cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Bíró Attila: „Készülünk a görögök elleni meccsre”

2016. január 10. 16:58

A női válogatott szövetségi kapitánya szerint túl lehet lépni az első mérkőzésen elszenvedett vereségen, nagyon nincs is más választás.

A belgrádi Európa-bajnokság nem kezdődött jól a női válogatott számára, tekintve, hogy Hollandia 14-10-re legyőzte a mieinket. A félidőben 8-3-ra vezetett a vb-ezüstérmes, a harmadik negyedben pedig már 11-3-ra is, innen sikerült elviselhetővé tenni a differenciát.

Bíró Attila szövetségi kapitány értékelése:

„Nem ilyen kezdésre számítottam, ez egyértelmű. A védekezésünk nem úgy működött az elején, ahogy kellett volna, sajnos a hollandok átlőtték a zónánkat, köztük azok a játékosok is, akik úgymond kiegészítő emberek náluk. Ráadásul szoros védekezésnél is meg tudták játszani a centert. Lassúak voltunk védekezésben, támadásban pedig gyámoltalanok. Mi nem mertük a centerpasszokat meglépni eleinte. Csak a második félidőre tudtunk bátrabban játszani, akkor már akciógólokat is lőttünk. Az első negyedben már volt 2-3 olyan gól, ami nüanszokon múlt, ezek éppen eléggé megzavartak minket. Nem hasonlítanám a Világliga-selejtezőhöz ezt a meccset, az egy másik történet volt, a csapatok sem voltak ugyanazok.”

Hogy hogyan készült a meccsre a társaság? A higgadtság vagy a tűz volt a fontos? Erről is kérdeztük a kapitányt.

„Én úgy érzem, kellőképpen felhergeltük a lányokat, nem hiszem, hogy gond lett volna a felkészüléssel. A meccs elejét kellett volna másként kezelni. Tanulni fogunk a vereségből, ma még egy mentális tréninget tartunk a lányoknak, lesz videózás is, és készülünk a görögök elleni meccsre. Nincs más választásunk, mint megnyerni azt.”
 
Arno Havenga, a hollandok szövetségi kapitánya a meccs után:

„Nagyon elégedett lehetek, különösen az első negyeddel, amiben igazán jól játszottunk. A nagyszünetben sokat beszélgettünk arról, mi hiányzik még a játékunkból, de ezek aztán nem működtek már a második félidőben. Mindig nagyon nehéz elkezdeni egy nagy tornát, az első meccs nekem mindig egy kicsit stresszes, de most jól sült el, szerencsére.”

 
Antal Dóra a mérkőzés után:

„Egyszerűen nem működött a védekezésünk az elején, így ezért támadásban is nehezebben boldogultunk. A második félidőre már csak-csak összeállt a dolog, de akkor is olyan szerencsétlen gólokat kaptunk, amik más szituációban biztos, hogy nem mennek be. Most valahogy minden befelé ment, miközben nekünk végigcsorgott a labda a gólvonalon. Viszont a második félidőben mutatott játékunkra lehet építeni, meg kell verni a görög válogatottat, ezt is terveztük az Eb előtt. A Világliga-meccshez képest, amikor mi kezdtünk jól, de kiengedtünk, most a hollandok elhúztak, de nem engedtek ki. Összességében még nem történt nagy baj, hosszú még az Európa-bajnokság.”

Tóth Ildikó a mérkőzés után:

„Nehéz mit mondani egy ilyen mérkőzés után, de az biztos, hogy a védekezésünkkel volt baj. A meccs elején, de igazából később is, szinte minden bement nekik, amit csak ellőttek. Aztán nagy nehezen összeszedtük magunkat, és később már elfogadhatóbban védekeztünk. Nem vagyunk elkeseredve, mert nincs még vége a tornának, tovább kell menni, még bármi lehet, attól függetlenül, hogy az első meccsen vereséget szenvedtünk. Csak rajtunk múlik, hogy a folytatásban mi történik, győzni kell a következő mérkőzésen. Tanulunk a hibákból, ki is javítjuk majd.”

Eredmény – 32. Európa-bajnokság, Belgrád
Nők, A csoport, 1. forduló

Hollandia–Magyarország 14–10 (4–1, 4–2, 4–3, 2–4)

Kobank Aréna. Vezette: Buch (spanyol), Koryzna (lengyel)


HOLLANDIA: Aarts – Smit 6, van der Sloot 2, Stomphorst 1, Nijhuis, Sevenich 3, Megens 2. Csere: D. Genee, A. Genee, van Toorn, Klaassen, van der Molen. Szövetségi kapitány: Arno Havenga

MAGYARORSZÁG: Kasó – Czigány, Kisteleki H., Illés, Keszthelyi 2, Bujka 3, Garda. Csere: Szücs, Antal 3, Takács O. 1, Tóth I., Csabai 1, Gangl (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila

Gól/emberelőny: 6/8, ill. 5/10

További eredmények a csoportból:

Portugália–Görögország 3–27 (1–7, 1–7, 0–5, 1–8)
Gólszerzők:
Sarmento, Nunes, Estorninho, ill. Tsoukala 5, Asimaki 5, E. Plevritou 3, Chydirioti 3, Avramidou 3, Diamantopoulou 2, Manolioudaki 2, Xenaki 2, M. Plevritou, Roumpesi

Oroszország–Törökország 29–0 (8–0, 5–0, 8–0, 8–0)
Gólszerzők:
Simanovich 5, Prokofyeva 4, Lisunova 4, Krimer 4, Ivanova 3, Iarondaikina 2, Tomofeeva 2, Soboleva 2, Karimova, Tankeeva, Grineva


A magyar válogatott további csoportmérkőzései:

Január 12., kedd, 15.45:

Görögország–Magyarország

Január 14., csütörtök, 12.30:
Magyarország–Törökország

Január 16., szombat, 11.00:
Portugália–Magyarország

Január 18., hétfő, 17.15:
Magyarország–Oroszország



Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
Eb 2016
belgrád 2016