Szövetség

Közlemény a Fegyelmi Bizottság döntéséről

2014. március 7. 17:38

A Debrecen-Vasas mérkőzésen történt események tárgyában meghozta döntéseit a Magyar Vízilabda Szövetség Fegyelmi Bizottsága.

A Fegyelmi Bizottság a debreceni Sasa Misicet három mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta, míg a szintén debreceni Vindisch Ferencet azonnal végrehajtandó, minden bajnoki és kupamérkőzést érintő, hat hónapos eltiltással büntette. Sasa Misic a soron következő bajnokin szerepelhet, Vindisch Ferencnek viszont azonnal meg kell kezdeni büntetését.

Dr. Vezsenyi Péter, a Fegyelmi Bizottság elnöke megindokolta a döntéseket:

„Mindkét játékos esetében megállapítható volt a szándékos ütés, de az ítéletek meghozatalakor figyelembe vettünk minden rendelkezésre álló körülményt, és a játékosok korábbi fegyelmi ügyeit is. Vindisch Ferenc mozdulatát követően nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülés következett be, egy speciális játékhelyzetben, így a hat hónapos eltiltást ez indokolja. Ezt a büntetést azonnal, a mai nappal meg kell kezdenie, a fellebbezési lehetőség nem érinti a végrehajtást. Természetesen élhet a fellebbezés lehetőségével, a másodfokú bizottság dönt majd ebben az esetben. Sasa Misic esetében nem lép azonnal életbe az eltiltás, ő is fellebbezhet, és ha a jogerős határozat megszületik, azt követően lép életbe a büntetés” – foglalta össze a döntés részleteit a bizottság elnöke.

A bizottság ülésén Sasa Misic egyébként nem jelent meg, de a rendelkezésre álló anyagok, valamint az ellenőri jelentés szilárd alapot jelentett a döntés meghozatalában. A Fegyelmi Bizottság meghallgatta Steinmetz Ádám és Vindisch Ferenc véleményét is, szembesítette a két játékost, és ezt követően hozta meg határozatét.

Mint ismert, a Debreceni VSE-Lactiv-Vasas (10-9) mérkőzést követően a Lactiv-Vasas levélben fordult a Magyar Vízilabda Szövetség illetékes bizottságaihoz. A mérkőzésen nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett dr. Steinmetz Ádám, és megsérült a Vasas másik játékosa, Takács Bálint is.

A Debrecen vezetősége később közleményben reagált a történtekre.
Szövetségi hírek
fegyelmi bizottság
vasas
debrecen
vindisch ferenc
steinmetz ádám