cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Győzelem a kassai torna nyitónapján

2015. december 18. 19:10

Egy kevésbé eredményes első félidő után magabiztos sikert aratott a férfiválogatott Franciaország felett a kassai felkészülési tornán.

Annak ellenére, hogy a kapitány és a stáb már jó előre jelezte, hogy a kassai tornával indul az Eb-felkészülés, azért elég gyorsan elérkezett az esemény. Tudniillik a válogatott játékosok magja szerdán még Bajnokok Ligája-meccset játszott (Manhercz Krisztián pedig az Euro Kupában), ráadásul idegenben, ahonnan haza is kellett térni.

Ennek ellenére Benedek Tibor ideálisnak gondolta a részvételt, hiszen némileg élesben lehet elkezdeni a különböző játékelemek gyakorlását.

A magyar válogatottban Lévai Márton kezdett a kapuban, a tizennégyes keretből Bedő Krisztián maradt ki az első mérkőzésre. Jól kezdtünk, hiszen Kis Gábor harcolt ki emberelőnyt, éppen ezért is fontos, hogy visszatért a válogatottba, a fórt Jansik Dávid használta ki, majd nem sokkal később Manhercz Krisztián egy megúszás után 2-0-ra alakította az eredményt.

A franciák a negyed derekára egyenlítettek, két centergóllal, majd két perccel az első kisszünet előtt emberelőnyben időt kért a franciák kapitánya, és aztán át is vették a vezetést, 2-3. Ezt aztán sikerült Decker Ádám akciógóljával kiegyenlíteni.

A második negyedben kétszer is az ellenfél jutott előnyhöz, aztán jött Jansik Dávid és Manhercz Krisztián, 5-5-re módosult az állás. A nagyszünetre viszont egygólos előnnyel mehettek a csapatok, ugyanis Vámos Márton belőtt egy 5 méterest (a kupadöntőn kihagyta, emlékezhetünk).

Remekül indult a harmadik negyed, előbb Gór-Nagy Miklós lőtt akciógólt, majd Manhercz Krisztián úszott meg, saját maga harmadik gólját lőtte. Sőt, Kis Gábor egy emberelőny és egy időkérés nyomán, majd Salamon Ferenc is betalált, 10-5-nél már stabil volt a magyar előny.

A negyedik negyed 11-6-ról indult, egy francia gól után Manhercz Krisztián talált be, nagyon ment neki ezen a kora estén. Erdélyi Balázs iratkozott még fel a góllövők listájára, a vége hatgólos magyar győzelem.

Folytatás szombaton, Szlovákia ellen.
 
Benedek Tibor a mérkőzés után: "Az első félidő kevésbé tetszett, a második viszont már sokkal eredményesebb volt. Jobb volt a védekezésünk, és a helyzeteinket is jobban ki tudtuk használni. Ezen a mérkőzésen Lévai Márton védett, Bedő Krisztián maradt ki a keretből a centerek közül. A bent lévők közül Kis Gábor ma eredményesebben játszott, mint Mezei Tamás, remélem, ő holnap több ítéletet harcol majd ki."
 
A négygólos Manhercz Krisztián a meccs után:

„Elég döcögősen kezdtük a meccset, volt bennünk egy kis fásultság, és talán egy kis drukk is az elején. Többször is vezetett az ellenfél, de a második negyedben elkezdtünk összeállni, a harmadikban pedig már el is léptünk a franciáktól. Akkor és a végén is már sikerült a megbeszélt elemeket megvalósítanunk. Úgy éreztem, sokat játszottam, megkaptam a bizalmat ma. Van fél napunk pihenni, holnap jön az újabb meccs, az is várhatóan hajtós lesz. A szálloda gyönyörű, az étkezés is tökéletes, az uszoda is rendben van, kicsit meleg a vize, ami miatt könnyebben el lehet fáradni. De hát ebben a három napban sem a körülmények a fontosak, nem hiszem, hogy bármelyikünknek is ez a lényeges. Sokkal inkább az, hogyan tudunk teljesíteni.”


Eredmény – felkészülési torna, Kassa, 1. játéknap:

Magyarország-Franciaország 13-7 (3-3, 3-2, 5-1, 2-1)
Gólszerzők:
Manhercz 4, Jansik D. 2, Kis G. 2, Decker Á., Vámos, Gór-Nagy, Salamon, Erdélyi, illetve Crousillat 3, Saudadier, Laversanne, Camarasa, Tomasevic

A másik mérkőzésen:
Szlovákia-Románia 12-5

A szombati program:

18 óra: Románia-Franciaország
19 óra 30: Magyarország-Szlovákia

-ds-

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
Benedek Tibor