cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Eb 2016: jönnek az oroszok!

2016. január 13. 15:19

A férfiválogatott Oroszország ellen játssza második csoportmérkőzését Belgrádban. Győzni kell, lehetőleg minél nagyobb arányban.


Fotó: Dobos Sándor

Fotó: Dobos Sándor

Bár a magyar válogatott 8-8-as döntetlent játszott Görögországgal a belgrádi Európa-bajnokság nyitókörében, nyugodtan mondhatjuk, jól sikerült a rajt. Merthogy a csapat játéka szinte semmiben nem emlékeztetett az elmúlt hetekben mutatott, kevésbé acélos teljesítményre. Ez nagyon biztató, ráadásul az iksznek "hála" még két olyan meccse lesz a nyolcaddöntő előtt a válogatottnak, amely éles lesz.

Merthogy a csoportelsőségről a görög és a magyar válogatott között a gólkülönbség dönt majd, azaz az oroszok és a törökök ellen nagy arányban kell nyerni az üdvösséghez. A csoportelső, emlékezhetünk, elkerüli a negyeddöntőben a házigazda, Eb-címvédő Szerbiát.

Benedek Tibor
így nyilatkozott kedden este, a férficsapat kondiedzése alatt: „A görögök elleni döntetlen után talán jobb nekünk, hogy az összgólkülönbség rangsorol, ám a számolgatások előtt le kell győznünk az oroszokat. Alapesetben három-négy góllal érzem jobbnak a mi csapatunkat, ha ennél többel nyerünk, az plusz. A legfontosabb, hogy a nyitómeccsünk megmutatta az erőnket, a sikertelen Volvo-kupa után bebizonyítottuk, van mire építeni. Igen, visszataláltunk a helyes útra.”

Jó ezt hallani, a fejlődés következő állomása az lehet, ha higgadtan, szép győzelmet arat a csapat Oroszország felett. A két csapat az Eb előtti napokban közös edzéseket tartott a Komjádi-uszodában, az egyik kétkaput idő előtt befejezték a csapatok, mert a végén összetűzésbe került néhány játékos. 

Az Eb-találkozó 20 óra 15-kor kezdődik a Kombank Arénában. Délután a görögök 15 góllal verték a törököket, nekünk tehát majd erre is kell figyelni.
A csoport másik szerdai mérkőzésén:

Törökország-Görögország 6-21 (1-2, 3-6, 1-6, 1-7)
Gólszerzők:
Ozbakis 2, Sutalo, M. Korolija, Beskardesler, Cagatay, illetve Gounas 6, Afroudakis 4, Fountoulis 4, Vlachopoulos 3, Mylonakis 2, Genidounias, Kolomvos

A férfiválogatott Európa-bajnoki csoportmérkőzései:

Január 13., szerda, 20.15:

Magyarország–Oroszország - TV: M4 Sport

Január 15., péntek, 9.30:
Magyarország–Törökország - TV: M4 Sport
 
-a.z., d.s.-
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
Benedek Tibor
Eb 2016
belgrád 2016
oroszország