cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Grúzia ellen több fiatal is a keretben

2016. február 8. 18:08

Benedek Tibor a sűrű versenynaptár miatt tekintettel volt a klubokra, így ezúttal több idősebb játékost is „megkímél” a tbiliszi mérkőzéstől, avagy lehetőséget kapnak többen is azok közül, akik nem voltak ott Belgrádban.

Benedek Tibor kijelölte csapatát, amely jövő hét kedden Grúziában játszik Világliga-mérkőzést. „A keretből láthatóm ezúttal több fiatal játékos is lehetőséget kap a bizonyításra. Ennek egyrészt az az oka, hogy lássam őket éles helyzetben is, másrészt a sűrű versenynaptár miatt ezúttal tekintettel kell lennem a klubokra is, így most az idősebb játékosok közül kevesebben lesznek velünk. Fülöp Bence kivételével a többiek sokat voltak már a válogatott keretben, legtöbbjük az Európa-bajnoki bő keretben is ott volt, azaz mindenki tud mindent, meglepetés senkit sem érhet” – fogalmazott a szövetségi kapitány, aki abban is bízik, Tbilisziben, a meccs helyszínén sem éri majd semmilyen meglepetés a csapatot.

A nemzetközi és bajnoki találkozók miatt csak vasárnap találkozik a válogatott, egy közös edzéssel a háta mögött másnap utazik, és kedden játssza le a mérkőzést. Az ellenfelet sem kell bemutatni, az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében 14–3-ra nyertünk, de a Világliga hazai találkozóján is magabiztos, 17–10-es magyar siker született.

A magyar válogatott Grúzia elleni kerete:

Nagy
Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda) – kapusok

Bátori Bence, Salamon Ferenc, Decker Ádám (A-Híd-OSC-Újbuda), Jansik Dávid, Vámos Márton, Fülöp Bence, Varga Dániel (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bedő Krisztián, Zalánki Gergő (ZF-Eger), Manhercz Krisztián (ContiTech-Szeged-Diapolo), Tóth Márton (Ferencváros-PQS Waterpolo) – mezőnyjátékosok


Férfi Világliga, európai selejtező, 4. forduló (február 16.)

A csoport:

Grúzia–Magyarország, Románia–Görögország

Az állás:
1. Görögország 9 pont
2. Magyarország 6 pont
3. Románia 3 pont
4. Grúzia 0 pont

B csoport:
Franciaország–Szerbia, Spanyolország–Montenegró

Az állás:
1. Szerbia 9 pont
2. Montenegró 3 pont (2 mérkőzés)
3. Spanyolország 3 pont
4. Franciaország 0 pont (2 mérkőzés)

C csoport:
Törökország–Horvátország, Olaszország–Oroszország

Az állás:
1. Olaszország 9 pont
2. Horvátország 6 pont
3. Oroszország 3 pont
4. Törökország 0 pont


Vízilabda hírek
Férfi válogatott
grúzia
keret
világliga