cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Bátori-show és győzelem Kassán Szlovákia ellen

2015. december 19. 20:55

A júliusi, tatabányai mérkőzés után idegenben is a magyar válogatott dominált – Benedek Tibor csapata a Duna-kupa 2. napján 12–5-ös győzelmet aratott. Bátori Bence hét gólt szerzett! A vasárnapi zárónapon Románia lesz az ellenfél.

A franciák elleni 13–7-es győzelem után a házigazdával mérte össze erejét a magyar férfiválogatott. Benedek Tibor szövetségi kapitány ezúttal a válogatottba két góllal, kiállítások szerzésével visszatérő Kis Gábornak adott pihenőt, azaz a Mezei Tamás, Bedő Krisztián centerkettőssel vette fel a csapat a harcot. A kapuban ezúttal Bisztritsányi Dávid kapott lehetőséget.

Az OSC kiválósága az első negyedben lehúzta a rolót, háromszor is védett, de a védelem is stabilan állt a lábán. S miután egy Tóth Márton által kiharcolt fórt Erdélyi Balázs bepattintott, majd nem sokkal később Bátori Bence megúszásból talált be, válogatottunk 2–0-s első etappal nyitott.

A második negyed ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt: a magyar védelem remekelt, hátrányban is jó helyen voltak a blokkok, így a hazaiak nem tudtak mit tenni ellene. Egyetlen góljukat Durik a 15. percen fórból, a falból szerezte. De addigra a mieink már ötnél tartottak: Bedő Krisztián kiharcolt egy ötméterest, amelyet Manhercz Krisztián értékesített, majd Vámos Márton „tett be” egy szabaddobást szokása szerint, végül Bátori másolta le első gólját, avagy ismét megúszásból mattolta a szlovák kapust.

Fordulás után sokáig nem változott a játék képe, avagy magabiztosan játszott a csapat. Bátori ezúttal emberelőnyből szerzett gólt (2/4-nél tartott ekkor a csapat ebben a mutatóban), erre a Kaposvárban játszó Polovic válaszolt, majd a júliusi, tatabányai meccsen (15–4) kettőt vágó Famera csökkentette háromra a különbséget. Bedő újabb kiharcolt ötösét Vámos váltotta gólra (fej fölé) – 2.40-nel a negyed vége előtt időt kért Szlovákia. Polovic eredmény volt emberelőnyből, így 7–4-es előnnyel kezdhette csapatunk az utolsó menetet.

Mezei „szállított” két fórt, mindkét emberelőnyös helyzet (a második előtt időt kért Benedek Tibor) megjátszása sikerült, s mindkétszer Bátori volt a pontos befejező! Famera szépített, ám erre újabb két magyar találat volt a válasz: Tóth Márton jegyzett szép gólt, majd ő varázsolta egy lefordulás után Bátori kezére a labdát, az OSC tarthatatlan világbajnoka pedig ismét eredményesnek bizonyult. Sőt, a következő támadásnál (ekkor Decker Ádám brusztolt ki egy fórt) is kíméletlen volt, így hét (!) góljával főszerepet játszott a fölényes sikerben.

Vasárnap délelőtt Románia ellen zárja a tornát a magyar válogatott.

Benedek Tibor, szövetségi kapitány:

„A tegnapi, franciák elleni mérkőzésnek a második fele tetszett, ezúttal viszont az egész mérkőzés. Ezúttal a mérkőzés elejétől kezdve jól védekeztünk, ez meghatározta a találkozót, nem igazán tudtak ellenünk mit kezdeni. A harmadik negyedben belőttek néhány helyzetet, de nem volt probléma, magabiztosak voltunk, a 12–5-ös győzelem önmagáért beszél. Bátori Bencét nem csupán a hét gólja miatt emelném ki, mert mellette még jól is védekezett – utóbbi persze igaz az egész csapatra. Szép teljesítmény volt.”

Eredmény – Duna-kupa nemzetközi féri felkészülési torna, Kassa, 2. játéknap

Szlovákia–Magyarország 5–12 (0–2, 1–3, 3–2, 1–5)


Szlovákia: Kormer – Famera 2, Zatovic, Uradnik, Durik 1, Balaz, Seman, Ikac, Bielik, Polovic 2, Kolarik, Martinovic. Szövetségi kapitány: Antino Esteller

Magyarország: Bisztritsányi – Gór-Nagy, Bátori 7, Erdélyi 1, Vámos 2, Jansik D., Decker Á., Manhercz K. 1, Salamon, Tóth M. 1, Bedő, Mezei. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Gól/emberelőny: 3/10, ill. 5/7
Gól/ötméteres:
–, ill. 2/2

A másik mérkőzésen:

Románia–Franciaország 11–10

A torna állása
1. Magyarország 6 pont
2. Szlovákia 3 pont
3. Románia 3 pont
4. Franciaország 0 pont

A vasárnapi program

Magyarország–Románia, 10.00
Szlovákia–Franciaország, 11.30
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
szlovákia
Kassa
Duna-kupa
bátori
benedek