cover image
Egyéb

Benu MK: az Eger ott lesz a hazai négyes döntőben

2015. november 22. 19:31

Megkönnyebbülhet az Eger, nem hiányzik majd a kupadöntőről, a Ferencváros elleni negyeddöntő második meccsén már úgy játszott, ahogy képes. Az OSC is döntős.

Marko Avramovics honosítása után először nem kellett egy légióst sem nélkülöznie Varga Zsoltnak az odavágón, és ennek rögvest meg is lett az eredménye. A Ferencváros bravúros, 9-8-as győzelmet aratott Egerben, így biztosítva azt, hogy remek meccsre legyen kilátás vasárnap.

Hangos egri tábor kísérte el a vendégeket, az ő hangjuk vezette fel a mérkőzést, amelyen Milos Csuk lőtt először kapu felé, rögvest az első akció során, Gárdonyi András a helyén volt. A második vendégtámadás vége egy emberelőnyös szituáció lett, ezt Hosnyánszky Norbert a jobb szélről használta ki (0-1).

Az első meccsen 3 gólt szerző Tóth Mártont próbálta a meccs elején megjátszani a Ferencváros, de két próbálkozás is hatástalan maradt. A harmadik centerbejátszást Swift kapta, jött az 5 méteres, amelyet Marko Csuk lőtt be, 1-1. Egy nagy Erdélyi-kapufa után egy kihagyott Fradi-előnyt jegyezhettünk fel, majd Dabrowski Norbert reklamált egy játékvezetői ítélet kapcsán, hogy aztán fél perc múlva emberelőnybe kerüljön csapata. Időt is kért, a fórt Cuckovics lőtte kapufára. Maradt a labda a kipattanó után az Egeré, és egy Hárainak betett labda után jött az újabb vendégfór, amit Vapenszki fejezett be, a 7. perc elején újra vezetett az Eger (1-2).

A második emberelőnyét is kihagyta a Fradi, az Eger azonban vezetett egy gyors kontrát, amelynek végén Lőrincz Bálint adta tovább a jobb helyzetben lévő Szivós Mártonnak, kettőre nőtt az Eger előnye az első kisszünetre (1-3).

watch?v=Wqfxa-1a6IQGerendás György beszélgetett el a szünetben Németh András játékvezetővel, aztán azt láthatta a Fradi másodedzője, és mindannyian, hogy Hárai Balázs bravúrosan mentett meg egy labdát, hogy aztán beforduljon és 4-1-re alakítsa az állást. Remekül védekezett az Eger, Szivós például a 3 perc elején blokkolta az újabb hazai lövést.

watch?v=vajyujRWAe0Vogel Simon harcolt ki 5 méterest a negyed perc elején, a Fradinál általában büntetőt lövő Marnitz Gergő kapufás góllal csökkentette a különbséget (2-4). Hárai Balázs szólt hozzá aztán ismét a meccshez, már egy elhaló emberelőny végén lőtt takarásból a hazai kapuba, majd mindenáron kiállításért esedezett a Fradi. Nem jött, de Dőry Farkas egy egri kontra után váratlanul ellőtte Mitrovics hóna alatt a labdát (3-5).

Az utolsó percben Boris Vapenszki emberelőnyből lőtt nagy gólt, stabilizálta előnyét az Eger. „Gergő, gólt lőjél!" – szólt oda Marnitz Gergőnek ezután Gerendás György, a Fradi pedig kapott egy fórt, amely után rögtön időt kért Varga Zsolt. Dőry megint váratlanul lőtte el, és megint jól, hogy aztán Szivóstól lopja el a labdát, 6-4-es egri előny után következett a nagyszünet.

Aidan Roach óriási ziccert hibázott a harmadik negyed második percében, aztán viszont Hárai harcolt ki fórt, amelyet Cuckovics használt ki (4-7). Sőt! Egy remek védekezés után Bedő úszott meg, Szivós indította, máris négyre nőtt a differencia.

Az Egernek két góllal kellett nyernie a továbbjutáshoz, hiszen az egygólos siker „csak” büntetőpárbajt hozott volna. Dőry faragott a hátrányból, csapata vezére volt ezen az estén. Erdélyi Balázs villant meg a 4. percben, a támadóidő utolsó másodpercében ejtett messziről a kapuba, visszaállt a négygólos különbség. Ez nagyon könnyen lehetett volna ötgólos is, de Vapenszki ziccerben hibázott. Aztán mégis öt lett: Dabrowski Norbert időkérése után Szivós Márton lőtt hatalmas gólt, talán akkor, amikor még nem számítottak rá. Tóth Márton közeli húzását védte aztán Mitrovics, haladt a továbbjutás felé az Eger. Cuckovics is betalált még, 11-5-re húzott el az Eger, eldőlni látszott a párharc.

