cover image
Egyéb

UVSE-siker és szentesi remi az Euroliga-rajton

2016. február 5. 21:28

A sorozat budapesti selejtezőjében a magyar bajnok magabiztosan, 22–6-ra győzte le a szerb Crvena Zvezdát, majd a Szentes 12–12-es döntetlent játszott az orosz Spartak Volgograddal. Folytatás szombaton.

Bemelegítés.

Voltaképpen így foglalható össze az UVSE és a Crvena Zvezda találkozója, amely megnyitotta a női Euroliga 1. selejtezőkör budapesti tornáját. A magyar bajnok rögvest az első negyedben elvehette a kedvét szerb ellenfelénk, Keszthelyi Rita vezértelével ellépett 7–0-ra. A nagyszünetben már 12–2 állt a Hajós uszoda tábláján, egyértelműen csak a különbség volt a kérdéses. A vége 22–6 lett – majd a hazaiak felültek a lelátóra, és megnézték két nehezebb ellenfelük mérkőzését.

Amely döntetlen lett.

A partit az oroszok – akikről nem sikerült egyik magyar együttesnek sem felvételt szerezniük, így kicsit „sötét lónak” számítottak – kezdték jobban, Antonova vezetésével 3–1-re vezettek. Innen aztán jött egy 5–0-s szentesi roham! Miskolci Kitti két remek gólja között Kövér-Kis Réka lőtt bombagólt, így már az első negyedben magyar vezetést láthattunk. A sort a másodikban Tóth Csenge pazar átlövése és Bujka Barbara csodás centerakciógólja folytatta, így vezetett Tóth László csapata 6–3-ra.

A tarthatatlan Antonova révén azonban zárkózott a Volgograd, amely a harmadik negyed elején kihasználva a Szentes hibáit (nagy helyzetben kétszer is rossz megoldást választottak a mieink) 9–8-ra visszavette a vezetést. Bujka újabb klasszisgólja jelentette a 9–9-et, ám kisvártatva Ivanchisina fórgólja újfent vendégelőnyt jelentett, és miután a negyed végén az időkérés után rossz volt a fórmegjátszás, a záró etap előtt az oroszoknak állt a zászló.

Hevesi Anita büntetőt harcolt ki a győzelemért indított attakban, ezt Bujka bevágta, majd Miskolczi villant – így 50 másodperc alatt fordított a Szentes. Igaz ugyan, hogy aztán Antonova (ki más?) ismét egyenlített, ám a magyar bajnoki ezüstérmes így is megnyerhette volna többször is a meccset, ám rendre hibázott. Ahogy Tóth László vezetőedző fogalmazott: „Négyszer kellett volna megnyerni, négyszer lehetett volna megnyerni ezt a mérkőzést. Kiütközött azonban a rutintalanságunk, a fiatalságunk. A szerbek ellen javítunk, majd megpróbálunk az UVSE-vel szoros meccset játszani, reméljük, ez elég lesz a továbbjutáshoz.”

Ne feledjük, a csoportból két együttes jut tovább a legjobb nyolc közé.


Eredmény – Női Euroliga, 1. selejtezőkör, B csoport, Budapest, 1. játéknap

UVSE–Crvena Zvezda (szerb) 22–6 (7–0, 5–2, 4–2, 6–2)
Gólszerzők:
Keszthelyi 6, Kisteleki H. 4, Tóth I. 3, Antal 3, Csabai 3, Kövesdi 2, Kiss E., ill. Jakovljevics 4, Strugo, Dujovics

Spartak Volgograd (orosz)–Hungerit-Szentes 12–12 (3–4, 4–4, 3–1, 2–3)
Gólszerzők:
Antonova 5, Ivanchisina 2, Garipova 2, Grineva, Bogdanova, Churzina, ill. Bujka 5, Miskolczi 4, Kövér-Kis, Tóth Cs., Farkas T.

További program (tv: Digi Sport):

Február 6., szombat:

UVSE–Spartak Volgograd – 18.15
Hungerit-Szentes–Crvena Zvezda – 20.00

Február 7., vasárnap:
Crvena Zvezda–Spartak Volgograd – 11.00
UVSE-Hungerit–Szentes – 12-45
Vízilabda hírek
euroliga
nők
szentes
uvse