cover image
Egyéb

Újra Univer24 – Az úszás ünnepe Kecskeméten

2016. február 4. 13:23

A rangos eseményen ezúttal is főszerepet kapnak pólósaink: Benedek Tibor edzést tart majd a Kecskeméti Pólóiskola csapatának, aztán vízbe ugrik majd többek között Hosnyánszky Norbert, Bedő Krisztián és Erdélyi Balázs is.

Újra sok száz gyermek és felnőtt csobban vízbe jövő hétvégén az Univer 24 – Az úszás ünnepe elnevezésű sportrendezvényen, amelynek Kecskemét városa ad otthont. A rendezvény célja, hogy az úszást és a vízilabdát népszerűsítse, minél több embert rávegyen a mozgásra és kedvet adjon kicsiknek és nagyoknak a vízi sportokhoz. Az „Univer24 – Az úszás ünnepe” elnevezésű 24 órás esemény az amatőr és profi sportolók úszás iránti szeretetének, rajongásának kifejezése, amely Kecskemét városa és a névadó támogató Univer Product Zrt. segítségével valósul meg a Kecskeméti Fürdő versenyuszodájában.

A tavalyi kiemelkedő sikerű rendezvény után idén újra megrendezik az Univer24 - Az úszás ünnepe sporteseményt. Az „Univer24 – Az úszás ünnepe” elnevezésű esemény egy 24 órás, hosszútávúszó erőpróba, ahol amatőr és profi úszók 100 méteres táv megtételétől kezdve akár 24 órát is a medencében tölthetnek.

A rendezvényen lelkes úszó csapatok úsznak 24 órán keresztül egyénenként legalább 100 métert a Kecskeméti Fürdő versenyuszodájában. Az úszás ünnepe természetesen nem ünnep azok nélkül, akik aktívan is versenyeznek. Extrém nagy terheléshez hozzászokott hosszútávúszók 24 órán keresztül úsznak az egynapos úszások szabályai szerint. Ezen versenyszámon kívül szombat éjszaka pedig csapatváltóúszás kezdődik, amelyen legalább hatfős csapatok indulnak. A cél minél hosszabb táv megtétele az erre adott 12 óra alatt.

Az idei Univer24 - Az úszás ünnepe rendezvényt 9.15-től Benedek Tibor a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó által a Kecskeméti Sportiskola pólósainak tartott vízilabdaedzés előzi meg, majd a megnyitó ünnepséget követően 11 órakor elstartol a mezőny is. A rendezvény fényét jelenlétükkel úszó- és vízilabdázó-legendák emelik. A medencébe csobban Hosszú Katinka, ötszörös világbajnok, Európa-bajnok, világcsúcstartó úszó, Hosnyánszky Norbert, olimpiai és világbajnok, valamint Bedő Krisztián világbajnok és Erdélyi Balázs Európa-bajnoki ezüstérmes vízilabdázók is. Az Univer24-et a február 14. 11 órai célba érést követően Czene Attila, a Magyar Olimpiai Bizottság szabadidősportért felelős alelnöke, olimpiai bajnok úszó zárja.

Tavaly mintegy 1800 úszó összesen több mint 1000 kilométert tett meg a Kecskemét Fürdő versenyuszodájában. A 2015-ös Univer24 órás hosszútávúszó erőpróba és versenyen pedig 72,8 km eredménnyel a kecskeméti Hajdú László végzett az első helyen. Az Univer24 idén február 13-án 11 órakor kezdődik és pontosan 24 óra múlva, február 14-én 11 órakor fejeződik be.

Iskolák és civilek is részt vesznek a versenyben: a kecskeméti és más településekről érkező általános- és középiskolák illetve azok tagintézményeinek csapatai mellett a Bácsvíz KVSC úszói, a Kecskeméti Sportiskola nem úszó szakosztályának csapatai, közalkalmazottak, köztisztviselők, kecskeméti nagyvállalatok vagy más civilek által alakított csapatok.

Az iskolák között két kategóriában – kis és nagy létszámú iskolák szerint – az Univer Product Zrt. külön versenyt hirdetett meg, mindkét kategóriában 150.000, 100.000 és 50.000 Ft-os sportszervásárlási utalványt kap a legtöbb úszót felsorakoztató intézmény alapítványa. Az Univer külön ajándékcsomaggal jutalmazza a szervezésben aktív szerepet vállaló pedagógusokat. Minden résztvevő amatőr úszó pedig pólót és úszósapkát vihet haza emlékként a rendezvényről.

A rendezvény támogatói: Kecskemét Megyei Jogú Város, a Hírös Sport Nonprofit Kft. és a Kecskeméti Fürdő. Az esemény főtámogatója az Univer Product Zrt., aki immár 2013 óta a Magyar Vízilabda Válogatott támogatója, és aki lokálpatriótaként aktív szerepet vállal Kecskemét szociális, sport, kulturális, művészeti életének és értékeinek támogatásában. A vállalat számára fontos, hogy a fenntartható fejlődés és a társadalmi felelősségvállalás ne csak elmélet szintjén legyen jelen életében, hanem a hétköznapi működésbe épüljön be, szimbiózist teremtve környezetével.

„A tavalyi sikerek után egyértelmű volt, hogy idén is megrendezzük az Univer24 sporteseményt. Nagyon sokat jelent nekünk, hogy népszerűsíthetjük az úszást és a vízilabdát, és több száz iskolás gyereknek megadhatjuk a lehetőséget, hogy részt vegyen egy ilyen nagyszerű eseményen és sportolólegendákkal találkozhasson. Hiszünk abban, hogy az ilyen rendezvények hozzájárulnak ahhoz, hogy minél többen kezdjenek el mozogni és megszeressék az úszást ” – mondta Molitórisz Károly, az Univer Product Zrt. vezérigazgatója.



Vízilabda hírek
univer úszás