Komjádi-kupa: a Ferencváros megvédte címét

2016. január 28. 22:15

A döntőben a Vasast győzte le Péter Imre csapata, ezzel sorozatban második alkalommal került a Népligetbe a Komjádi-kupa.

Fotó: Dobos Sándor

A 2015-ös Komjádi-kupa zárult le csütörtökön a Komjádi-uszodában, ahol a létesítmény névadójára emlékezett a döntőt vívó két csapat az est elején. Jansik Szilárd (FTC) és Gyárfás Tamás (Vasas) Tóth Frank társaságában koszorúzta meg Komjádi Béla mellszobrát az uszoda aulájában.

Az ünnepélyes pillanatok után először a bronzért szálltak vízbe, méghozzá a Ferencvárossal szemben alulmaradó BVSC és a Vasas ellen vereséget szenvedő Honvéd. Utóbbi csapatban ezúttal nem játszott a hétvégén az ob I.-ben fontos szerephez jutó Kalanovics Balázs, Kovács Gergő és György Dávid. Utóbbi helyén természetesen Kardos Gergely állt a kapuban, aki remekül védett, más kérdés, hogy a zuglóiak a meccs végére bedarálták ellenfelüket.

Fotó: Dobos Sándor

A döntőben a Fradi számított esélyesebbnek, de sokáig nagyon jól tartotta magát a Vasas, Dévai Kristóf jól védett a kapuban, Gyárfás Tamás pedig megszórta magát. A második negyed derekán Burián Gergely góljával vezetett is a Vasas 6-5-re, innen viszont három Fradi-gól következett, hogy aztán a végére kinyíljon a meccs.

A vége hatgólos Fradi-siker, a zöldek megvédték címüket. A torna legjobb kapusának járó Bródy György-díjat Vogel Soma kapta (és a vele járó serleget is) a kétszeres olimpiai bajnok örököseitől.

A három dobogós csapatnak Horkai György, Szívós István és Benedek Tibor adta át az érmeket.

Eredmények – Komjádi-kupa:

Döntő:


Ferencváros-Vasas 18-12 (4-4, 4-3, 5-1, 5-4)
Gólszerzők:
Jansik Sz. 5, Kolozsi M. 3, Irmes P. 3, Vogel Simon 2, Wagner 2, Balázs, Pohl, Irmes M., illetve Bencz 3, Gyárfás 3, Várnai 2, Burián 2, Dajka, Vincze

Bronzmérkőzés:

BVSC-Honvéd 14-10 (3-2, 3-3, 3-2, 5-3)
Gólszerzők:
Szabó Bence 6, Rábavölgyi 2, Rózsavölgyi 2, Vásárhelyi, Pintér, Mátyok, Ágh, illetve Korbán 4, Németh K. 2, Nagy M., Reibel, Vad, Rónaszéki
 
-ds-
Galéria

A többi képért kattintson a képre!Női OB I

BVSC-Zugló Diapolo - Szegedi V. T&N SZTE

2016. okt. 30. 16:30

Arcok és pillanatok Biros Péter búcsúmeccséről (Fotó: Dobos Sándor)
Biros Péter búcsúmeccse (Fotók: Dobos Sándor)
E.ON ob 1.: BVSC-Zugló-ZF-Eger (Fotók: Fehér Anna)
E.ON ob 1: ZF-Eger-FTC-PQS Waterpolo 10-10 (Fotók: Fehér Kálmán)
BENU MK: Pannergy-Miskolci VLC-VasasPlaket (12-10, fotó: Fehér Kálmán)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok