cover image
Szövetség

Vezetői képzési program – jelentkezés április 20-ig!

2016. április 13. 10:39

A Magyar Vízilabda Szövetség, partnerével a PricewaterhouseCoopers-szel közösen képzési programot indít, amelynek célja a klubvezetők számára nélkülözhetetlen jogszabályok, gazdasági és sportszakmai ismeretek és technikák megismerése. Az MVLSZ a résztvevők költségeit átvállalja!

A sohasem látott mértékű támogatás egy dolog, az ezzel járó munka, az ismeretek elsajátítása meg egy másik. Tekintettel arra, hogy egy klub vezetése manapság számtalan plusztudást igényel, a Magyar Vízilabda Szövetség fejébe vette, hogy a különböző bajnokságaiban, versenyrendszerében szereplő egyesületek irányítónak segítséget nyújt. Partnerével a PricewaterhouseCoopers-szel közösen képzési programot indít, amelynek célja a klubvezetők döntéseihez nélkülözhetetlen jogszabályok, gazdasági és sportszakmai ismeretek és technikák átadása.

Mi volt a vezérfonal, amikor kiírták ezt a képzést?
A saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy mennyire megsokasodtak a vezetői feladatok – fogalmazott dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke. – Többek között a TAO-pályázatoknak hála nem mindennapi lehetőséggel élnek évről évre az egyesületek, a támogatás sohasem látott mértékben érkezik. Mindez viszont értelemszerűen olyan feladatokat ró a klubvezetőkre, amelyekkel korábban nem találkozhattak.

Megbirkóznak vele?
Igyekeznek, ám nem titok, sok esetben elkél a segítség. Amivel önmagában nincs baj, hiszen a jó pap is holtig tanul, ám úgy gondoltuk, ezt a tanulást kimondottan célszerű volna egységesíteni. Az egyre nagyobb terhekkel, követelményekkel járó magyar sportgazdaságban akkor van esély a legjobbak között lenni, ha ezen a területen is felvesszük a versenyt.

Kiknek a jelentkezését várják?
A vízilabda sportágban dolgozó összes klub minimum egy-egy képviselőjét, de az sem baj, ha egyesületenként többen jelentkeznek.

Már-már úgy hangzik, mintha kötelező lenne. Az?
Ezt így nem mondhatjuk ki természetesen, ám azt azért hozzáteszem, hogy a TAO-pályázatok elbírásakor előnyt élveznek azok az egyesületek, amelyek vezetői részt vesznek ebben a képzésben azokkal szemben, akik nem élnek a lehetőséggel. De nem aggódom, bízom a vezetők bölcsességében, pontosan tudják, mekkora segítséget nyújt számukra ez a tizenkét oktatási napból álló képzés. Az előadói névsor ismeretében biztosíthatok mindenkit, hogy nagyon színvonalas képzésről beszélhetünk, amely tematikailag alaposan körbejárja az adójog, a sportklubok gazdálkodása, a sportjog, a gyermekek jogai, a marketing és a kommunikáció témaköreit.

Jól látható, a szövetség elkötelezett híve az ilyen és hasonló képzéseknek. Ez egyfajta előremenekülés?
Valóban hiszünk abban, hogy nem szabad a babérjainkon ülni, fejlődni, mindig fejlődni kell. Ennek szellemében indítottuk 2013-ban az azóta is sikerrel zajló edzőképzést, és ennek szellemében gondoltuk ki a vezetői képzést. A vízilabda közös ügy, a sportág jövőjének záloga pedig tudásunk fejlesztése. Hogy mennyire fontosnak véljük a most induló kurzust, jól mutatja, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség minden versenyrendszerében szereplő klub jelentkezőjének átvállalja a költségeit, ezzel is hozzájárulva a nélkülözhetetlen tudás megszerzésének lehetőségéhez.

FELHÍVÁS!

A Magyar Vízilabda Szövetség, partnerével a PricewaterhouseCoopers-szel közösen képzési programot indít, amelynek célja a klubvezetők számára nélkülözhetetlen jogszabályok, gazdasági és sportszakmai ismeretek és technikák átadása. A kurzus két féléves oktatási program keretében zajlik. Az MVLSZ a résztvevők költségeit átvállalja. Kérésünk azonban – amely TAO támogatások Jóváhagyási Irányelveiben megjelenő kritérium is egyben –, hogy minden egyes tagegyesületünk 2016. április 20-ig szíveskedjen megjelölni azt a vezető beosztású kollégát, aki a képzési programot az egyesület részéről teljesíteni kívánja (az órák látogatásának kötelezettsége mellett). Természetesen több jelentkezőt is szívesen fogadunk. Jelentkezés: itt!

a.z.
Szövetségi hírek
vezetői képzés
kemény dénes
TAO