cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Nyugalmas másnap; jöhet a finálé!

2016. április 9. 19:39

A magyar férfiválogatott a trieszti olimpiai selejtező elődöntőjében 15–9-re győzte le Franciaországot, így vasárnap döntőt vívhat. És persze várja az olimpiai torna sorsolását!

Kezdjük a legfontosabbal: azok után, hogy a trieszti negyeddöntőkkel kialakult az olimpia teljes mezőnye, a nemzetközi szövetség vezetői elkészítették a vasárnapi sorsolás előtt a kalapok besorolását.

Nos, mindez így néz ki:

1. kalap: Szerbia és Horvátország
2. kalap: Görögország és Montenegró
3. kalap: Egyesült Államok és Ausztrália
4. kalap: a trieszti selejtező 4. helyezettje és Japán
5. kalap: a trieszti selejtező 1. helyezettje és a trieszti selejtező 2. helyezettje
6. kalap: a trieszti selejtező 3. helyezettje és Brazília

Azaz az elődöntők előtt világosság vált, mi is a hátralévő két nap tétje: kifizetődőnek tűnik a fináléba jutás.

Nos, válogatottunk kiharcolta mindezt!

A pénteki nagy fellélegzés, a németek elleni negyeddöntő 8–7-es után a már egyszer, a csoportmeccsek során 13–7-re legyőzött franciák újabb felülmúlása nem okozott gondot. Persze, mit érdekelte mindez az ellenfelet, amely a fellegekben jár, hiszen 1992 után sikerült kivívnia az olimpiai szereplést.

Az első trieszti napon 6–0-val indított Benedek Tibor legénysége, ezúttal „csak” 4–2-vel. Hárai Balázs labdaszerzés után úszott meg és lőtt gólt, majd Kovacevic egyenlített fórból. Hárai aztán kiharcolt, majd a falból belőtt egy emberelőnyös helyzetet, majd Manhercz Krisztián jegyzett nagy gólt távolról.

A kapunkat védő Bisztritsányi Dávid nagy védése után Hosnyánszky Norbert fejezett be pontosan egy lefordulást, majd Simon hozta közelebb a franciákat – így lett 4–2.

Fotó: Dobos Sándor

Fotó: Dobos Sándor

A második negyedben Hárai harcolt ki egy ötöst, amelyet Manhercz lőtt be, majd Bisztristányi védett nagyot. Vámos Márton „szokásos” kegyetlen szabaddobása következett (6–2), Peisson azonban számára szerencsés helyzet után szépített. Sokadik kapufánk után Bisztristányi védett, Manhercz megúszott, a labda érkezett, és az ifjú szegedi játékos bevágta a kapuba (7–3).

Bisztristányi elkapta a fonalat, az OSC kapusa jól védett, így le-le tudtunk fordulni a fáradó rivális ellen. Más kérdés, nem minden lehetőséget használtunk ki, nyilván a fáradtság, a kimerültség, a pénteki izgalmak után lehetetlen volt újra ezer fokon égni. De szükség sem volt rá.

Még akkor sem, ha Blary szépített, Zalánki Gergő lövését fórban Garsau védte, és Kovacevic 7–5-re alakította az eredményt. Persze amikor Simon időkérés után szépen „tett be” egy fórt”, kapitányunk rögvest időt kért, mégiscsak „figyeljünk oda” alapon. Varga Dénes bizonyította, van figyelem – remek góllal növelte újra kettőre (8–6) a különbséget.

Ebben Decker Ádám átlövése (!) akadt be először a kapuba, majd Vámos lőtt be egy fórt – 12–7-nél minden bizonnyal az erejükkel elkészülő franciák is beletörődtek a vereségbe. A vége (gólt lőtt még sorrendben Manhercz, Saudadier, Hárai, Izdinsky, Varga Dániel) 15–9 lett, senki sem volt boldogtalan.

Folytatás vasárnap a Spanyolország–Olaszország elődöntő győztese ellen – 17.00, tv: M4.

És várjuk majd persze a sorsolást!

Eredmény – Férfi olimpiai selejtező, Trieszt
Elődöntő

Magyarország–Franciaország 15–9 (4–2, 4–4, 2–1, 5–2)
Vezette:
Alexandrescu (román), Willis (dél-afrikai)

MAGYARORSZÁG: Bisztritsányi – Erdélyi, Vámos 3, Szivós, Varga Dániel 1, Varga Dénes 1, Hárai 3. Csere: Zalánki, Manhercz K. 4, Hosnyánszky 2, Decker Á. 1, Bedő. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

FRANCIAORSZÁG: Garsau – Saudadier 1, Kovacevic 2, Blary 1, Khasz, Simon 2, Crousillat, Izdinsky 1, Marzouki, Peisson 2, Tomasevic, Camarasa. Szövetségi kapitány: Florian Bruzzo
További eredmények:

Az 5–8. helyért
Németország–Hollandia 7–8 (2–1, 3–0, 2–3, 0–4)
Gólszerzők:
Jungling 3, Preuss, Schuler, Stamm, Restovic, ill. Winklehorst 2, Lindhout 2, Koopman 2, Reuten, Spijker

Kanada–Románia 14–7 (5–3, 4–0, 2–1, 3–3)
Gólszerzők:
Boyd 4, Constantin-Bicari 4, Conway 2, Kudaba, Vikalo, Radojcic, Torakis, illetve Gheorghe 3, Negrean, Chioveanu, Szabó, Popoviciu

További mai program:
Spanyolország–Olaszország 20.30
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
trieszt
olimpiai selejtező
magyarország-franciaország