cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Thetis-kupa: a franciák is kipipálva!

2016. március 12. 10:32

A harmadik mérkőzését is megnyerte a női válogatott a görögországi tornán, szombat délelőtt Franciaországot múlta felül Bíró Attila csapata.

Kiválóan kezdte az athéni felkészülési tornát az Európa-bajnok magyar női válogatott. Az első mérkőzésen rögtön az olaszokat győzte le, hogy aztán Oroszország ellen is domináljon és győzzön. Bíró Attila szövetségi kapitány szerint Eb-aranyérmeshez méltó volt a csapat hozzáállása, és játéka is.

Ezek után kell-e mondani, hogy a szerényebb képességű francia válogatott ellen is a győzelemre számítottunk szombat délelőtt.

A belgrádi Eb negyeddöntőjében éppen a franciákat győzte le a csapat, igen magabiztosan, 18-6 arányban. Nos, erre sikerült még rátenni egy lapáttal, ugyanis ezúttal mindössze 3 gólt kaptak a mieink.

A kapuban ezúttal Gangl Edina kezdett, a második félidőben Kasó Orsolya állt be. A keretből ezúttal Bolonyai Flóra, Keszthelyi Rita és Szücs Gabriella pihent. A kapitány szerint szakmailag kevésbé lehet messzemenő következtetéseket levonni, de a mentalitást és a profizmust illik kiemelni, merthogy ez megvolt ezúttal is a magyar lányokban.

„Korai volt a kezdés, és a tegnapi két győzelem után fel voltunk pörögve, viszonylag keveset aludtunk. A franciák elleni mérkőzéshez és a ma reggeli munkához korrektül álltunk hozzá, kiváló ráhangolódás volt a meccs a görögök elleni esti találkozó előtt. Gyönyörű gólokat lőttünk, szép lefordulásaink voltak, szép akciógóljaink, elégedett vagyok a lányokkal. A három kapott gól önmagáért beszél, Szilágyi Dorottya és Somhegyi Noémi kiválóan játszott, de a többiek is jól teljesítettek. A franciák ugyanazzal a csapattal álltak ki, mint az Eb-n, az volt a célunk, hogy az elején keményen odategyük magunkat, hogy elmenjen a kedvük a folytatástól. Ez sikerült is, fokozatosan őröltük fel az ellenfelet” – értékelt Bíró Attila.

A kapitánytól érdeklődtünk a körülményekről is.

„Kifogástalan a rendezés, a szállás, a transzfer. A Panionios uszodájában rendezik a tornát, ez Athén három fedett uszodájának egyike. Két évet játszottam ebben a klubban, ismerem az uszoda és a medence minden csempéjét, sok ezer kilométert úsztam itt le. Az Olympiakosz uszodájában ma a Barceloneta lesz a vendég a férfi Bajnokok Ligájában, ezért is rendezik itt a tornát. Elégedettek lehetünk, kellemes az idő, a csapaton belül is jó a hangulat” – így a szövetségi kapitány.

A mieink este Görögország ellen a tornagyőzelemért játszanak!

Eredmény – Thetis-kupa, 2. játéknap:

Franciaország-Magyarország 3-16 (0-3, 1-3, 2-4, 0-6)


Magyarország:
Gangl – Kisteleki H., Illés, Szilágyi, Takács, Somhegyi, Menczinger. Csere: Kasó (kapus), Antal, Tóth I., Bujka, Czigány D. Szövetségi kapitány. Bíró Attila

Gólszerzők: Millot 2, Tardy, illetve Szilágyi D. 4, Somhegyi 4, Csabai 3, Illés 2, Kisteleki H., Takács O., Tóth I.


A másik mérkőzésen: Olaszország-Oroszország 13-10 (2-1, 4-5, 4-2, 3-2)

Korábban:

1. forduló:

Magyarország–Olaszország 8–6 (1–2, 1–2, 3–1, 3–1)
Oroszország–Görögország 6–11 (0–3, 2–3, 3–3, 1–2)

2. forduló:
Görögország–Franciaország 11–5 (2–1, 4–1, 3–2, 2–1)
Magyarország-Oroszország 13–11 (3–2, 4–2, 3–4, 3–3)

További program:

Március 12., szombat:


Olaszország–Franciaország, 18.45
Görögország–Magyarország, 20.00

Március 13., vasárnap:
Oroszország–Franciaország, 8.45
Görögország–Olaszország, 10.00

A magyar női válogatott athéni kerete:

Kapusok: Bolonyai Flóra (Szentes), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)

Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (mind UVSE), Menczinger Kata, Somhegyi Noémi, Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Illés Anna, Takács Orsolya (mind BVSC), Bujka Barbara (Szentes), Czigány Dóra (Eger)

Március 15., ünnepeljük a női válogatottat!

A Magyarország–Kanada női mérkőzésre (2016. március 15., 18 óra) a belépés Ingyenes, ám regisztrációhoz kötött. Az előzetes regisztrációs kérelmeket a media@waterpolo.hu címre lehet elküldeni.

Egy e-mail címről maximum 2 darab igénylést tudunk elfogadni!

Kérjük, az igényelt belépők számán kívül add meg neved, e-mail címed és telefonos elérhetőséged, hogy értesíteni tudjunk! Igénylésed kizárólag akkor érvényes, ha visszaigazolást is kapsz az e-mail címedre. Kérjük, a visszaigazoló e-mailt kinyomtatva hozd el magaddal a gyorsabb bejutás érdekében.

-d-
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila