz. 7, Lengyel Dominika 4, Miklós D. 3, Rudics 2, Tóth P., illetve Gerendás 3, Ádám 2, Pap 2, Vogt 2
A teljes jegyzőkönyv itt olvasható.


ZF-Eger-EKF–Tatabánya VSE 19-4 (1-1, 4-2, 8-1, 6-0)
Gólszerzők:
Czigány 4, Parkes 4, Ráski 3, Veréb 2, Szívós 2, Jenes, Pócsi, Hornyák, Kékesi, illetve Szellák 2, Ritz, Tóth A.
A teljes jegyzőkönyv itt olvasható.


A 9. helyért, 1. mérkőzés:


Kópé ÚVSE–Kecskeméti VE 19-4 (5-2, 5-1, 3-0, 6-1)
Gólszerzők:
Illés H. 3, Korényi 3, Muzsnay 3, Rajkort 2, Ármai 2, Pálinkás 2, Miló Sidló, Bálint, Török, Kendik, illetve Görög 3, Szalontai
A teljes jegyzőkönyv itt olvasható.


-ds-
Vízilabda hírek
uvse
szentes