cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

A görögök most jobbak voltak lányainknál

2016. március 12. 22:12

A Thetis-kupán szombaton este utolsó mérkőzését játszotta a magyar női válogatott, 17-11-re a házigazdák nyertek.

Az olaszok, az oroszok és a franciák elleni szép győzelmek után jött el a görögök elleni mérkőzés. Az ellenfélnek nem volt szombaton jelenése, a programot úgy alakították ki, hogy a komoly esti találkozó előtt ne legyenek fáradtak a hazaiak.

A mieink délelőtt a franciákat verték 16-3-ra. A belgrádi Eb-n 9-6-ra sikerült a görögöket legyőzni, nos, Athénban ezúttal már az első negyedben 5 gólt kapott a válogatott. És sajnos a másodikban és a harmadikban is.

Ezúttal nagyon elkapták a fonalat a görögök, akik nagyon készültek erre a mérkőzésre, igazi presztízscsatának gondolták a találkozót, mindent úgy szerveztek, hogy a lehető legjobban klappoljanak a körülmények a számukra.

De Bíró Attila szerint ez nem mentség, bizony, ezen az estén nem ment minden úgy, ahogyan a közelmúltban vagy éppen ezen a tornán az első három fellépésen. A csapatból ezúttal Kasó Orsolya, Szilágyi Dorottya és Somhegyi Noémi maradt ki.

Hallgassuk is meg a kapitány értékelését a mérkőzést követően.

„Nem volt meg a kellő átmenet a szoros és a zóna között a védekezésünkben. Nem tudtuk megtalálni azt a ritmust, amit fontos lett volna felvennünk a védekezésben, ez volt a döntő tényező. Az elején több távoli gólt is lőttek a görögök, ez nem jött jól, utána nem tudtunk mit kezdeni a helyzettel. A kapusteljesítmény sem volt most elég meggyőző, de az is igaz, hogy a görögöknek ezúttal tényleg minden bejött. Fejben fáradtak voltunk, tudni kell, hogy csak nekünk volt egy nap 2-2 meccs, mindenki más még holnap is játszik.

De azt gondolom, kellenek ezek az élmények ahhoz, hogy észhez térjünk. Ez egy kijózanító pofon volt, nincsenek mentségek. Viszont minden csapattal előfordul ez, nem kell kétségbe esnünk. Őszintén szólva, támadásban sem voltunk elég erősek, ennek ellenére lőttünk 11 gólt. Sok lehetőségünk volt, kapufáink. Emberelőnyben nem teljesítettünk jól, 12-ből 3-at értékesítettünk.


A kupa összképe ezzel együtt is pozitív, ez a meccs egy kicsit kilóg a sorból, de nagyon jó döntés volt eljönni Athénba. Holnap reggel már indulunk haza, hétfőn délelőtt pihenőt kapnak a lányok, de délután már edzünk, hiszen kedden jön a Kanada elleni mérkőzés a Margitszigeten. Remélem, az a meccs méltó folytatása lesz ennek a kéthetes programnak”
– foglalta össze Bíró Attila.

Eredmény – Thetis-kupa, 2. játéknap:

Görögország-Magyarország 17-11 (5-3, 5-1, 5-4, 2-3)


Magyarország: Gangl – Antal, Menczinger, Szücs, Kisteleki H., Keszthelyi, Bujka. Csere: Bolonyai (kapus), Illés, Takács, Csabai, Czigány, Tóth I. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

Gólszerzők: Avramidou 6, Tsoukala 2, M. Plevritou 2, Manolioudaki 2, Asimaki 2, E. Plevritou, Xenakis, Kotsia, illetve Antal 3, Keszthelyi 3, Bujka, Illés, Takács, Szücs, Kisteleki H.

Olaszország-Franciaország 8-4 (4-0, 0-2, 3-1, 1-1)

Március 13., vasárnap:

Oroszország–Franciaország, 8.45
Görögország–Olaszország, 10.00

A magyar női válogatott athéni kerete:

Kapusok: Bolonyai Flóra (Szentes), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)

Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (mind UVSE), Menczinger Kata, Somhegyi Noémi, Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Illés Anna, Takács Orsolya (mind BVSC), Bujka Barbara (Szentes), Czigány Dóra (Eger)

Március 15., ünnepeljük a női válogatottat!

A Magyarország–Kanada női mérkőzésre (2016. március 15., 18 óra) a belépés Ingyenes, ám regisztrációhoz kötött. Az előzetes regisztrációs kérelmeket a media@waterpolo.hu címre lehet elküldeni.

Egy e-mail címről maximum 2 darab igénylést tudunk elfogadni!

Kérjük, az igényelt belépők számán kívül add meg neved, e-mail címed és telefonos elérhetőséged, hogy értesíteni tudjunk! Igénylésed kizárólag akkor érvényes, ha visszaigazolást is kapsz az e-mail címedre. Kérjük, a visszaigazoló e-mailt kinyomtatva hozd el magaddal a gyorsabb bejutás érdekében.

-d-
Vízilabda hírek
Női válogatott
thetis kupa
Bíró Attila