Hárai Balázs szabaddobásból növelte az előnyt, és jellemző, hogy annak ellenére, hogy közelinek tűnt a lövés, már nem reklamáltak a ferencvárosiak (5-12). 4 perc 13 másodperc volt hátra, amikor Tóth Márton és Joel Swift góljával 5 gólra csökkentette az egri előnyt a Fradi. Sőt, 2:34-gyel a vége előtt 4-re olvadt Dőry góljával a vendégelőny, még egy gólra szükségük volt az egrieknek a teljes nyugalomhoz.

Ezt Vapenszki lőtte meg, az Eger ott lesz a december 12-13-i egri négyes döntőben.

A másik párharcban az OSC 10-5-re verte a visszavágón a Honvédot, így a szombati döntetlen után végül hozta a kötelezőt. A vendégeknél Simon Rolandot és Kiss Gergelyt is cserével állították ki.
 
Varga Zsolt, a Ferencváros vezetőedzője: „Mióta a Ferencvárosnál elkezdődött két éve az építkezés, a tegnapi, egri győzelmünk volt az első igazi nagy bravúrunk. Ma ezt nem tudtuk megismételni. Azt gondoltam, ha tudjuk tartani a nagyjából egygólos különbséget, akkor a végén esetleg egy elbizonytalanodás után meg tudjuk tartani az előnyt. 6-4-nél volt a fordulópont, mert ott volt egy ziccerünk, amit ha belövünk, 6-5, ehelyett 7-4 lett. Ettől függetlenül megszorítottuk az Egert, ez nem rossz a jövőre nézve.”

Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője: „A párharc előtt is azt mondtam, hogy szoros lesz, és a Ferencváros szombaton és ma is igazolta, hogy jó csapat. Nekünk tegnap is 100 százalékosan kellett volna játszanunk, ahogyan ma játszottunk. Mindkét csapat bizonyított, ez jó hírverése volt a vízilabdának.”

Dőry Farkas, a Ferencváros játékosa: „Sajnálom, hogy így alakult, de el kell ismerni, az Eger jobb csapat. A fórokat nem tudtuk megfelelően kihasználni, a zónánkat is átlőtték és többször is lefordultak, amiről beszéltünk a meccs előtt, hogy nem szabad hagyni. Az elején elengedtük őket, és egy ilyen csapat ellen ebből nehéz felállni. Kinyílt a meccs, és utána már nem tudtuk szorosabbá tenni. De ettől függetlenül gratulálok az egész csapatnak, nincs szégyenkeznivalónk összességében.”

Hárai Balázs, az Eger játékosa: „Sajnos kellett a tegnapi meccs ahhoz, hogy egy egészséges düh és bizonyítási vágy legyen bennünk. Ez ma megvolt, kellően agresszívek voltunk, ami eredményre vezetett. Megkönnyebbültünk, felszabadultunk, most jön egy nap pihenő, amit ki kell használnunk.”

Eredmény – férfi BENU Magyar Kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzés:

FTC-PQS Waterpolo-ZF-Eger 9-13 (1-3, 3-3, 1-5, 4-2)
Gólszerzők
: Dőry 4, Marko Csuk, Marnitz G., Tóth M., Swift, Roach, illetve Hárai 3, Vapenszki 3, Szivós 2, Cuckovics 2, Hosnyánszky, Bedő, Erdélyi

Továbbjutott az Eger 21-18-as összesítéssel.
 
A-Híd-OSC-Újbuda-RacioNet-Honvéd 10-5 (1-0, 3-1, 3-2, 3-2)
Gólszerzők:
Bundschuch 2, Bátori 2, Hegedűs 2, Gór-Nagy, Kovács G., Graham, Brguljan, illetve Kiss B., Fazekas T., Illés, Kovács G., Kalanovics

Továbbjutott az OSC 20-15-ös összesítéssel.

További eredmények:

Kaposvári VK-Szeged-Diapolo 9-12 (0-1, 3-2, 0-4, 5-5)
Gólszerzők:
Dobos 2, Berta 2, Juhász-Szelei 2, Kovács O., Nikolov, Parezanovics, Juhász-Szelei, illetve Seman 3, Pellei F. 2, Chilkó 2, Sánta, Sedlmayer, Palotás G., Manhercz K., Manhercz Á.
Teljes jegyzőkönyv itt.

Továbbjutott a Szeged 22-19-es összesítéssel.

Szolnoki Dózsa-Közgép-Debreceni VSE 14-8 (4-1, 3-4, 4-2, 3-1)
Gólszerzők
: Alekszics 4, Fülöp B. 3, Mitrovics 2, Madaras,Hangay Z., Younger, Varga Dániel, Varga Dénes, illetve Halek 2, Kállay 2, Hoppál 2, Süveges, Szőke
Teljes jegyzőkönyv itt.

Továbbjutott a Szolnok 27-13-as összesítéssel!

-ds-
Vízilabda hírek
benu magyar kupa
BENU
magyar kupa
eger
ftc