cover image
Egyéb

Indul a Bajnokok Ligája – három magyar csapattal!

2015. október 28. 9:59

Az Eger, a Szolnok és az OSC elkezdi szereplését a legrangosabb európai kupasorozatban. Mindhárom magyar együttes célja, hogy júniusban a Margitszigeten legyen jelenése.

Az OSC és az Eger is hazai pályán kezd, és egyik csapatnak sem lesz könnyű dolga. A Jug tavaly ott volt a Final Sixben, éppen az Egert búcsúztatta az elődöntőbe jutásért, majd aztán csak egy góllal maradt alul a Primorje Rijeka ellen a döntőbe kerülésért (a bronzmeccset elveszítette a Barceloneta ellen).

A csapat tagja a horvát válogatott Marko Bijac, Maro Jokovic, Luka Loncar, Paulo Obradovic, a spanyol Javier Garcia, a brazil-spanyol Felipe Perrone. Persze, az OSC-ben is ott vannak a magyar válogatottak, így ha az újbudaiak védekezése azt a képet mutatja, amelyet a Nagyvárad elleni hazai mérkőzésen, akár el is lehet kapni a horvát sztárcsapatot.

Vincze Balázs, az OSC vezetőedzője így vezette fel a szerdai mérkőzést a klub blogoldalán:

„Az egyik kitűzött cél a BL főtáblára kerülés volt, ezt sikerült elérnünk. A következő, hogy minél jobb eredményt érjünk el ott. A csoportunkban két olyan csapat van, amelyik szinte biztosan megszerzi a Final six-et érő első három hely valamelyikét (Pro Recco, Szolnok). Rajtuk kívül a Jug Dubrovnik tűnik olyannak, amelyikkel lehetne harcolni a továbbjutást érő helyezésért. Rögtön (okt. 28-án) ellenük kezdünk a Kondorosi úton. Ha, bármilyen nagy tervünk van a BL-ban, az csak akkor valósulhat meg, ha a hazai mérkőzéseinket hozni tudjuk. Ez egy nagy feladat, a Jug Dubrovnik hosszú évek óta Európa meghatározó csapatai közé tartozik, oda ahova mi kopogtattunk, és most bejutottunk. Azt a rutint, amit ők klub, és játékos szinten birtokolnak, nekünk három nap alatt kell annulálnunk, és elérnünk arra a szintre, mintha mi is már évek óta az európai vízilabdaélet krémjéhez tartoznánk.”

Hogy mivel lehet legyőzni a Jugot? Erre így válaszolt a szakvezető: „Az emberelőny-emberhátrány mutatóban kell jobbnak lennünk. Ez azt jelenti, hogy több gólt kell lőnünk fórból, mint amennyit hátrányból kapunk.”

Az OSC mérkőzését az M4 Sport közvetíti majd a Nyéki Imre Uszodából.

Hosnyánszky Norbert az Olympiakosz elleni tavalyi mérkőzésen (Fotó: MTI)

Hosnyánszky Norbert az Olympiakosz elleni tavalyi mérkőzésen (Fotó: MTI)

Az Eger azt az Olympiakoszt fogadja, amellyel tavaly is találkozott, akkor idegenben a görögök 8-6-ra győztek, a Bitskey-uszodában viszont 10-9-re az egriek.  
Dabrowski Norbert vezetőedző szerint ez a görög csapat jobb, mint a válogatott, ezt a klub weboldalának így fogalmazta meg:

„Nagy fegyvertényként értékelném a győzelmünket. Az Olympiakosz annyival erősebb a görög válogatottnál, hogy leigazolták a horvát válogatott elsőszámú kapusát, s ott játszik egy amerikai bekk is. Kettőjükön kívül évek óta együtt játszanak. Bíznak egymásban, együtt mozognak, pontosan játsszák a játékukat. A szerbek után övék a legerősebb emberelőny-emberhátrány játék. Nagyon nehéz őket megverni, de pontosan tudjuk, hogy mire kell készülni, s a céljaink eléréséhez itthon nyerni kell. Hangsúlyozom azonban, hogy az nagyon nehéz feladat lesz. Tavaly is azt mondtam, hogy az Olympiakosszal fogunk megküzdeni a továbbjutásért. Úgy is volt, s azt se felejtsük el, hogy ők csak azért nem játszhattak a Final Sixben, mert a Barcelonetta a csoportunkban volt. Ha nincs a rendezői jog ők is bekerülnek, hiszen harmadikok lettek.”

Az egriek mérkőzését a Digi Sport 1-en lehet majd követni. A bajnoki bronzérmes egyébként alanyi jogon ott lesz a június elején, a Margitszigeten rendezett hatos döntőben, ezzel együtt mindenki szeretne bizonyítani a vízben is, hogy méltó is a helye a társaságnak a végső elitkörben.

Kis Gábor főszerephez juthat (Fotó: MTI)

Kis Gábor főszerephez juthat (Fotó: MTI)

A bajnok Szolnoki Dózsa-Közgép idegenben játszik az első körben, méghozzá jó ismerősével, tekintve, hogy a Partizan Belgráddal az előző körben is csoportellenfelek voltak. A nagyon fiatal szerb csapat a szolnoki mérkőzésen sokáig jól tartotta magát, de végül a magyar együttes 12-7-re győzött, idegenben pedig 13-7 lett a vége, a mieinknek. Ki kell emelni az új szerb csillag, az idén Világligát és vb-t is nyerő Nikola Jaksicsot, ő a mostani Partizan legnagyobb erőssége – rá tehát figyelni kell.
 
"A bajnokság mellett a Bajnokok Ligájában is jól akarunk szerepelni, tehát már a rajton nagyon oda kell figyelnünk Belgrádban. A papírforma szerint mi vagyunk az esélyesek, de egy percig sem engedhetünk ki a tehetséges pólósokból álló Partizán ellen" - mondta Decker Attila a klub weboldalának.

A szolnokiak mérkőzését a Sport 2 csúsztatva, 21 órai kezdéssel adja majd.

A Bajnokok Ligája szerdai programja (október 28.):

A csoport:


Jadran Herceg Novi (montenegrói)-Primorje Rijeka (horvát) – 18 óra
ZF-Eger (magyar)-Olympiakosz (görög) – 18 óra 45 – Digi Sport 1
CNA Barceloneta (spanyol)-Spandau (német) – 19 óra 15

B csoport:

Pro Recco (olasz)-Galatasaray (török) – 18 óra 30
Partizan Beograd (szerb)-Szolnoki Dózsa-Közgép (magyar) – 20 óra – Sport 2 (21 órától)
A-Híd-OSC-Újbuda (magyar)-Jug Dubrovnik (horvát) – 20 óra 15 – M4 Sport

A további idei program:

November 11., szerda:

Primorje Rijeka-ZF-Eger
Szolnoki Dózsa-Közgép-A-Híd-OSC-Újbuda

November 28., szombat:

ZF-Eger-Barceloneta
Jug Dubrovnik-Szolnoki Dózsa-Közgép
A-Híd-OSC-Újbuda-Pro Recco

December 16., szerda:

Jadran Herceg Novi-ZF-Eger
Galatasaray-Szolnoki Dózsa-Közgép
Partizan Belgrád-A-Híd-OSC-Újbuda
 
-d-
Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
eger
osc
szolnok