cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Eb 2016: Védésekkel hódítana

2016. január 21. 8:05

Gangl Edináról, a magyar válogatott kapusáról Belgrádban is előszeretettel cikkeznek szépsége kapcsán, fotókat tesznek közzé róla, ám igyekszik ezekkel nem foglalkozni, mert mint mondta: „…a sportteljesítményemmel szeretném magamra felhívni a figyelmet!”. Az olaszok elleni elődöntőben is erre készül!

„Magyar lány a vízilabda Eb legszexibb pólósai között!”– olvashattuk több helyen a figyelemfelkeltő címet. A kattintást növelő bejegyzés bőszen hirdette, hogy a szerb Blic napilap megválasztotta a belgrádi Eb legszebb résztvevőit, és köztük helyet kapott a mi kapusunk, Gangl Edina.

A szavazással természetesen még véletlen sem szállnánk vitába (nincs is miért!), mindazonáltal ráakadtunk az érintett beírására is, aki így kommentelte trollkodó társa, Bujka Barbara „Jaj de jó, hogy vagy nekünk!!”megosztását: „Haha. Azért jobban szeretném, ha a védéseim után cikkeznének.”

Jelentjük, cikkeznek azokról is – mert van mit.

Az UVSE 25 esztendős vízilabdázójával mindazonáltal igyekeztünk helyretenni ezt a „szépséges dolgot”, így afféle nyúlugrasztó célzattal a franciák elleni meccs után (amelyet végigült a padon, tehát voltaképpen rá is fért egy ébresztő felvetés…) csak annyit kérdeztünk tőle: „Ha azt mondjuk, Jakabos Zsuzsanna?”
Szép kerek szemei nem akadtak fent, de furán nézett: „Jakabos Zsuzsanna? Szép, barna hajú, vékony úszólány. Miért?”

Fotó: marieclaire.hu

Fotó: marieclaire.hu

Majd miután tisztáztuk, lassan hasonló hatással bír a női vízilabda-közegben, mint sporttársa az úszóknál, azonnal komolyabbra váltott: „Nagyon jó, hogy ezt szóba hoztuk. Jól esik az ember hiúságának természetesen, ha dicsérik, ám szeretném leszögezni, a sportteljesítményemmel szeretném magamra felhívni a figyelmet. Az a fontos, hogy arról mit írnak.”

Tekintettel arra, hogy itt, Belgrádban érezhetően meccsről meccsre nő az önbizalma, meccsről meccsre bizonyítja képességeit, nem lennék meglepve, ha az olaszok ellen ő kezdene a kapuban. Felnőtt világverseny elődöntőjében először.

„Nagyon szeretnék védeni, fel vagyok pörögve, várom már a mérkőzést – fogalmazott határozottan. – Európa-bajnokságon és olimpián is csereként, hátrányban kellett beugranom elődöntőben a medencébe, bízom benne, ezúttal fordul a kocka, és az első pillanattól a kapuban állhatok. Természetesen Orsi is így van ezzel, ezért vagyunk sportolók. Segítjük egymást, bármelyikünk is ül a padon.”

Pályafutását, személyiségét ismerve kijelenthetjük, harcos típus – a felvetést megerősítve reflektált: „Jó meglátás. Egész életemre jellemző ez a harcosság, mindig mindenért küzdenem kellett. A sportban sincs ez másként, ez visz, hajt előre.”

A mérkőzésekre, legyen szó szimpla bajnokiról vagy éppen Európa-bajnoki elődöntőről, voltaképpen ugyanúgy készül, ugyanúgy spannolja magát, ugyanúgy igyekszik felvenni a ritmust. A győzelem, a védés élteti a sportban, semmi más. De vajon hogy érzi magát Belgrádban?

Fotó: Dobos Sándor

Fotó: Dobos Sándor

„Eddig remekül! Nem látszik?” – kacsintott egyet, majd komolyabbra vált: „Lépésről lépésre haladunk előre. Az első, hollandok elleni mérkőzésből is sokat tanultunk, azóta fokozatosan jövünk feljebb. Jobb a védekezés, jobb a támadójáték. Az olaszokkal jól ismerjük egymást, sok meglepetést nem okozhat egymásnak a két csapat. Hogy mennyit számít a néhány héttel ezelőtt aratott miskolci siker ellenük? Nem lehet tudni. A női vízilabda kiszámíthatatlan, tulajdonképpen bármi megtörténhet. Viszont mi most úgy érzem, nagyon együtt vagyunk, tudjuk, mit akarunk, és hogy akarjuk. Az Európa-bajnoki elődöntőnél momentán csak Európa-bajnoki döntőt szeretnék jobban játszani. Aztán jöhetne Rio…”

A cél tehát egyértelmű, elérni, hogy a fentebb citált mondat így hangozzon: „Magyar lány a vízilabda Eb legjobb játékosai között!”

Őt ismerve, erre is megvan az esély.

Az elődöntő (január 21., csütörtök) párosítása:

Hollandia–Spanyolország, 15.45
Magyarország–Olaszország, 17.15

Az Európa-bajnokság programja, teljes eredménysora: itt

Vízilabda hírek
Női válogatott
Eb 2016
belgrád
Európa-bajnokság
program
gangl edina