cover image
Szövetség

Dr. Deák Péter: „Aktualizálni kell a fegyelmi szabályzatot”

2015. szeptember 24. 15:08

Új elnöke van szeptember 1-től a Magyar Vízilabda Szövetség Fegyelmi Bizottságának. Ő mondta el véleményét az előtte álló feladatairól.

Dr. Deák Péter kapta meg a bizalmat, ő irányítja majd ezt a „nem túl hálás” ügyekkel is hivatalból foglalkozó testületet. A 44 éves szakember, korábbi ifjúsági válogatott és első osztályú vízilabdázó gyakorló ügyvéd, és gyakorolja még a sportágat is, hiszen játszik az ob II.-ben és a BVSC-Tipo színeiben a Budapest-bajnokságban is.

„Több mint három éve tagja vagyok már ennek a bizottságnak, és a vízilabda révén volt kapcsolatom a budapesti szövetséggel is. Az elmúlt időszakban nyilvánvaló vált, hogy a fegyelmi kérdésekben is vannak olyan új kihívások, amelyeknek meg kell felelni. Olyan új szankcionálási körök, amelyeket aktualizálni szükséges, naprakésszé kell őket tenni. A Fegyelmi Bizottságban olyan működési átalakítást szeretnénk eszközölni, amelynek a lényege, hogy rendszeresen találkozunk, függetlenül az ügyek számától” – mondta a testület új vezetője.

Elmondta azt is, szeretné, ha a bizottság tevékenysége kiterjedne a magyar szövetség által rendezett mérkőzéseken részt vevő edzők uszodán kívüli esetleges elítélendő viselkedésére és az edzőmeccsekre is. „Ha például adott esetben egy vagy több szakember a különböző közösségi médiafelületeken olyan megjegyzéseket tesz, amelyek kimerítik a rágalmazás, a becsületsértés fogalmát, akkor a Fegyelmi Bizottság meg fogja tárgyalni, milyen szankciókkal illethető a vétkes. Azon leszünk, hogy egy új, a megváltozott követelményeknek megfelelő fegyelmi szabályzat jöjjön létre, ami lefedi az egész sportági tevékenységet, megjelenést és egyben naprakész is”.

„A Fegyelmi Bizottság a szövetségtől független szervezet, önállóan végzi a tevékenységét, ugyanakkor köszönetet kell mondani az MVLSZ-nek, hogy ehhez a munkához biztosítja a tárgyalót, a tárgyi eszközöket és a különböző lehetőségeket. A bizottság minden tagja, így magam is ott leszünk a bajnoki mérkőzéseken, hogy testközelből lássuk a sportági sajátosságokat, így már ott kialakul egy kép arról, mi is történt az adott meccsen és úgy általában a hazai vízilabdaéletben” – tette hozzá dr. Deák Péter.

ds
Szövetségi hírek
deák péter
fegyelmi bizottság