Jön a X. Volvo-kupa Győrben

2015. december 09. 11:47

Az Európa-bajnokság főpróbája lesz a felkészülési torna január 3. és 5. között. Az ellenfelek: Olaszország, Spanyolország és Szlovákia lesznek.

Fotó: Mikola Gábor

A Magyar Vízilabda Szövetség szerda délelőtti sajtótájékoztatóján vezette fel a január eleji felkészülési tornát, amely a férfiválogatott fejlődése és további erősödése miatt most különösen fontos lesz.

Dr. Kemény Dénes a szövetség elnöke beszélt a névadó szponzor eddigi és továbbra is töretlen elkötelezettségéről.

„Emlékszem az összes Volvo-kupára, egy részét egészen közelről követhettem. Az embernek minden gyermeke fontos, így vagyunk mi is a támogatóinkkal, partnereinkkel is. Viszont a Volvo még egy kicsit személyesebben is érint, hiszen már akkor is a válogatott partnere volt, amikor a szövetséggel még nem. Aztán eltelt két év és a szövetséggel is megköttetett a megállapodás. A Volvo-kupát annak idején azért találtuk ki, hogy a válogatott nyári felkészülésének jegyében legyen egy év közbeni kontroll. Szép lassan be is épült a programba, és emellett nagyon fontos cél volt az is, hogy körbejárjuk az országot és minden új uszodába elvigyük a vízilabdát, a válogatottat. Ez sikerült.”

Bodrogai Gábor, a Volvo Autó Hungária Kft. ügyvezető igazgatója már rutinosan nyilatkozott a kupáról, elvégre kezdettől fogva részese a szövetség és a cég kapcsolatának.

„Egy régi korszak folytatódik tovább. A svédek most már tudják, mi az a vízilabda, sikerült mindenkivel megtanítani, kik azok a vízilabdás fiúk. Kilenc uszodában voltunk eddig, Kecskeméten kétszer, de ott is egy új helyszínt avattunk. Egy volt mindannyiszor közös: a magyar csapat dominanciája, biztos vagyok benne, hogy megint a magyar csapat lesz a főszereplő. Külön megtiszteltetés, hogy ebbe a városba vihetjük a Volvo-kupát, mert Győr nagy fejlődésen ment keresztül, és olyan sportélete van, amely tiszteletre méltó, példa nélküli Magyarországon. Mindenkit várunk sok szeretettel a tornán”.

Dr. Somogyi Tivadar, Győr alpolgármestere is ott volt a szerdai sajtótájékoztatón, örömét fejezte ki a torna megvalósulásáért:

„Győr sportváros, ennek egyik oka, hogy a város minden évben a költségvetés 1 százalékát költi a sportra. Most 55 milliárd a büdzsé, így 550 milliót költünk, benne a létesítményekre és azok működtetésére is. 2014-ben épült egy multifunkcionális arénánk és egy vizes központunk is. Építkezünk, szeretnénk a klasszikus vizes sportágakat, így az úszást és a vízilabdát megalapozni, meghonosítani. Most építjük az utánpótlást, két csapatunk már az országos bajnokságban vesz részt. Sokan jelentkeznek pólózni, ez már egy jó részeredmény. A győri vízilabdának ez a Volvo-kupa nagy lökést tud adni.”

Benedek Tibor szövetségi kapitány így látja ennek a kupának a jelentőségét:

„Mondhatjuk, hogy a legkomolyabb Volvo-kupa következik kapitányságom idején. Szeretném megköszönni Győr városának, hogy vendégül lát minket és a Volvónak, hogy ilyen színvonalas torna megrendezését lehetővé teszi. Minden meccs előtti edzés azzal telik, hogy tele van az uszoda gyerekekkel, akik szeretnék látni a válogatottat, akár csak edzeni is, ez most is így lesz. Az első meccs előtti napon a spanyolokkal edzünk majd, már most jelezték, telt ház lesz. Most egy világverseny felkészülésének része a kupa, ahol két olyan csapattal is játszunk, akik majd riválisaink lesznek a majdani olimpiai kvalifikációs küzdelemben. Kicsit taktikai is lesz a torna, senki nem akarja az összes kártyáját kiadni az Eb előtt. Az a cél, hogy azok játszanak, akik az Európa-bajnokságon részt vesznek majd.”

A Volvo-kupára a jegymester.hu oldalon lehet jegyet vásárolni.

A férfiválogatott felkészülése december 17-én kezdődik, egy nappal azután, hogy az utolsó BL-kör és a szegediek Euro Kupa-negyeddöntője véget ér. Rögtön egy kassai tornára utazik a válogatott, utána egy hétig Budapesten készül, majd Zágrábban lesz egy közös edzőtábora a horvátokkal. Aztán kis pihenőt kapnak a fiúk (egy napot), és utána utazik Győrbe. Január 9-én utazik majd el Belgrádba, az Eb első mérkőzését január 11-én játssza a csapat.

Amint az minden évben, minden eddigi kilenc Volvo-kupa során megtörtént, most is magyar gólonként egy bizonyos összeget a magyar utánpótlás javára ajánl fel a Volvo. Ez most gólonként 100 ezer forintot jelent.

A sajtótájékoztatón szó esett a június elejei budapesti Bajnokok Ligája Final Sixről is, amelyre a jegyértékesítés szerda 12 órakor elindult a tex.hu oldalon, így a 9900 forintos, 7 meccsre szóló bérletet akár karácsonyi ajándéknak is meg lehet vásárolni.
 
Volvo-kupa, január 3-5., Győr:

Résztvevők:
Spanyolország, Olaszország, Szlovákia

Január 3., vasárnap:

Szlovákia-Spanyolország - 17 óra
Magyarország-Olaszország - 19 óra

Január 4., hétfő:

Szlovákia-Olaszország - 17 óra
Magyarország-Spanyolország - 19 óra

Január 5., kedd:

Spanyolország-Olaszország - 18 óra
Magyarország-Szlovákia - 20 óra

Az M4 valamennyi találkozót élőben közvetíti.
 
-ds-

Galéria

A többi képért kattintson a képre!Női OB I

BVSC-Zugló Diapolo - Szegedi V. T&N SZTE

2016. okt. 30. 16:30

Arcok és pillanatok Biros Péter búcsúmeccséről (Fotó: Dobos Sándor)
Biros Péter búcsúmeccse (Fotók: Dobos Sándor)
E.ON ob 1.: BVSC-Zugló-ZF-Eger (Fotók: Fehér Anna)
E.ON ob 1: ZF-Eger-FTC-PQS Waterpolo 10-10 (Fotók: Fehér Kálmán)
BENU MK: Pannergy-Miskolci VLC-VasasPlaket (12-10, fotó: Fehér Kálmán)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok