cover image
Egyéb

Pazar meccsen remiztek

2016. február 10. 21:46

A BVSC és a Szentes parázs, változatos csatában játszott egymással 11–11-es döntetlent. A mezőny legeredményesebb játékosa a hat gólig jutó Illés Anna volt, de rajta kívül is többen játszottak kiemelkedően a két csapatból.

Miközben férfifronton csapataink a nemzetközi kupákban vitézkedtek, a női bajnokságban rangadókat rendeztek. Kiemelkedett a BVSC és a Szentes csatája, amely 11–11-es döntetlennel ért véget.

Pazarul kezdett a házigazda: Takács Orsolya és Kisteleki Dóra akciógóljával 2–0-ra vezetett. A Szentes hol feljött egy gólra, hol aztán kiegyenlített, ám Petrovics Mátyás csapata Kisteleki és Illés Anna kiemelkedő játékának hála újra ellépett két góllal (5–3).

Innen kapcsolt rá igazán Tóth László együttese: Kádár Ildikó belőtt egy fórt, majd Bujka Barbara akciógólja jelentette az 5–5-ös részeredményt. Illés találatával ugyan újra vezetni tudott a házigazda, ám a harmadik negyedben fordult a kocka: Hevesi Anita akciógólja után Pengő Nikoletta talált be fórból, először vezetett a Szentes.

Illés egyenlített, ám ezt követően Kövér-Kis Réka duplája volt soron, avagy már kettővel „mentek” a vendégek. A változatos, góldús meccsen Kisteleki és Illés góljai következtek, ám kettőre kettő volt a csongrádiak válasza: Bujka és Hevesi akciógólja erősítette a meccs nívóját. 1.26 volt hátra, amikor 9–11 állt így a táblán.

A BVSC azonban nem adta fel: a bekapott gólt utáni időkérést követően Illés Anna szinte azonnal bezúdított egy szabaddobást, majd 48 másodperccel a vége előtt Gyöngyössy Anikónak ítéltek ötméterest Bujka Barbara ellen, amelyet, ki más, az Európa-bajnokságon is kimagaslót nyújtó, azóta is bombaformában játszó Illés Anna váltott gólra.

A maradék időben nem született gól, így megosztoztak a pontokon a felek.

Nem úgy Egerben, ahol az első negyedben még sikerült tartania a lépést a hazaiaknak a Dunaújvárossal, ám a folytatásban egyértelműen Mihók Attila csapata dominált, és a Gurisatti Gréta, Menczinger Kata duó vezérletével 13–6-ra nyert.


Eredmény – Női ob I., A csoport, 9. forduló

BVSC-Zugló-Diapolo–Hungerit-Szentes 11–11 ( 2–1, 4–4, 1–3, 4–3)
Gólszerzők:
Illés 6, Kisteleki D. 4, Takács O., ill. Hevesi 3, Kövér-Kis 3, Bujka 3, Kádár, Pengő
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

ZF-Eger-EKF–Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 6–13 (3–3, 1–3, 1–3, 1–4)
Gólszerzők:
Czigány 3, Veréb, Szilágyi Sz., Parkes, ill. Gurisatti 4, Menczinger K. 3, Szilágyi D. 3, Somhegyi, Horváth B., Vályi V.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 

Vízilabda hírek
női bajnokság
eger
dunaújváros
BVSC
szentes