cover image
Egyéb

Bravo, UVSE – jöhet a Final Four!

2016. február 27. 18:13

A magyar bajnok a spanyolországi 7–7 után a Hajós uszodában magabiztos, kimagasló játékkal 9–4-re legyőzte a Matarót, így az előző idényhez hasonlóan bejutott az Euroliga négyes döntőjébe!

Pedig a Mataro komolyan gondolta…

Komolyan gondolta, különösen a hazai 7–7 után, hogy kiejti a sorozatból az UVSE csapatát, aztán olyan messze állt ettől, hogy csak, na! 1–0-ra még vezetett, ám ezt követően beindult a magyar bajnok, és állva hagyta. Ha nem ment emberelőnyből, akkor ment akcióból, gyönyörű lövések követték egymást – úgy állt a harmadik negyedben már 8–1 a táblán, hogy hat hazai játékos is gólt szerzett! Antal Dóra és Szücs Gabriella volt a duplázó, utóbbi újfent igazolta, ha van bátorsága, akkor nem csak hátul kimagasló tagja csapatának, hanem az ellen kapuja előtt is képes fenomenális mutatványokra.

A remek támadás mellett, mondani sem kell, védekezésben is kiváló volt az UVSE teljesítménye, szép lassan felőrlődtek a spanyolok, akiknek Gangl Edina bravúros védései is kedvüket szegte. A jobb sorsra érdemes Tarrago próbálkozott becsülettel, ám a lövőlapján 0/5 állt, mint ahogy Lopez sem lehet büszke a 0/9-re...

A negyedik negyedben, talán mondhatjuk, egy fokkal kiengedett Áts Bertalan csapata, győzelmét, továbbjutását természetesen nem fenyegette veszély. A duda 9–4-nél szólalt meg, ekkor jelenthettük ki tényszerűen: a lelkes hazai közönség biztatása mellett az UVSE, csak úgy, mint az előző szezonban, ott lesz az Euroliga négyes döntőjében!

A mai másik két találkozón is voltaképpen papírforma eredmény született, avagy továbbjutott a címvédő Olympiakosz és a Kirishi is. Mindez azt jelenti, hogy az Euroliga és a LEN-kupa négyes döntőjében egyaránt egy-egy magyar, spanyol, orosz és görög csapat harcolhat majd egymással.

Áts Bertalan, az UVSE vezetőedzője:

„Nagyon felpörögtek a lányok az első negyedtől kezdve, fantasztikus iramot diktáltak, és remek volt a védekezés. Csak négy gólt kaptunk, ami Gangl Edina, és a blokkoló, illetve visszasegítő játékosok érdeme, azaz jól működött az egység. Szépen játszottunk. A négyes döntőben szeretnénk érmet nyerni, lehetőség szerint minél fényesebbet.”

Gangl Edina, az UVSE kapusa:

„Az első kapott gól után azt mondtam magamnak, hogy állj, lazábbra kell venni, nem szabad ennyire rágörcsölni. Ez hatott, kijött belőlem, ami én vagyok. Persze a védésekhez kellettek a társak, a blokkok, avagy az egész csapat jó védekezése. Jókor jött ki ez a forma. Bízom a csapatban, az edzőkben, úgy érzem, a négyes döntőben most kijöhet a lépés.”

Eredmény – Női Euroliga, negyeddöntő, 2. mérkőzés

UVSE–CN Mataro (spanyol) 9–4 (2–1, 4–0, 2–1, 1–2)
Gólszerzők:
Antal 2, Szücs G. 2, Keszthelyi 2, Hertzka, Kisteleki H., Tóth I., ill. Cambary 3, Gragnolatti
Az Euroliga négyes döntőjébe jutott: UVSE, 16–11-es összesítéssel
A LEN-kupa négyes döntőjébe jutott: Mataro
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
Uralocska (orosz)–Olympiakosz Pireusz (görög) 5–10 (2–2, 1–3, 2–3¸ 0–2) – Továbbjutott: Olympiakosz, kettős győzelemmel, 23–15-ös összesítéssel

Kinef Kirishi (orosz)–Vuliagmeni (görög) 13–9 (3–1, 3–2, 3–2¸ 4–4) – Továbbjutott: Kirishi, kettős győzelemmel, 23–18-as összesítéssel

Az Euroliga négyes döntőjének mezőnye: UVSE, Sabadell, Olympiakosz, Kirishi
A LEN-kupa négyes döntőjének mezőnye: Szentes, Mataro, Vuliagmeni, Uralocska
Vízilabda hírek
női euroliga
uvse
uvse-mataro