cover image
Egyéb

Az OSC 8-7-re verte a Fradit

2015. november 8. 19:37

Nagyon nehezen nyert a Német Tonit is nélkülöző OSC a Ferencváros ellen a bajnokság vasárnapi rangadóján.

Nem kérdés, hogy az OSC volt a bajnokság 7. fordulója vasárnapi mérkőzésének esélyese, annak ellenére, hogy a Fradi törekvése, hogy előbb-utóbb felzárkózzon a nagyokhoz. Most ez még nem tűnik reálisnak, de ettől még a vendégek szereztek vezetést Aidan Roach emberelőnyből szerzett átlövésgóljának köszönhetően (0-1).

Decker Ádám harcolt meg az egyenlítésért (1-1), de a hazaiak - akik klasszikus center nélkül voltak kénytelenek játszani, mert Joseph Kayes továbbra is a tengerentúlon várja ausztrál honosítását, míg Német Toni a héten vállsérülést szenvedett, a hétfői MR-vizsgálaton derül ki, mennyit kell kihagynia - csak kiállítások árán tudtak védekezésben működni. Az 5. percben egy újabb zöld fórnál (kék sapkában játszott a Ferencváros a maszkban pólózó Marnitz Gergő kivételével) Varga Zsolt időt is kért. Salamon Ferenc blokkolta Tóth Márton lövését ennél a fontos emberelőnynél, viszont nem sokkal ezután Pohl Zoltán labdaszerzése után jöhetett ismét a Fradi, és Nyéki Balázs újra vezetést szerzett csapatának.

Jöttek sorban a kiállítások, az OSC kettős emberelőnyben egyenlített Juhász Zsolt révén, nagy kérdés volt, hogy az egész meccsen jellemző lesz-e a fór-hátrány játék. Ezt a találkozót is a helyszínen tekintette meg a japán férfiválogatott, amely a Honvéddal készül együtt ezekben a napokban. De Benedek Tibor szövetségi kapitány is élőben figyelte a történteket.

Ő is láthatta, ahogy Katonás Gergely újra előnybe juttatja a vendégeket, akik így 3-2-re hozták az első negyedet. A két csapat egyébként pár hete edzőmeccsen találkozott, amely félbeszakadt, verekedés miatt.

Bátori Bence óriási gólt ragasztott a második negyed első percének végén Gárdonyi kapujába, jól indult a szakasz, mellesleg érződött a feszültség is a vízben. Alaposan felszívta magát a Fradi, miközben az OSC tudhatta, nem hibázhat többet a debreceni vereségük miatt. Bátori lőtt hatalmas kapufát a negyedik percben, majd Nagy Ádám emberelőnyös gólját tapsolta meg Gerendás György, aki előtte hevesen reklamált a negyedik Fradi-kontra miatt (4-3).

Nyéki Balázs azonnal egyenlített egy újabb fórból, de Hegedűs Gábor egy következő emberelőnyös góllal nyugtatni próbálta az OSC-t. S aztán végre jött egy akciógól, Gór-Nagy Miklós a bal oldalról talált be, először volt kettő a különbség a mérkőzésen. Ez is maradt a nagyszünetig.

Aztán a "változatosság kedvéért" egy emberelőnyben szerzett gól nyitotta a harmadik negyedet, Marko Csuk lőtte (6-5). Jöhetett volna az egyenlítés is, de egy blokk megmentette a hazaiakat ettől. Túl hamar ellőtték a helyzeteket a csapatok, így egy viszonylag hosszabb gólcsend következett ezután, ezt törte meg Bátori Bence az 5. percben (7-5).

Aidan Roach szépített, miután Varga Zsolt időt kért (7-6), nem dőlt el egyáltalán a meccs a harmadik negyed végére. Sőt, Tóth Márton Roach passza után egyenlíthetett volna, de a pöccintését Bisztritsányi Dávid kiütötte. Gárdonyi András is bemutatott egy nagy bravúrt még a negyed végére.

Hegedűs Gábort hagyták teljesen egyedül a bal oldalon a negyedik szakasz elején, de az OSC játékosa a kapufát durrantotta telibe, megúszta a Fradi. Kolozsi hibája után Bátori gólját már nem, ő volt csapata vezére egyébiránt ezen az estén – góljai mindig a legjobbkor jöttek a hazaiaknak.

