cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Benedek Tibor: „Könnyen vesztünk meccseket”

2016. január 4. 20:54

A férfiválogatott szövetségi kapitánya így értékelt a spanyolok elleni mérkőzést követően.

A magyar csapat 10-8-ra kikapott Spanyolországtól a X. Volvo-kupa második napján. Benedek Tibor értékelése:

„Nagy csalódás a mérkőzés, nagyon könnyen vesztünk meccseket, és ez nagyon nem tetszik. Mindenképpen el kell gondolkodni azon, hogy ez miért van így. Ennél azért sokkal jobb teljesítményekhez, sokkal jobb helytálláshoz vagyok szokva. Jól játszottak a spanyolok, ezt el kell ismerni, agresszívek voltak, de hozzátartozik az igazsághoz az is, hogy ha belőjük az emberelőnyeinket, akkor sokkal bátrabban tudtunk volna utána játszani. Tudtuk, hogy mit szeretnénk játszani, de nem sikerült ezt megvalósítani. Az első két negyedben teljesen felborult a védekezésünk.”
 
Erdélyi Balázs a meccs után: „Kivételesen mi szereztük az első gólt, aztán viszont ellépett a spanyol csapat. Nagyon rosszul védekeztünk igazság szerint, nem tudtuk, mit is akarunk védekezésben játszani. Legalábbis nem látszott, ennek köszönhető, hogy nagyon elhúztak. Megint a második félidőben tudtuk összeszedni magunkat valamelyest, közelebb kerültünk hozzájuk, de ez megint kevés volt.”

Manhercz Krisztián a meccs után: „A mi hibáinkat használta ki a spanyol csapat, ezért tudtak ellépni. Formálódunk még. Ami tegnap védekezésben összejött, az ma nem sikerült, de bízunk benne, hogy ez egy olyan mélypont, amiből fel tudunk állni. Ez egy olyan pofon, aminél már csak jobb jöhet a folytatásban. Jellemző a játékunkra, hogy egy kicsit több kiállítást kapunk, mint korábban, ami probléma, mert a szoros emberfogás még nem jelenti azt, hogy feltétlenül eredményez több hátrányt. Ma egyébként más volt a felfogás, mint tegnap, könnyen lehet, hogy egy Európa-bajnokságon nem fújnak be néhány olyan szabálytalanságot, mint amit ma befújtak. Ez volt az utolsó komolyabb meccsünk az Eb előtt, szerettünk volna nyerni, csalódott vagyok.”

Kis Gábor a meccs után: „Nagyon nem úgy sikerült, ahogy terveztük. Még olyan státuszban van a védekezésünk, amire még nem tudunk igazán támaszkodni. Nem hisszük el, hogy ez a védekezés nagyon jó, és amint kapunk belőle egy-két hátrányt, ez kiveszi a lábunk alól a stabilitást és önbizalmat támadásban. Félünk, hogy el ne rontsuk, mert akkor nehéz visszaállni védekezni, s megint ott a kockázat, hogy jön az újabb kiállítás. Ebben kell előrelépni. Kaphatunk 6-8 gólt egy meccsen, de akkor támadjunk, vállalkozzunk, lőjünk bátran, önbizalommal. Van hozzá anyag ugyanis.”


A magyar válogatott kedden Szlovákia ellen játszik, a X. Volvo-kupa zárómeccsén.
 
-ds-
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Volvo Kupa 2016
Férfi válogatott
Benedek Tibor
Eb 2016
belgrád 2016
volvo kupa