cover image
Egyéb

Célegyenesben a női válogatott

2015. december 15. 8:33

Bíró Attila szövetségi kapitány napi két vízi és egy szárazföldi edzéssel készíti azt a 19 játékost, akik közül kikerül majd az Eb-csapat. Január 3-5. között miskolci torna szerepel a programban, amelyre az olaszok és a görögök érkeznek.

Benedek Tibor férfikapitány kerethirdetése úgymond elvitte a hétfőt, így csendben, mindenfajta csinnadratta nélkül kezdte meg közvetlen Európa-bajnoki felkészülését női válogatottunk.

„A remekül sikerült kínai edzőtábor után a bő, tizenkilences kerettel edzünk a Margitszigeten” – tudatta Bíró Attila, aki a sanghaji, kegyetlenül meghajtott egy hét, illetve a közvetlenül utána következő franciák elleni Világliga-parti után négy nap pihenőt adott a játékosainak, hogy aztán újult erővel lássanak neki az előttük álló megpróbáltatásokra. Ünnepek ide vagy oda, meglehetőse mozgalmas hetek várnak ugyanis rájuk, hiába, no, a januári, belgrádi Eb-n komoly céljai vannak a csapatnak.

„Karácsonykor, az év utolsó, valamint a következő év első napján kapnak csak szünetet a lányok, a többi napon napi két vízi és egy szárazföldi edzés szerepel a programban” – mondta a kapitány, akinek az Európa-bajnokság előtt Miskolcon lesz még lehetősége egy utolsó tesztelésre. Január 3-5. között ugyanis nemzetközi tornát rendezünk, amelyen két minőségi ellenfelet, az olasz és a görög válogatottat is vendégül látunk. A negyedik résztvevő a magyar ligaválogatott lesz, amelyben helyet kapnak azok a játékosok, akik áldozatai lesznek az Eb-keretszűkítésnek (Bíró Attila jó eséllyel karácsonyig kihirdeti utazó csapatát), illetve azok, akik a jövőben jó eséllyel pályáznak arra, hogy helyet kapjanak a válogatottban. „Petrovics Mátyás kollégám vezeti majd ezt a csapatot, amelyben kíváncsi leszek, hogy szerepelnek majd a játékosok, hogy küzdenek az olaszok és a görögök ellen. Egyik szemem mindenképpen rajtuk tartom” – árulta el Bíró Attila, avagy nem vitás, Miskolcon mindenkinek oda kell tennie magát. A Belgrádba utazó tizenhárom hölgynek éppúgy, mint a többieknek. Hiszen ne feledjük, az Eb után olimpiai selejtező (amelyre persze nem szeretnénk menni – ez azonban csak Eb-arannyal váltható ki), és reményeink szerint nyáron a riói szereplés vár a társaságra.


A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Bolonyai
Flóra (Szentes), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)

Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (mind UVSE), Garda Krisztina, Horváth Brigitta, Gurisatti Gréta, Menczinger Kata, Somhegyi Noémi (mind Dunaújváros), Illés Anna, Leimeter Dóra, Takács Orsolya (mind BVSC), Bujka Barbara (Szentes), Czigány Dóra (Eger)

a.z.
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
Sanghaj