cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Friss keret Benedek Tibortól a román meccs előtt

2015. november 9. 18:50

A férfiválogatott Románia ellen játssza következő Világliga-selejtezőjét, november 17-én, Kecskeméten. A kapitány megnevezte, kikre számít a felkészülés során.

A Grúzia ellen aratott magabiztos siker után hasonló folytatásban bízhat Benedek Tibor, hiszen Románia ellen a győzelem reményében ugrik majd vízbe a csapat Kecskeméten, jövő kedden. A csoportban majd a december 1-jei, Görögország elleni idegenbeli mérkőzés tartozik a nehezebb kategóriába.

Ahogyan októberben, úgy most is Szolnokon készül majd a mérkőzést megelőző napokban a keret, a kapitány felvázolta a névsor kihirdetése mellett, mi a menetrend.

„Ahogyan legutóbb, most is az lesz a legfontosabb, hogy a Szolnokkal ugyanolyan jó edzéseket végezzünk. Úgy gondolom, ezek segítségével megint léphetnek egyet előre azok, akik számításba jönnek a válogatottban, és maga a csapat is léphet előre. Szombaton délelőtt találkozunk Szolnokon, aznap két edzésünk lesz a szolnokiakkal, vasárnap pedig egy, este már utazunk Kecskemétre. Az előző kerethez képest egy változás van, Nagy Ádám helyett Kovács Gábor került be. Ő is azon tizenhárom játékos közé tartozik, akik Szolnokon játszanak majd. Ami biztos, hogy Kecskeméten, a románok ellen Hárai Balázs helyett Mezei Tamás szerepel majd. Bekerülhet a meccsre Vámos Márton, Nagy Viktor és Jansik Dávid, de hogy kiknek a helyére, az még kérdés.”

A kapitány tehát megint a Lévai-Bisztritsányi kapuskettősnek szavazott bizalmat, mellettük öt OSC-s mezőnyjátékos, négy egri pólós van ott a keretben, valamint a Ferencvárosból Tóth Márton, a Szegedből Manhercz Krisztián. A kapitány elárulta, minden bizonnyal Német Toni is a keret tagja lenne, ha nem fájna a válla.

Benedek Tibort megkérdeztük a Szolnok-Eger, valamint az OSC-Ferencváros mérkőzésről a kerethirdetés apropóján.

„A Szolnokban volt néhány kiemelkedő egyéni teljesítmény, amelyből egri oldalon nem igazán láttam példát, ez pedig döntőnek bizonyult a mérkőzésen. Vasárnap érdekes volt látni, ahogy az OSC egy olyan mérkőzést játszott, ahol nagyon meg kellett küzdeni egy esélytelenebbnek vélt csapat ellen a győzelemért. Mindig kapitányként figyelem ezeket a mérkőzéseket, hogy ki nyer, különösebben nem foglakoztat, az viszont igen, hogy kik azok, akik valódi téthelyzetben vezéregyéniséggé tudnak válni, akik ilyenkor képesek eldönteni egy-egy meccset.”

A kecskeméti mérkőzés november 17-én, kedden 20 óra 15 perckor kezdődik. Tudjuk már a jegyárakat is: a felnőttek 1500 forintért, a 6-14 éves gyerekek 1000 forintért vásárolhatnak tiketteket, 6 éves kor alatt ingyenes lesz a belépés. (Jegyek kaphatók: Kecskeméti Fürdő, Kecskemét, Csabay Géza körút 5. – Tel.: 76/500-32076/500-320, Tourinform Iroda, Kecskemét, Kossuth tér 1., Tel.: 76/481-06576/481-065.)
 
A meccset az M4 Sport közvetíti. A játékvezetők a montenegrói Stanko Ivanovski és a spanyol Joan Carles Colominas lesznek.

A magyar válogatott kerete:

A Szolnok ellen játszók:


Lévai Márton (Debreceni VSE), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda) – kapusok

Gór-Nagy Miklós, Decker Ádám, Salamon Ferenc, Bátori Bence, Kovács Gábor (A-Híd-OSC-Újbuda), Bedő Krisztián, Hárai Balázs, Zalánki Gergő, Erdélyi Balázs (ZF-Eger), Tóth Márton (Ferencváros-PQS Waterpolo), Manhercz Krisztián (Szeged-Diapolo)

A Románia elleni mérkőzésen biztosan szerepet kap: Mezei Tamás (Szolnoki Dózsa-Közgép)

A románok ellen szerepet kaphat: Vámos Márton, Jansik Dávid, Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép)
 
-dobos-
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
Benedek Tibor