cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Világliga: az amerikaiak ellen kezdünk

2013. május 30. 15:56

Miután kialakult a Világliga végleges mezőnye – az amerikai kontinensen most fejeződtek be a selejtezők –, a FINA elkészítette a cseljabinszki férfi Szuperdöntő programját.

A magyar válogatott az Egyesült Államok ellen kezd június 11-én – magyar idő szerint 13.15-kor (négy óra az időeltolódás) –, másnap jön a Montenegró elleni rangadó (11.45), végül Japán (13.30). A következő három nap a ki-ki meccsek következnek, negyeddöntők, elődöntők, majd 16-án a helyosztók.
Benedek Tibor szövetségi kapittány

Benedek Tibor szövetségi kapittány

A mérkőzések sorrendjéről Benedek Tibor szövetségi kapitány annyit mondott, hogy „teljesen jó”, várakozásaival kapcsolatban pedig elárulta, „az egyértelműnek tűnik, hogy a csoportelsőség azt jelentené, a szerbekkel csak a döntőben találkozhatunk, azaz kiemelten fontos a Montenegró elleni összecsapás. Az amerikaiakról egyelőre keveset tudunk: annyi információm van, hogy megújult a csapat, csak hárman maradtak a londoni keretükből. Most, hogy Dejan Udovicsics átvette őket, a szerb stílust fogják játszani, de mivel három hete történt a kinevezés, nyilván nem lesz annyira kiforrott a játékuk. Ettől függetlenül nagyon kell figyelni ellenük is, és a japánok ellen is – utóbbiakról van videónk, igyekszünk mindenkire külön készülni.”
Arra a kérdésre, mennyiben befolyásolhatja a felkészülés zavartalanságát, hogy ötödik sebességbe kapcsolt a játékoskeringő a klubszezon végeztével, a kapitány mosolyogva válaszolt: „Nekem semmi bajom nincs azzal, ha egy játékos klubot vált. Problémát csak az okoz, ha valakinek nincs csapata. A jelenlegi kerettagok esetében szerencsére nincs ilyen jellegű probléma, azaz úgy gondolom, mindenki teljes koncentrációval tud készülni.”

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Benedek Tibor
fina
világliga
szuperdöntő