cover image
Egyéb

„Pólós” díjazott az Ezüstgerely-pályázaton

2016. március 17. 17:28

Merész Márton egyik fotója második helyet szerzett a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum sportművészeti pályázatán.

Az Ezüstgerely 2016 – Sport a magyar kortársművészetben nevet viselő pályázatot öt kategóriában írták ki. Rangos elismerés ez, amelyet először 1961-ben nyertek el az arra érdemesek.

Jó hírünk van: Sportfotó kategóriában Merész Márton egyik fotóját a második helyen díjazták. A kép a Magyarország-Hollandia női mérkőzésen készült 2014-ben, a budapesti Európa-bajnokságon. Antal Dóra „birkózik” éppen rajta egy holland játékossal.

A kategóriában Illyés Tibor lett az első, Szaka József és Vékássy Bálint szintén második díjat kapott.

amazonok.jpgA díjazottak munkáiból csütörtökön nyílt kiállítás a Sportagórán, a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum kiállítótermében, a Sportaréna mellett. Beszédet mondott többek között dr. Bodnár András, Tokió olimpiai bajnok vízilabdázója, a MOB Mező Ferenc Sportbizottságának elnöke is. 

Merész Mártonnak a díjazott kép mellett kiállították a női válogatott tagjairól készített dupla expozíciós felvételeit is (ezekről korábban már írtunk). Mellette Reviczky Zsolt és Derencsényi István készített vízilabda-témájú fotót, míg Farkas Fanni egy különleges technikájú képét is (címe: Vízilabdázók) meg lehet tekinteni a kiállításon.

-d-
Vízilabda hírek
ezüstgerely
merész márton
antal dóra