cover image
Egyéb

Meixner vezérletével szegedi olaszverés a Népligetben

2015. október 1. 13:49

A Szeged-Diapolo is két győzelemnél jár a a népligeti Euro Kupa-selejtezőtornán, miután legyőzte az olasz Acquachiarát.

A selejtezőtorna talán legerősebb alakulata volt a Szeged-Diapolo csütörtök déli riválisa, az olasz Acquachiara. Az a csapat, amelyik tavaly döntőt játszott a sorozatban, akkor a Posillipo Napoli mindössze egy góllal volt jobb a finálé két mérkőzése alapján.

A Szeged 13-10-es sikerrel nyitott az azóta már a Fradi által is legyőzött Strasbourg ellen szerdán, most nehezebb dolga volt a 2009-ben LEN-kupát nyerő csapatnak.

Lukas Seman remek centergóllal nyitott, rögtön az első szegedi akció góllal zárult, és aztán Aljosa Kunac is pazar húzással jelentkezett, 2-0-ra ment el a Szeged. Sőt, két kimaradt olasz előny után Sánta Dániel is középről talált be, 3-0-s előnyt alakított ki négy perc alatt Varga Péter csapata.

Giacomo Lanzoni egy emberelőnyös akció végén szépített, Paulo De Crescenzo, az olaszok mestere büntetőt reklamált előtte. A 7. percben újra Lanzoni, újra emberelőnyből talált be, szorosabb lett rögvest a meccs. Chilkó Márton "nyugtatott", 4-2-vel zárult a negyed.

4-3-as szegedi előnynél az olaszok másodedzőjét elküldték a kispadtól, kétségtelen, hogy minden ítélet alkalmával reklamáltak a nápolyiak. Sedlmayer Tamás góljánál nagyon nem tudtak (5-3), Aljosa Kunac távoli bombájánál pedig csak lestek, szépen játszott a Szeged. Mellesleg Meixner Marcell is remekelt, két fórból eleresztett közeli lövést is védett a negyedben, 6-3-ra mentek a mieink a nagyszünetben.

Varga Zsolt lövésével már 7-3 volt a Szeged előnye, az olaszok továbbra is inkább játékon túli eszközökkel próbáltak közelebb jönni. Ennek eredménye volt a Sedlmayer Tamás elleni kiállítás, már a 3. percben, jött is az időkérés a létszámfölényben végigvitt akció előtt. Meixner azonban kivédte az olaszok próbálkozását ebben a nagyon fontos szituációban, és aztán egy megúszás után is „megúszta” a Szeged.

szegedeu3.JPGLanzoli szépített aztán a 4. perc végén, Manhercz Krisztián viszont büntetőből reagált, 8-4. Nagyon jól védekezett a Szeged a mérkőzésen, a blokk háromszor is mentett a negyed végén. Ennek is köszönhető, hogy a harmadik nyolcpercet is a mieink nyerték, ami megágyazott egy nyugodtabb záró szakasznak.

watch?v=ZqjdnY6qxlcA szegediek érezhetően lassították a játékot az utolsó negyedben, miközben az olaszok nem tudtak újítani, hiába próbálkoztak. Még szerencséjük sem volt, Stefano Luongo megúszása után Kunac pöckölte ki a labdát az olasz kezéből. Kiss Csaba emberelőnyből növelte a szegediek előnyét, akik 3 perccel a vége előtt dörzsölhették a tenyerüket, ez bizony megvolt már akkorra (9-4)!

A vége 10-5, remek siker, ami bizakodásra adhat okot a hátralévő négy meccsre.

Varga Péter, a Szeged vezetőedzője: „Gratulálok a csapatnak, magam sem gondoltam volna, hogy ilyen sima lesz. Egy-kétgólos sikerben bíztam, de a csapatom Meixner Marcell vezetésével nagyszerűen védekezett, higgadtan, fegyelmezetten és koncentráltan játszottunk. Persze, semmi nem történt, nyertünk egy meccset a sokból. Legközelebb az Esslingen ellen játszunk, azt sem gondolom könnyebbnek, mint a Strasbourg elleni meccsünk volt. Nem szabad leeresztenünk, ki kell pihenni az eddigi két mérkőzést, és aztán következhet a négymeccses sorozat.”

Meixner Marcell, a Szeged kapusa: „Örülök, hogy jól ment, de el kell mondanom, hogy a blokkok szenzációsan működtek, főleg a meccs elején, de aztán a folytatásban is. Nagyon összeállt ma a játékunk, a lövések is mentek, a védekezés is szinte tökéletes volt, pörögtünk. Nem számítottam rá, hogy ilyen magabiztos lesz a vége, azt gondoltam, egy-két góllal tudunk nyerni, ha minden összeáll. Megvan az értelme és eredménye a munkának, meccsről meccsre jobbak vagyunk. Tovább kell vinni ezt a játékot, és akkor szépen zárhatjuk a hetet.”

Eredmény – Euro Kupa, selejtezőtorna, 2. játéknap:

Szeged-Diapolo-Acquachiara (olasz) 10-5 (4-2, 2-1, 2-1, 2-1)
Népliget, vezette:
Uz, Balzan

Szeged:
Meixner – Sedlmayer 1, Kiss Cs. 1, Seman 1, Varga Zs. 2, Manhercz K. 1 (1), Kunac 2. Csere: Pellei F., Palotás, Manhercz Á., Sánta 1, Chilkó 1, Vezetőedző: Varga Péter

Acquachiara: Volarevic – Marziali, Lanzoni 3, Ferrone, Gitto, S. Luongo, Perez. Csere: Korolija 1, M. Luongo, Valentino 1, Tozzi, Rossi. Vezetőedző: Paulo de Crescenzo

Gól/emberelőny: 2/13, illetve 4/13
Ötméteresek: 1/1, illetve -
Kipontozódott: Sedlmayer (32.), illetve Gitto (29.)
 
Korábban már közölt eredmények:

Ferencváros-PQS-Waterpolo-Strasbourg (francia) 14-12 (3-2, 1-1, 4-4, 6-5)
Népliget, vezette:
Tkachenko, Butz

Ferencváros: Gárdonyi – Avramovics 2, Nyéki 1, Pohl, Roach 5, Csuk 1, Swift 3. Csere: Dőry 1, Katonás, Tóth M., Vogel Simon, Marnitz G. 1. Vezetőedző: Varga Zsolt

Strasbourg: Schmitt – Sutic 1, Racunica 1, R. Blary, van Peperstraete 2, Babic 6, Bratic 2. Csere: Fontani, Q. Blary, Corentin. Vezetőedző: Sebastian Berenguel

Gól/emberelőny: 3/10, illetve 4/10
Ötméteresek: 0/1, illetve 0/2
Kipontozódott: van Peperstraete (28.)

Esslingen (német)-Jadran Split (horvát) 9-15 (3-5, 2-1, 3-5, 1-4)
Gólszerzők:
Nossek 3, Rothfuss, van der Bosch, Michalko, Syka, Hadar, Glasser, illetve Vukic 4, Mliardovic 4, Franicevic 3, Vranjec, Tonkovic, Divkovic, Pavlovic
 
-dobos-
Vízilabda hírek
euro kupa
ferencváros
szeged