cover image
Egyéb

A Hírességek Csarnokába jelölik 3-szoros olimpiai bajnokainkat

2015. október 23. 14:00

Az International Swimming Hall of Fame, azaz a nemzetközi sportági halhatatlanokat tömörítő szervezet magyar jelölteket nevezett meg, nem is akárkiket.

A 2000-es, a 2004-es és a 2008-as olimpián is aranyérmet szerző Kásás Tamás, Benedek Tibor, Biros Péter, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán Team Hungary néven kapott jelölést az ISHOF-től.

A jelölőbizottságban és a döntőbizottságban is tag dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke (aki 2011 óta maga is tagja a Hirességek Csarnokának), a fenti háromszoros olimpiai bajnokok akkori szövetségi kapitánya. Ő elmondta, mindent megtesz majd azért, hogy 2016-ban a hat nagyszerű magyar klasszist avassák be a Hírességek Csarnokába.

Nyolc jelöltet nevezett meg a Fort Lauderdale-ben székelő szervezet, a döntést november végén hozzák majd meg a szervezet illetékesei, az avatás pedig 2016 júliusában lesz, Santa Clarában (a tervek szerint ide költözik majd a központ).
 
Szécsi Zoltán gondolatai: "Nagyon megtisztelő ebbe a társaságba bekerülni, az úszósportok egyik szentélyéről van szó, jómagam is jártam Fort Lauderdale-ben. Ez egy nagyon kedves ötlet, a Team Hungary fantázianév tetszik. Mondhatom, hogy elég jó társaságba keveredtem. Örülök a jelölésnek, és köszönöm a csapatnak, hogy ez megadatott nekünk."

Kiss Gergely így nyilatkozott a jelölésről: „Nyugodtan mondhatom, hogy ez egy nagy megtiszteltetés. Talán szerénytelenség, hogy az eredményeink alapján a jelölés és esetlegesen az elismerés is reális lehet, ismerve a Hírességek Csarnokának tagjait. Háromszor nyertünk olimpiai bajnoki címet, ez keveseknek adatik meg. Ez egy egyéni elismerés nekünk, hatunknak, viszont egyértelműen mindhárom akkori csapatnak az érdeme. Ha a csapat nem játszik jól, és nem alkotják olyan fantasztikus, nagy játékosok, mi sem nyertünk volna háromszor aranyérmet. Mindenesetre nagyon jól esik a jelölés.”

A vízilabda sportág jelöltjei:

Ozren Bonacic (Jugoszlávia/Horvátország)
Alessandro Campagna (Olaszország)
Jody Campbell (Egyesült Államok)
Bridgette Gusterson (Ausztrália)
Debbie Handley (Ausztrália)
Giuseppe és Francesco Porzio (Olaszország)
Team Hungary 2000-2008 – Kásás Tamás, Benedek Tibor, Biros Péter, Kiss Gergely, Molnár Tamás, Szécsi Zoltán
Team Italy 1990-1996 – Francesco Attolico, Alessandro Bovo, Alessandro Campagna, Paolo Caldarella, Massimiliano Ferretti, Giuseppe Porzio, Marco D’Altrui, Mario Fiorillo, Ferdinando Gandolfi, Amedeo Pomilio, Francesco Porzio, Carlo Silipo, Gianni Averaimo. Szövetségi kapitány: Ratko Rudics

A magyar vízilabdázók már szép számban képviseltetik magukat, hiszen a Hírességek Csarnokának tagja Faragó Tamás, Gyarmati Dezső, Halassy Olivér, Homonnay Márton, Kárpáti György, Kemény Dénes, Komjádi Béla, Lemhényi Dezső, Markovits Kálmán, Mayer Mihály, Németh János, Szivós István, id. Szivós István és Zólyomi András.

A többi sportág jelöltjeit itt lehet megismerni.
 
-ds-
Vízilabda hírek
ishof
hírességek csarnoka
kiss gergely
szécsi zoltán
kásás tamás
kemény dénes
Benedek Tibor
biros péter
molnár tamás