cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi
Női

Keszthelyi Rita és Hárai Balázs az Év játékosai

2015. december 15. 10:56

Az Eger centere első alkalommal lett a naptári év legjobbja, az UVSE gólvágója negyedszer nyerte el a címet.

A Magyar Távirati Iroda felkérésére 1964 óta minden hazai sportági szövetség megnevezi az év legjobbjait. Bár a felnőttválogatottjaink ebben az évben nem értek el kiemelkedő eredményt, kiváló egyéni teljesítményekben nem volt hiány.

A férfiaknál Hárai Balázst nevezte meg a szövetségi kapitány az év legjobbjának. "Pufi" első alkalommal lett az Év játékosa. Remek formában játszott egész évben, nagy szerepe volt abban, hogy az Eger kvalifikálta magát a barcelonai Bajnokok Ligája hatos döntőjébe. Az év nagy részében elkerülték a sérülések, így meghatározó volt a játéka a kazanyi világbajnokságon. Nemrég a vállát kellett műteni, de Benedek Tibor számít rá a belgrádi Európa-bajnoki keretben. Játéka alapján ugyanis kihagyhatatlan a válogatottból.
 
Benedek Tibor indoklása:
"Évek óta az egyik legjobb magyar center a válogatottban, emellett a klubjában is nagyon jól teljesít. A tavalyi évben és idén is kiegyensúlyozott játékot nyújtott. A továbbiakban is számítok rá, nyilván most az a legfontosabb, hogy a gyógyulása minél jobban alakuljon, és a formája közelítsen a legjobbhoz az Európa-bajnokság előtt. Biztosan érezhető lesz a kihagyás, de bízunk benne, hogy hamar visszanyeri a formáját."
 
"Nagyon örülök az elismerésnek, remélem, hogy ez a reggeli hír a gyógyulásomat segíti majd. Ezen a héten még gyógytornázok, illetve, ha megengedik, akkor a hét második felében bemerészkedek a vízbe, a lábtempós gyakorlatokat, egyéb mozgásokat talán elkezdhetem. Bízom benne, hogy amint lehet, tudok csatlakozni a válogatotthoz" - mondta Hárai Balázs kérdésünkre.

Keszthelyi Rita második évét kezdte az UVSE-ben olaszországi kitérője után. Csapatával bajnoki címet szerzett és a kupában is első lett, az Euroligában pedig ott volt az athéni négyes döntőben. Az új szezonban is szépen menetel az UVSE-vel, amellyel megnyerte a BENU Magyar Kupát. A női válogatott kirobbanthatatlan tagja, a kazanyi világbajnokságon (még Merész András kapitánykodása alatt) 21 góllal a torna gólkirálya lett. Az új kapitány, Bíró Attila is természetesen bízik benne, olyannyira, hogy a válogatott csapatkapitányának nevezte meg. Negyedik alkalommal lett az Év játékosa Keszthelyi Rita.
 
Bíró Attila indoklása: "Rita mind a klubjában, mind a válogatottban vezéregyéniség. Bajnok és kupagyőztes, Euroliga-négyes döntőbe jutott a csapatával, kiemelkedőt nyújtott. A világbajnokságon a csapat egyik legjobbja volt, és ősszel is jól játszott, úgy érzem, az övé a legegyenletesebb forma. Voltak még jó teljesítmények, de míg a többiek ingadoztak, ő kevésbé. Az, hogy a válogatott csapatkapitányának jelöltem, most úgy tűnik, jó döntés volt, mert nemcsak én, hanem a játékosok is meg vannak elégedve a helyzettel, jók a visszajelzések. Kiválóan ellátja ezt a feladatát is, persze az igazi választ majd a világversenyeken kapjuk meg."

-ds-
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Női válogatott
hárai
balázs
keszthelyi rita
Benedek Tibor
Bíró Attila