cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Varga Dénes: „Szivós Marci motivációja mindenkit felhozott”

2016. április 11. 17:47

A vasárnapi trieszti győzelem másnap is kellemes emlék, és még egy ideig az marad, még ha túl nagy következtetést nem lehet levonni belőle.

Ahogyan bőven beszámoltunk róla, a magyar válogatott remek játékkal, 10-8-ra győzte le Olaszországot a trieszti olimpiai kvalifikációs torna döntőjében. A mérkőzésnek már nem volt tétje a presztízsen kívül, de meglátszott a találkozón, melyik csapat volt motiváltabb – a magyar.

Benedek Tibor ki is emelte értékelésében, hogy büszke a fiúk elszántságára és akaratára. A meccs utáni rövid nyilatkozatokkal még adósak vagyunk.

Először Varga Déneshez fordultunk, aki az egész tornán hozta klasszisát, a csapat egyik legjobbja volt. De mennyire sikerült felpörögni az olaszok elleni randevúra?

„Úgy készültünk erre a meccsre, mint az összes többi ellenfelünkre. Levideóztuk az ellenfelet, a saját korábbi hibáinkra felhívtuk a figyelmet, hogy azokat ne kövessük el még egyszer. Így csiszolódott a játékunk az egész tornán, meccsről meccsre. Nagyon nehéz volt ráhangolódni egyébként a döntőre, ahhoz képest nagyon jól ment a csapatnak. Szerencsére volt egy-két extrán motivált játékos, akik felhozták a többieket."

Kire gondolsz? – kérdeztük Dumit.

„Szivós Marcira. Például” –
jött a tömör válasz, majd Varga Dénes arról beszélt, mennyire sűrű a program a válogatottak számára.

„Hétfőn este már Szolnokon kell aludnom, de legkésőbb kedden, nagyon feszített a tempó, hiszen szombaton már egy fontos Szolnok-Jug mérkőzés lesz a BL-ben. Ez a szezon nagyon kegyetlen…” – tette hozzá.

Szivós Márton nagyot harcolt (Fotó: Dobos Sándor)

Szivós Márton nagyot harcolt (Fotó: Dobos Sándor)

Nem tudunk vele vitatkozni.

A 19 éves Manhercz Krisztián is kiválóan játszott a tornán, a döntőben is, neki mondjuk éppen nem lesz BL-meccse, de ettől még érdeklődtünk, mire volt jó a trieszti finálé.

„Mutattunk egy javuló tendenciát a torna elejétől, minden meccsünk egyre jobb volt, gondolom, ezt kívülről is észre lehetett venni. Én belülről mindenképp láttam. Ez a döntő nem egy szokványos meccs volt, hiszen előtte hét meccset játszott mindkét csapat, fizikálisan nagyon ki voltunk készülve, mint ahogyan az olaszok is. Ez néha a játék gyorsaságában meg is látszott, de a végén mi jobban bírtuk és motiváltabbak is voltunk, úgy érzem” – mondta Manó.

Tehát jobbak vagyunk, mint az olaszok? – szemtelenkedtünk.

„Igen, mondhatjuk” – érkezett a válasz, egy hangyányi gondolkodási időt követően.

Nagy Viktor volt a döntő egyik meghatározó szereplője, nagyszerűen védett, teljesen elbizonytalanította az olasz lövőket.

„Ez egy presztízsmeccs volt, nem volt kérdés, hogy áll hozzá a csapat. Hazai pályán egyszerűen meg akartuk verni őket. Nagyon örülök, hogy ilyen jól játszottunk és ilyen keményen. Hiba mindig lesz, de az, amilyen keményen játszottunk, az nagyon tetszett” – összegzett a válogatott első számú kapusa.

A döntőt követően az eredményhirdetés következett, amelyen ott maradt az a több száz magyar drukker (legalábbis a java), akik hazai hangulatot teremtettek a trieszti uszodában.

A ceremónia végeztével a csapatok képviselői felmentek a létesítmény konferenciatermébe, ahol megtartották a riói olimpiai torna sorsolását.

Ennek eredményéről itt írtunk.

-dobos-
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
Benedek Tibor
trieszt
rio 2016