cover image
Egyéb

Amerikai álom dr. Molnár Tamás olimpiai bajnok ajánlásával

2016. február 4. 10:55

Akarsz Kaliforniában pólózni? ÉS amerikai diplomát szereznél közben? Figyelem, itt a lehetőség, várják a jelentkezéseket!

Az alcímben citált kérdés (Akarsz Kaliforniában pólózni?) megválaszolása sokak számára nem lehet kérdés, éppen erét örömmel számolunk be arról, hogy akik komolyan belevágnának egy ilyen kalandba, megkapják az esélyt. Persze a tanulás mellett. Merthogy erről van szó.

A program egyik arca nem más, mint dr. Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok. „Papesz” egy olyan lehetőségre hívta fel figyelmünket, amelyről ő maga is nemrég szerzett tudomást, de mivel a maga nemében egyedülállónak tartja, elfogadta a szervezők program népszerűsítésére, ismertté tételére vonatakozó felkérését

„Magyarországon méltán népszerű a vízilabda, hiszen a sportágban elért nemzetközi eredményeink kiemelkedőek. Ezért az utánpótlás nevelés is gyermekek tömegeit vonzza az uszodákba, az egyesületekhez. Ámde sportolóként, szülőként is előbb-utóbb szembe kell nézni azzal a ténnyel, hogy nem mindenkiből lesz válogatott szintű játékos – fogalmazott dr. Molnár Tamás. – A gyerekek elkezdik űzni ezt a sportot 8-10 éves korban, és sokuk életét elkíséri 18 éves korig, rengeteg áldozattal, munkával, fáradsággal a hátuk mögött. Ez a kor azonban vízválasztó, legalábbis nálunk, mivel eddigre eldől, ki az a kevés kiválasztott, tehetséges, szorgalmas pólós, akiből ob I-es játékos lehet. Jóval kevesebben lesznek, akiket beválogatnak közülük a nemzeti csapatba és komoly szinten tudják folytatni a sportot. És itt a hangsúly a nálunk szón van, mivel az Egyesült Államokban az egyetemi évek alatt kezdődik igazán a magasabb szintű sport. Ez a program, amivel nemrég találkoztam, azért keltette fel az érdeklődésemet, mert pontosan ezt az űrt hivatott kitölteni azáltal, hogy magyar vízilabdázóknak lehetőséget ad arra, hogy tovább folytassák pólós karrierjüket valamelyik amerikai egyetemen, akár sport ösztöndíjjal. Ez egy nagyszerű lehetőség, azoknak, akik a sport mellett fontosnak tartják a továbbtanulást is, és velem egyetemben úgy gondolják, hogy egy amerikai diploma elég sok kaput tud megnyitni későbbi civil pályafutások során.”

A program szervezői, Póka Sándor és Szénászky Zsolt kifejezték, hogy rendkívül nagy örömükre szolgál, hogy dr. Molnár Tamás, a Magyar Vízilabda Szövetség, valamint Szentes város vezetése és az ottani vízilabda klub is a program mögé állt, és biztosították őket támogatásukról. Szeretnének a jövőben is minél több fiatalnak segíteni céljaik elérésében.

A felhívás:
Ha ügyesen vízilabdázol, komolyan veszed a sulit és a sport segítségével szívesen belépnél egy életre szóló lehetőség világába, böngészd át a honlapot (www.usa-h2opolo-opportunities.com), töltsd ki a jelentkezési lapodat, és mi személyesen felvesszük veled a kapcsolatot.

Vízilabda hírek
amerikai vízilabda
molnár tamás
diploma