cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Parádé Athénban: újabb diadal!

2016. március 11. 20:45

Női válogatottunk az olaszok után az oroszokat is legyőzte a Thetis-kupán. A 13–11-es siker után nem véletlenül fogalmazott így Bíró Attila szövetségi kapitány: „Ez a mai nap megmutatta a csapat tartását. Európa-bajnokhoz méltó módon teljesítettünk!”

Tegyük a kezünket a szívünkre: alapvetően benne volt ebben a napban az is, hogy az olimpiai selejtező miatt játékban lévő, a csúcsformát közelítő ellenfelekkel ezúttal nem bír majd el a közös edzéseket hétfőn elkezdő csapatunk.

Aztán mi történt?

Fél nap alatt legyőzte az olasz és az orosz riválisát is!

Pestiesen erre mondják: nem semmi!

A délelőtti diadal után a „Le a kalappal a csapat előtt!” mondattal is jelezte Bíró Attila szövetségi kapitány, hogy mennyire elégedett a játékosokkal, akik komolyan vették a presztízsre irányuló utalásokat, és Belgrád után újfent megmutatták ellenfeleiknek az erejüket.

Mert este: Magyarország–Oroszország 13–11!

Úgy győzött a csapat – amelyben ezúttal a kint lévő 16 játékos közül az olaszok ellen remekül védő Kasó Orsolya, a két gólt és kiállításokat kibrusztoló Bujka Barbara, valamint az egyáltalán nem megilletődött Szilágyi Dorottya maradt ki –, hogy az elejét leszámítva végig vezetett, és nem forgott veszélyben a sikere.

És ami további szívmelengető hatást vált ki: ezúttal Bolonyai Flóra védett jól a jelentések szerint a kapuban, hét játékosunk is szerzett gólt, hármat vágott az ismét eredményes Kisteleki Hanna mellett a reggel ezen a területen „csendesebb” Antal Dóra, Takács Orsolya kettős is, avagy bátran kijelenthetjük, mindenki képes a kiugró teljesítményre a csapatból.

Egyedül az oroszok öt gólt szerző pólósát, Olga Gorbunovát nem sikerült semlegesíteni, aki jól élt azokkal a lehetőségekkel, amelyek a 10-5-ös kiállítási arányból adódtak számukra. Más kérdés, a mienk hatékonysága jobb volt, hiszen az ötből négyszer is betaláltak fórban!

„A kellemetlen, sokmozgásos játékuk a várakozásoknak megfelelően nem kis feladatot adtak számunkra, és büszke vagyok a csapatra, hogy így is magabiztosan nyerték meg a meccset. A negyedik negyed elején éreztem egy kis megtorpanást a játékunkban, ami nem csoda, hiszen kilenc órán belül mérkőztünk az olasz és az orosz együttes ellen, ami azért nem nevezhető mindennapinak. Ezen is túlléptünk, ennek hála nem forgott veszélyben a siker. Ismét jót teljesítették a lányok, ezúttal támadásban alkottunk jobban, ám feltétlen kiemelném Bolonyai Flórát, aki a tizenegy kapott gól ellenére kiválóan védte a kapunkat” – értékelt a szövetségi kapitány.

A mieink ezzel a sikerrel közel kerültek ahhoz, hogy megnyerjék a görögországi tornát. Szombaton reggel a franciák ellen játszik válogatottunk, hogy aztán este a házigazda ellen ugorjon medencébe.

„Ez a mai nap megmutatta a csapat tartását. A komoly munka ellenére is legyőztük a játékban lévő ellenfeleinket, megőriztük a renomét. Európa-bajnokhoz méltó módon teljesítettünk!” – fogalmazott a kapitány.

Lehet vele vitatkozni?

Ugye, hogy nem?!

Eredmény – Thetis-kupa női nemzetközi torna, Athén, 2. forduló

Magyarország–Oroszország 13–11 (3–2, 4–2, 3–4, 3–3)

Magyarország:
Bolonyai – Antal 3, Czigány 1, Kisteleki H. 3, Szücs G., Takács O. 3, Illés 1, Keszthelyi 1, Tóth I., Somhegyi, Csabai 1, Menczinger. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

Oroszország: Karnakauh – Boriszova, Prokofyeva, Ivanova 1, Soboleva 2, Simanovich 2, Karimova 1, Abdrizyakova, Gorbunova 5, Timofeeva, Kizina, Antonova. Szövetségi kapitány: Alexander Gaidukov

A 2016-os Thetis-kupa további pénteki eredményei


1. forduló:


Magyarország–Olaszország 8–6 (1–2, 1–2, 3–1, 3–1)
Oroszország–Görögország 6–11 (0–3, 2–3, 3–3, 1–2)

2. forduló:

Görögország–Franciaország 11–5 (2–1, 4–1, 3–2, 2–1)

A további program (magyar idő szerint)

Március 12., szombat
Franciaország–Magyarország, 8.45
Olaszország–Oroszország, 10.00

Olaszország–Franciaország, 18.45
Görögország–Magyarország, 20.00

Március 13., vasárnap
Oroszország–Franciaország, 8.45
Görögország–Olaszország, 10.00


A magyar női válogatott athéni kerete:

Kapusok: Bolonyai
Flóra (Szentes), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)

Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (mind UVSE), Menczinger Kata, Somhegyi Noémi, Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Illés Anna, Takács Orsolya (mind BVSC), Bujka Barbara (Szentes), Czigány Dóra (Eger)

Március 15., ünnepeljük a női válogatottat!

A Magyarország–Kanada női mérkőzésre (2016. március 15., 18 óra) a belépés Ingyenes, ám regisztrációhoz kötött. Az előzetes regisztrációs kérelmeket a media@waterpolo.hu címre lehet elküldeni.
Egy e-mail címről maximum 2 darab igénylést tudunk elfogadni!
Kérjük, az igényelt belépők számán kívül add meg neved, e-mail címed és telefonos elérhetőséged, hogy értesíteni tudjunk! Igénylésed kizárólag akkor érvényes, ha visszaigazolást is kapsz az e-mail címedre. Kérjük, a visszaigazoló e-mailt kinyomtatva hozd el magaddal a gyorsabb bejutás érdekében.

a.z.







Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
athén
Thetis-kupa
magyarország-oroszország