cover image
Egyéb

Női ob I.: rangadóval zárul az alapszakasz

2016. február 12. 16:11

Az UVSE a BVSC-Zugló-Diapolót fogadja a női bajnokság 10. fordulójában, a mérkőzést közvetíti az M4 Sport is.

A címben kicsit pontatlanul fogalmaztunk, ugyanis hiába rendezik a zárókört február 13-án a női bajnokság felsőházában, egy mérkőzés még hátravan, elvégre a 8. fordulóból az UVSE-Hungerit-Szentes találkozót elhalasztották (hétfőn derül majd ki, mikor játsszák le azt a meccset).

Az idei kiírás szerint az alapszakasz után (ez 10 mérkőzést jelent) a tabella első két helyezettje automatikusan az elődöntőbe jut, míg a 3-6. helyezettek páros meccset vívnak az elődöntőbe kerülésért. Már korábban eldőlt, hogy a címvédő UVSE és a remekül szereplő BVSC végez az első két helyen, de a sorrend még kérdéses.

A BVSC akkor tudná megnyerni az alapszakaszt, ha győz szombaton, valamint a Szentes legyőzi az UVSE-t. Ha a hét Európa-bajnokot felsorakoztató UVSE szombaton megszerzi a három pontot, megnyeri az alapszakaszt.

Az őszi mérkőzésen sokáig tartotta magát a BVSC, de a végén az UVSE örülhetett a Szőnyi úton, 9-6 lett a vége, de szoros volt a kupadöntő is, ahol szintén a lilák nyertek. Az UVSE a múlt hétvégén 100 százalékos mérleggel továbblépett az Euroliga selejtezőjéből, és azóta az ellenfele is ismert: a Mataro ellen lehet kivívni a négy közé jutást. A BVSC 11-11-es döntetlent játszott a Szentessel, így másodszor vesztett pontot bajnokin, így hangolódott a rangadóra.

A két szakvezetőt kérdeztük a szombati találkozó apropóján.

Áts Bertalan, az UVSE vezetőedzője:

„Ugyanúgy készülünk a BVSC elleni mérkőzésre, mint az összes rangadónkra. Nem kell bemutatni az ellenfelet, nagyon erős csapat, ezt bizonyította az alapszakaszban, és az ellenünk vívott mérkőzéseken is. Csütörtökön érkeztünk haza Szegedről, azóta a szombati mérkőzésre készülünk. Mivel Kisteleki Hanna ujjsérüléssel bajlódik, nem tud ott lenni a keretben, nem játszik majd. Ettől függetlenül természetesen győzni szeretnénk, hiszen már holnap megnyerhetjük az alapszakaszt a három pont segítségével. A Szentes elleni mérkőzésünknek még nincs időpontja, de nagy valószínűséggel március elején játsszunk majd.”

Petrovics Mátyás, a BVSC vezetőedzője:

„Két megközelítése van a mérkőzésnek a mi szempontunkból: egyrészt szeretnénk szépen zárni az alapszakaszt, ugyanolyan szépen, ahogyan végigjátszottuk. Hiszen bármi is lesz szombaton, nagyon jó első szakaszunk volt. Tévés meccs lesz, örülök, hogy meg tudjuk mutatni, nem véletlen az eddigi szereplésünk. Másrészt nagyon kíváncsi vagyok egy-két szakmai dologra, egy-két újításra. Nem nagy változások ezek, de a Szentes elleni meccs óta pörög az agyam, hogy világossá váljon, mi az, amiben még fejlődni, javulni tudunk. A bajnokin és a kupadöntőben is alulmaradtunk az UVSE ellen, de már nagyon közel vagyunk hozzájuk, és nyilván azon vagyunk, hogy tovább csökkentsük a különbséget. Nagyjából mindenki egészséges a csapatban, így nagyon várjuk a mérkőzést, szeretnénk szépen zárni a bajnokság alapszakaszát.”

A bajnoki küzdelmek aztán jó időre véget érnek, ugyanis csak áprilisban kezdődik a rájátszás első szakasza, amelyben a 3-6. helyezett csapatok érdekeltek. Hogy miért? Mert a versenynaptárba betervezték a márciusi olimpiai kvalifikációs tornát és az arra való felkészülést. Édes teher, hogy a belgrádi Európa-bajnokságot sikerült megnyernie a válogatottnak, így nem kell részt venni a goudai tornán.

Bíró Attila szövetségi kapitány viszont előre lekötött egy edzőtábort a kanadaiakkal, egy görög tornán is részt vesz a válogatott, és lesznek Világliga-mérkőzések is, azaz a hosszabb időszak ellenére sem unatkoznak majd a válogatottban számításba vett játékosok. Ők a goudai torna alatt mehetnek majd vissza a klubjaikba.

Női bajnokság, 10. forduló:

Február 13., szombat:


UVSE-BVSC-Zugló-Diapolo – 13.45 – TV: M4 Sport
Hungerit-Szentes-ZF-Eger – 16.00
Dunaújvárosi Főiskola-Maarsk Graphics-Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas – 17.00

A tabella állása az utolsó kör előtt:

1. UVSE 24 pont (8 meccs)
2. BVSC 22 pont (9 meccs)
3. Dunaújváros 13 pont (9 meccs)
4. Szentes 10 pont (8 meccs)
5. Eger 7 pont (9 meccs)
6. Szeged 0 pont (9 meccs)

-d-

Vízilabda hírek
uvse
BVSC
áts bertalan
petrovics mátyás