cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Fiatalos keretet hirdetett Benedek Tibor

2016. április 19. 20:37

A Románia elleni keddi Világliga-selejtezőre megnevezte keretét a férfiválogatott szövetségi kapitánya. Vannak visszatérők is.

Még két mérkőzése van a magyar válogatottnak a Világliga idei selejtező-sorozatából: április 26-án kedden Románia lesz az ellenfél Nagyváradon, majd május 10-én, Szentesen Görögország következik – várhatóan az a találkozó dönt majd az első helyről.

Görögországban 12-8-ra kapott ki a magyar csapat, így 5 góllal kellene nyerni a vb-bronzérmes ellen ahhoz, hogy a csapat részt vehessen a kínai Szuperdöntőben. De addig még van szűk egy hónap, előbb Nagyváradon kell bizonyítani.

A legújabb keretben egyetlen olimpiai bajnok sem szerepel, a szövetségi kapitány a kulcsjátékosok közül többeket is pihentet a románok elleni mérkőzésen, egyúttal bizonyítási lehetőséget ad olyanoknak, akiknek még van esélye bekerülni a nyári bő keretbe, illetve a jövőben meghatározói lehetnek a válogatottnak.

Visszakerült a csapatba Decker Attila, aki a hétvégén remekelt a Jug Dubrovnik elleni BL-találkozón.

„Rég volt a válogatott keretben Decker Attila, szeretném megadni neki a lehetőséget a bizonyításra. Jó teljesítményt nyújtott a hétvégén a klubjában, azt várom tőle, hogy folytassa ezt a jó teljesítményt a válogatottban is, és bizonyítson. Lényegében Tóth Mártonnal, Gór-Nagy Miklóssal ők lesznek a rangidősek most ebben a csapatban. Gór-Nagy Miki Belgrád után Triesztben nem kapott lehetőséget, most számítok rá” – mondta Benedek Tibor.

Újra ott van a csapatban Nagy Ádám, ő az elmúlt heteket Brazíliában töltötte, most az OSC mellett már a válogatott edzéseit látogathatja.

„Továbbra is nagyon tehetséges játékosnak tartom, mindenképpen szeretném, ha az a fejlődés tovább folytatódna, ami nagyjából egy éve elkezdődött nála. Az OSC-ben kevesebbet játszott ugyan az elmúlt időszakban, de ettől még bízom abban, hogy megmutatja a válogatottban, hogy a jövőben stabilan lehet majd rá számítani. A mostani kerethirdetés mögött nem titkoltan az a szándék is ott van, hogy a rutinos játékosok pihenjenek, ezért is vágunk neki fiatalabb csapattal a románok elleni meccsnek, amit ettől függetlenül szeretnénk megnyerni” – összegzett a kapitány.
 
A csapat vasárnap találkozik, hétfőn indul Romániába.

A magyar válogatott kerete Románia ellen:

Lévai Márton (Debreceni VSE), Decker Attila (Szolnoki Dózsa-Közgép) – kapusok

Mezei Tamás, Jansik Dávid (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Zalánki Gergő (ZF-Eger), Nagy Ádám, Gór-Nagy Miklós, Bátori Bence, Salamon Ferenc (A-Híd-OSC-Újbuda), Tóth Márton (FTC-PQS Waterpolo), Manhercz Krisztián (Contitech-Szeged-Diapolo) – mezőnyjátékosok

A Világliga-selejtező keddi programja:


Április 26., kedd:


A csoport:


Románia-Magyarország (Nagyvárad) – 18 óra (magyar idő szerint 17 óra)
Grúzia-Görögország (Tbiliszi) – 18.30

A csoport állása:

1. Görögország 12 pont
2. Magyarország 9 pont
3. Románia 3 pont
4. Grúzia 0 pont

B csoport:

Spanyolország-Szerbia (Barcelona)
Montenegró-Franciaország (Herceg Novi)

A csoport állása:

1. Szerbia 12 pont
2. Montenegró 6 pont
3. Spanyolország 6 pont
4. Franciaország 0 pont

C csoport:

Oroszország-Horvátország (Ruza)
Törökország-Olaszország (Bursa)

A csoport állása:

1. Olaszország 12 pont
2. Horvátország 9 pont
3. Oroszország 3 pont
4. Törökország 0 pont

A Szuperdöntőt június 21. és 26. között rendezik Kínában, Huizhouban.

-dobos-

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
Benedek Tibor