cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Eb 2016 - Bíró Attila: "Több súlycsoport volt a különbség"

2016. január 16. 12:52

A női válogatott a portugálok elleni mérkőzéssel is az oroszokra készült.

A belgrádi Európa-bajnokság negyedik női csoportfordulójában a magyar válogatott 25-0-ra verte Portugáliát.

Bíró Attila szövetségi kapitány így értékelt a siker után.

„Ha viccesen fogalmaznék, azt mondanám, kihasználtuk a portugálok számára kevésbé kedvező délelőtti időpontot… Ha komolyabbra fordítom a szót: világos, hogy nem egy, hanem két-három súlycsoport volt a különbség a magyar és a portugál válogatott között. A célt teljesítettük, letudtuk. A második félidőben már próbáltam többet együtt élni a játékkal, hogy én se lustuljak be. Többet voltam a parton, mint a törökök elleni mérkőzésen, tény, hogy nem ez a legkellemesebb edzői tevékenysége az embernek. Az oroszok ellen majd minden más lesz, arra készülünk gőzerővel. Folyamatosan videózunk, taktikai megbeszélést tartunk, és közösen megnézzük ma a holland-orosz mérkőzést. Azután a lányok szabadprogramot kapnak, bemennek az óvárosba egy közös vacsorára. Nagyon készülünk az oroszokra, szerintem a csapat képes arra, hogy legyőzze őket. Ezen leszünk.”

Garda Krisztina a mérkőzés után:

„Hasonló volt, mint a törökök elleni meccs. Nem kaptunk gólt. Nem készültünk extrán a meccsre, egy felkészülés volt az orosz meccsre. Egy edzésnek jó volt. Mindenképp nyerni szeretnénk az oroszok ellen, masszív, gyors csapat, néhány meccset eldöntő játékossal, minden poszton, de biztos vagyok benne, hogy képesek vagyunk megverni őket.”

Kisteleki Hanna a mérkőzés után:

„Könnyebb edzésnek felelt meg a meccs sok fel-le úszkálással. Valamivel keményebbek voltak, mint a törökök, szorosabban fogtak minket, nagyjából ennyit lehet elmondani a mérkőzésről. Nagyon örültünk, hogy nem kaptunk gólt, ezt meg is beszéltük előtte. Célunk volt, hogy lehetőség szerint ne találjanak be, sikerült is.”
 
A szombati, portugálok elleni 25-0-s eredmény felveti a kérdést, vajon ez-e minden idők legnagyobb arányú sikere, egyben előfordult-e már, hogy a válogatott nem kapott gólt világeseményen.

Nos, 1991. augusztus 20-án, Athénban, az Európa-bajnokságon 10-0-ra vertük a házigazda görögöket, míg a 2003-as ljubljanai Eb-n 27-1-re, azaz 26 góllal győztük le a szintén házigazda szlovénokat.

Azaz a 25-0-s eredmény nem rekord, persze, a kapott gól nélküli, 25 gólos siker azért megsüvegelendő, függetlenül az ellenfél erejétől.

 
Eredmény – 32. Európa-bajnokság, Belgrád
Nők, A csoport, 4. forduló

Portugália–Magyarország 0–25 (0–9, 0–6, 0–4, 0–6)

Kombank Aréna. Vezette: Wengenroth (svájci), Dalli (máltai)

PORTUGÁLIA: Sousa – Sarmento, Nunes, Airosa, Matos, Braga, N. Mariani. Csere: Pereira, Reis, Estorninho, A. Mariani, Costa. Szövetségi kapitány: Miguel Pires

MAGYARORSZÁG: Gangl – Antal 2, Kisteleki H. 4, Szücs G. 3, Takács O. 1, Keszthelyi 3, Bujka 4. Csere: Czigány 3, Illés 2, Tóth I. 2, Csabai, Garda 1, Kasó (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila

Gól/emberelőny: 0/10, ill. 6/8
Gól/kettős emberelőny: –, ill. 1/1
Gól/ötméteres: –, ill. 1/1

A csoport további mérkőzésein:

Görögország–Törökország 28-3 (6-0, 7-1, 7-1, 8-1)

Oroszország–Hollandia 7-14 (2-5, 2-3, 1-3, 2-3)

Az állás: 1. Hollandia 12 pont, 2. Magyarország 9 pont (71-21), 3. Oroszország 9 pont (73-25), 4. Görögország 3 pont, 5. Portugália 0 pont (10-101), 6. Törökország 0 pont (4-110)

A magyar válogatott további csoportmérkőzése:

Január 18., hétfő, 17.15:

Magyarország–Oroszország
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
Eb 2016
belgrád 2016