Kolozsi Marcell hozta helyre nem sokkal korábbi hibáját a Fradi hetedik góljának megszerzésével, ekkor még 5 perc 21 másodperc volt hátra. Bátorit kellett ápolni ezután, mivel Dőry Farkas belekapott a szemébe. Izgalmasan alakult a meccs utolsó időszaka, előbb Csuk lőtt nagy helyzetből, de még nagyobból Salamon, akinek lövését hatalmas bravúrral védte Gárdonyi. Mint ahogyan Decker közeli próbálkozását is. Kicsit kapkodott a Fradi a végén, Varga Zsoltnak pedig már nem maradt időkérése.

Vincze Balázs 1:16-tal a vége előtt kérte ki a sajátját, de a kapkodás hazai oldalon sem szűnt meg. Viszont belefért ez ezúttal az OSC-nek, nagyon nehezen, de megnyerte a mérkőzést.
 
Az M4 Sportnak adott nyilatkozatok:
 
Vincze Balázs, az OSC vezetőedzője:

„Szoros volt, mert azokat a lehetőségeinket, amelyek akár előnyben, akár ziccerhelyzetekben adódtak, ezen a napon nem tudtuk hatékonyan kihasználni. Szerencsére a védekezésünk egészen jól működött. Azt gondolom, meg kell érteni mindenkinek, ez nem sintértelep, s aki idejön, annak szétverjük a fejét… Mi próbálunk játszani. Azokat a szerkezeti problémáinkat, amelyek vannak, ezúttal megfejeltük azzal, hogy nulla kimondott centerrel kellett játszanunk. Így még nagyobb terhek kerültek a játékosokra, életidegen, posztidegen környezetben töltöttek el perceket, negyedeket, aztán ha odakerültek, ahol normál esetben játszottak, nem tudtak már olyan eredményes játékot nyújtani, ami érthető. Ezért lett ilyen ez a mai meccs. Arról nem beszélve, hogy már az első negyedben tíz kiállítás volt, holott korábban egy egész meccsen fújtak ennyit. Megpróbáltunk ehhez is alkalmazkodni. Ha csak egy góllal is, de hoztuk a mérkőzést, ami jelen helyzetünkben jónak mondható. Nagy küzdelem volt, mindkét csapat beletett apait-anyait. Bízunk abban, hogy Német Toni sérülése nem komoly, és mint nyáron, a válogatottnál, ezúttal is elég lesz egy rövid pihenő neki. Az biztos, hogy ilyen szerkezettel a Szolnok ellen lehetetlen jó eredményt elérni…”

Varga Zsolt, a Ferencváros vezetőedzője:

„A végére sajnos elfáradtunk… Nem volt meg a csapatban az a plusz, ami egy ilyen meccsen a fordításhoz, vagy a pontszerzéshez szükséges lett volna. Azt nem mondanám, hogy hosszabb a kispadunk, mint az OSC-nek, hiszen látszott, sok fiatal játszott nálunk, akik még rutintalanok, ezért is akadtak hibák a védekezésben. Ezúttal Joel Swift maradt ki a légiósok közül – sajnos, be kell látni, nagyon hiányzott támadásban."

Bisztritsányi Dávid, az OSC kapusa:

„Jól megszerveztük védekezésünket, bár abból a szempontból meg nem igaz, hogy sok hátrányt kaptunk… A Ferencváros jól játszott, ügyesen kihasználta, hogy voltak olyan posztok, ahol lyukasabbak voltunk. Nyertünk, most ez a lényeg.”

Gárdonyi András, a Ferencváros kapusa:

„Jól ment, jól védekeztek előttem a fiúk, de csalódottak vagyunk, mert egy pontot minimum szerettünk volna hazavinni, ami nem sikerült. A csapat folyamatosan fejlődik, örülök, hogy Katonás Gergő visszatért, egyre jobban összeállunk, ebben biztos vagyok.”


Eredmény – E.ON férfi ob I.-es bajnokság, 7. forduló:

A-Híd-OSC Újbuda-FTC-PQS Waterpolo (2-3, 4-1, 1-2, 1-1)
Nyéki Imre Uszoda, 500 néző, vezette:
Molnár T., Csanádi

OSC: Bisztritsányi – Gór-Nagy 1, Brguljan, Bátori 3, Hegedűs 1, Bundschuch, Kovács G. Csere: Decker Á. 1, Nagy Á. 1, Graham, Salamon, Juhász 1. Vezetőedző: Vincze Balázs

FTC: Gárdonyi – Avramovics, Pohl, Kolozsi 1, Csuk 1, Roach 2, Tóth M. Csere: Jansik Sz., Marnitz G., Vogel Simon, Dőry, Nyéki 2, Katonás 1. Vezetőedző: Varga Zsolt
 
Gól/emberelőny: 3/13, illetve 6/14
Ötméteresek: -
Kipontozódott: -
Vízilabda hírek
ftc
osc