cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Kanadai petíció a FINA és a NOB felé

2016. április 12. 19:50

Egy korábbi olimpikon vízilabdázót, David Hartot „megihlette” a trieszti francia-kanadai csoportmérkőzés.

Mint ismert, a magyar győzelemmel záruló trieszti olimpiai kvalifikációs tornán a mieinken kívül Olaszország, Spanyolország és Franciaország szerezte meg a riói kvótát.

A franciák Hollandia ellen játszottak a negyeddöntőben. Azért tehették ezt, mert harmadik helyen végeztek a csoportban, így a másik hatos második helyezettje várt rájuk – ez a csapat pedig a spanyolokat legyőző, éppen ezért az egymás elleni összevetésben a pontegyenlőség ellenére az ibériaiaknál jobb Hollandia volt.

A csütörtöki mérkőzést Franciaország és Kanada között már előzetesen is érdekesnek ítélte a közvélemény, merthogy a vesztes járt jobban, a vesztes kerülte el Spanyolországot.
A meccsen nem is estek egymásnak a felek, meglehetősen lassú tempóban szövögették a támadásaikat a csapatok, egy idő után a franciák talán még inkább. Ennek végül 13-5-ös kanadai siker lett a vége, Giuseppe Porzio csapata egy idő után láthatóan már nem foglalkozott azzal, hogy győzni fog, helyette fölényessé tették a győzelmet.

David Hart, aki 1972-ben, 1976-ban és 1984-ben is ott volt az olimpián a kanadai válogatott színeiben, majd a női válogatott edzője volt Sydney-ben, most egy online petíciót hozott létre - számolt be a vaterpolo.nl oldal. A FINA és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság segítségét kéri, nevezetesen azt, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy ne forduljon elő, hogy egy csapat szándékosan gyengén játsszon, kedvezőbb helyzetbe hozva ezzel saját magát.

Megjegyezte, nem a kanadai csapatot szeretné valamilyen úton módon előnybe hozni, inkább a FINA szabályrendszerének megváltoztatását szeretné kikényszeríteni.

A petíciót itt lehet elérni, eddig majdnem 700-an írták alá.

-ds-
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
kanada
trieszt
rio 2016