cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Eb 2016 – Benedek Tibor: „Meglátjuk, mit ér”

2016. január 15. 11:20

A férfiválogatott utolsó csoportmeccsén 20-5-re verte Törökországot. Értékelések.

A mieinknek minél nagyobb különbséggel kellett megvernie a törököket, merthogy a görögök elleni 8-8-as első fordulóbeli iksz után a csoportelsőségről a gólkülönbség dönt.

Végül 15 lett a differencia, mindez azt jelenti, hogy az esti orosz-görög partin 6 a mérvadó szám: ha ennél kevesebbel győz a vb-bronzérmes (ha győz persze), akkor miénk a csoportelsőség, ha ennél többel, az övék. Pont hatgólos görög győzelem esetén a lőtt gólok száma számítana, totális egyenlőség (ami 11-5-nél fordulna elő) esetén pedig sorsolás döntene.

Benedek Tibor így értékelt a mérkőzést követően:

„Nyilván többet vártunk a 15 gólos különbségnél, voltak pillanatok, amikor úgy tűnt, hogy ez meg is lesz. A játékosok a taktikának megfelelően játszottak, mindent megtettek, egy-két ziccer kihagyása belefér. Viszont azt mondom, hogy az 5 méteres, az a török válogatott ellen is 5 méteres, nem kiállítás. A 8:7-es kiállítási arányt egy olyan török csapat ellen, amelyik nem csinált semmit, nem tartom túl nagy segítségnek. Ez van, meg vagyok elégedve a mai teljesítménnyel. Egy-egy gól hiányzott negyedenként: vagy egy kimaradt ziccer, vagy egy elmaradt kiállítás okozta ezt, összességében elégedett vagyok a 15-tel is, majd meglátjuk este, hogy ez mit ér.”

A kapitány talán Manhercz Krisztián góljának örült leginkább.

„Neki nagyon kellett ez a gól, a múltkor nem jöttek be a lövései. Kellett, hogy legyen egy kis önbizalma, hiszen nagyon nehéz mérkőzések következnek, jobb, ha ezekre már egy kis magabiztossággal megy neki”
– mondta Benedek Tibor.
 
Mehmet Alp Olcaytu, a török válogatott szövetségi kapitánya:
 
„Megpróbáltunk jól játszani, és a legjobbunkat nyújtani. De elvesztettük minden erőnket a magyar válogatottal szemben. Mindent meg fogunk tenni, hogy a következő meccsre összeszedjük magunkat.”

 
Erdélyi Balázs a meccs után:

„Ennél jóval többet szerettünk volna, igazából jelentősen többet. Ziccereket hagytunk ki, fórokat nem nagyon kaptunk, nekik fújtak, ez elég érdekes. Sok olyan helyzet volt, amit kihagytunk, amit be kellett volna lőni. Meglátjuk, este mit játszanak a görögök az oroszokkal.”

Bisztritsányi Dávid a meccs után:

„Nyertünk 15 góllal… Most már nem a mi kezünkben van a sorsunk, szurkolunk az oroszoknak este. Lehetett volna sokkal jobb is a vége, sajnálom, hogy így alakult. Nem szerettem volna gólt kapni, illetve inkább azt mondanám, azt szerettem volna, ha többel nyerünk. Szerintem mindenki kitűzött saját maga elé egy célt, én is, és ez nem valósult meg teljesen, emiatt kicsit szomorú vagyok.”


Eredmény – 32. Európa-bajnokság, Belgrád
Férfiak, D csoport, 3. forduló

Magyarország–Törökország 20–5 (4–0, 4–1, 5–1, 7–3)
Kombank Aréna. Vezette:
Ivanovski (montenegrói), Schwartz (izraeli)

MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Gór-Nagy, Bátori 3, Vámos 3, Varga Dániel 2, Varga Dénes 6, Hárai 3. Csere: Hosnyánszky, Erdélyi 1, Decker Á.,Kis G. 1, Manhercz 1, Bisztritsányi (kapus). Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

TÖRÖKORSZÁG: Sezer – Aksentijevic, Okman, Sutalo 2, Korolija 1, Beskardesler, Cagatay 1. Csere: Agkurt, Gulenc, Ozbakis, Sonmez 1, Yilmaz. Szövetségi kapitány: Mehmet Alp Olcaytu

Gól/emberelőny:
6/7, ill. 2/7
Gól/ötméteres: –, ill. 1/1


Az Oroszország–Görögország mérkőzést 20.15-kor játsszák.

A csoport állása: 1. Magyarország 7 pont (40–19), 2. Görögország 4 pont (29–14), 3. Oroszország 3 pont, 3. Törökország 0 pont
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
Benedek Tibor
Eb 2016
belgrád 2016