cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

Veretlenül bronzérmes a serdülő-válogatott

2016. március 26. 14:28

A sibeniki nemzetközi tornán egyszer sem tudták legyőzni a magyar válogatottat. A döntőn a horvátok ellen ért el döntetlent Benczur Márton és Vogel Zsolt csapata.

Ahogyan arról már írtunk, a hagyományos húsvéti kupa ezúttal ötcsapatos volt, mert az olasz, a szerb, a horvát és a montenegrói csapat mellett ott volt a magyar is a mezőnyben. Ez az első nemzetközi megméretése a legfiatalabb korosztálynak, amely a nyári, „Obrenovacra” készül, egészen pontosan a most már Kragujevácon rendezendő „mini serdülő-vb-re”.

A mieink a montenegróiak 10-9-es legyőzése után döntetlen játszottak Olaszországgal és Szerbiával, így a szintén veretlen Horvátországgal éppen az aranyéremről döntöttek a torna zárómeccsén. Fordulatos, izgalmas mérkőzésen, a hazai pálya ellenszelében sikerült döntetlent elérni.

Ez azt jelenti, hogy a fiúk életük első nemzetközi fellépésükön veretlenek maradtak.

Benczur Márton, a csapat edzője így értékelt:

„Veretlenül zártuk a tornát, emelem a kalapom a CSAPAT előtt! Végig magas színvonalon és nagyon egységesen játszottunk. Egy magyar utánpótlás-bajnokihoz képest ezek a meccsek sokszorosan több tapasztalat-szerzési lehetőséggel járnak. Ezeket leszűrtük, megbeszéltük, a játékosoknak (azoknak is, akik nem voltak itt) a klubjuknál kell rengeteg munkával kijavítani a hibákat. Nagy jövő előtt állhat ez a korosztály, amennyiben nem törik meg a fejlődésük, és még komolyabb edzésmunkát tudnak végezni.

A döntőről nehéz beszélnem, számomra annak ellenére meglepetés volt, hogy sejtettük, mi vár ránk. Hőseiesen játszottak a gyerekek, ezen a napon itt bármelyik csapat kikapott volna több góllal. Mi nemhogy nem kaptunk ki, hanem hajszál híján győztünk. Gratulálok a Csapatnak!


Szeretnénk megköszönni a Magyar Vízilabda Szövetségnek és külön dr. Horkai Györgynek, hogy itt lehettünk és ennyi támogatást kaptunk. A szülőknek pedig köszönjük a fantasztikus szurkolást!”


Eredmények – húsvéti serdülőtorna, Sibenik:


Magyarország-Horvátország 9-9 (1-1, 2-3, 5-3, 1-2)
Gólszerzők:
Bihácsi Bence 3, Konarik Ákos 2, Pető Attila, Bóbis Botond, Szilády Kristóf, Bozó Péter, illetve Rako 3, Erak 3, R. Akrap, K. Akrap, Brubnjak

Montenegró-Szerbia 9-8 (1-0, 1-3, 5-4, 2-1)
Gólszerzők:
Vucorovic 3, Radovic 2, Uskokovic, Milic, Przica, Sofranac, illetve Radovic 3, Kovacevic 2, Markovic, Banovic, Stanojevic

A torna végeredménye:

1. Horvátország 8 pont (41-38)
2. Olaszország 6 pont (40-37)
3. MAGYARORSZÁG 6 pont (34-33)
4. Montenegró 4 pont (42-43)
5. Szerbia 1 pont (35-41)
 
A 2001-es válogatott kerete a tornára:

Aranyi
Máté (UVSE), Bihácsi Bence (KSI), Bóbis Botond (KSI), Bozó Péter (Szentes), Faragó Tamás (Vasas), Gyenis Ádám (BVSC), Kis Márk (Ferencváros), Kompos Márton (Eger), Konarik Ákos (Vasas), Korom Dániel (Vasas), Pető Attila (KSI), Prágay Botond (UVSE), Szabó Bence (Ferencváros), Szieben László (UVSE), Sziládi Kristóf (UVSE)
Edzők: Benczur Márton, Vogel Zsolt

A korábbi eredményekért ide kell kattintani.

-dobos-
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Fiú korosztályos tehetséggondozó 2001
serdülő válogatott
benczur márton
u15