cover image
Egyéb

Tévémeccsen bizonyított a Miskolc, de az Eger nyert

2015. szeptember 23. 21:48

Az E.ON férfibajnokság 1. fordulójának zárómérkőzései nagy csatákat hoztak, a Honvéd például parázs ütközetben győzte le a Kőér utcában az UVSE-t.

Történelmi mérkőzést játszottak Egerben: a Miskolc először játszott az ob I-ben. Hat egri neveléssel, és egy egri kötődésű edzővel, Sike Józseffel. A megilletődöttség talán látszott is eleinte az urakon, fokozatosan növelte előnyét a kapuban Csoma Kristófot (6/13, 46%) bevető hazai alakulat, s a nagyszünetben 6–1 állt a táblán. Hárai Balázs tarthatatlan volt, gyönyörű gólokat szerzett, és hozta a fórokat.

Ám a folytatásban megtáltosodott a vendégcsapat! Szerb légiósai (Marco Petrovics és különösen Alekszandar Njegovan) remekül tüzeltek, jók voltak a passzok, ebben a periódusban működött a védekezés, illetve Valics Bence továbbra is remekül védett. Meglepetésre 6–5-re zárkózott fel a Miskolc, sőt az egyenlítésért is támadhatott! Gólt azonban Milos Csuk, majd Borisz Vapenszki szerzett, egyúttal visszavette az irányítást Dabrowski Norbert együttese. A végén – ahogy várható volt – kidomborodott a felek közötti különbség, biztosan nyert az Eger, de a Miskolc is bizonyította erejét.

"A harmadik negyedben kicsit leblokkoltunk, ellenfelünk önbizalmat szerzett, jól játszott, ilyet máskor nem szabad megengednünk magunknak. Jól kezdtünk, ezt kellett volna tovább vonni, ám kiengedtünk” – említette Hárai Balázs.

watch?v=yS_su7gzJZMSike József, a Miskolc edzője így nyilatkozott: „Jó edzőpartnerei szerettük volna lenni az Egernek, ezt sikerült. Elértük a célunkat, le a kalappal a fiúk előtt. Az első osztály ketrecharc jellegét értelemszerűen még nem vettük fel, ehhez idő kell.”
watch?v=_JUnKclBQUY
Dabrowski Norbert így vélekedett: „A Miskolc megmutatta az erényeit, annak örülök, hogy ellenfelünk felzárkózása után profin megoldottuk a feladatot. Ott tartunk, ahol jelen pillanatban tartanunk kell.”

watch?v=RVIjZu0PdwU Az egri mérkőzésen nem játszhatott a nap folyamán autóbalesetet szenvedő Hosnyánszky Norbert, akinek - mint beszámoltunk róla - szerencsére nem esett komoly baja, mindazonáltal azonnal egy fővárosi kórházba szállították, sérüléseit ellátták.

A Kőér utcában hatalmas csatát vívott egymással a Honvéd és az UVSE. Jól jellemzi a küzdelmet, hogy a harmadik negyed után úgy állt 8–8 a táblán, hogy előtte egyik csapat sem volt képes kettővel vezetni. Avagy tapadtak egymásra a felek. A negyedik negyedre hagyták a döntést, és ebben jobb volt Vad Lajos együttese: Kalanovics Balázs, majd az ellenállhatatlanul játszó Kiss Geregely révén lépett el 10–8-ra, hogy aztán Bencur Márton találata után újfent két hazai gól következzen (Kovács Gergő és Fazekas Tibor is akciógólt szerzett!). Tiba Péter már csak kozmetikázni tudott, avagy 12–10-re a hazaiak nyertek.

„Nyolc-kilenc napot tudtunk együtt edzeni, hiszen junior vévén közülünk hárman is. A csapatban kilenc játékos 23 éves vagy annál fiatalabb, örülök, hogy nyertünk. A játék lesz még jobb is, fejlődnek a srácok” – fogalmazott a csapat motorja, Kiss Gergely. Hogy ezen a meccsen igencsak ültek a lövések, jól mutatja, hogy Kardos Gergely 33 %-os (5/15), míg Varga Viktor 37 %-os (7/19) teljesítményt tudott nyújtani a kapuban.


Eredmény – E.ON férfibajnokság, 1. forduló

A csoport
ZF-Eger–PannErgy-Miskolc 13–7 (3–1, 3–0, 3–5, 4–1)
Gólszerzők:
Vapenszki 3, Milos Csuk 2, Erdélyi 2, Hárai 2, Zalánki, Szivós, Angyal, Lőrincz, ill. Njegovan 4, Somlai, Petrovics, Hegedűs I.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

B csoport
RacioNet-Honvéd–UVSE-Hunguest Hotels 12–10 (2–2, 2–3, 4–3, 4–2)
Gólszerzők:
Kiss G. 4, Fazekas 3, Kovács G. 2, Fejős, Kalanovics, Simon R., ill. Korényi 3, Dávid 3, Kovács R., Szentesi, Benczur, Tiba
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Korábban közölt eredmények:

A csoport
Szeged-Diapolo–Valdor-Szentes 16–8 (3–1, 5–0, 4–4, 4–3)
Gólszerzők:
Seman 3, Varga II Zs. 3, Kiss Cs. 2, Kunac 2, Manhercz K. 2, Manhercz Á. 2, Pellei, Sedlamyer, ill. Weszelovszky 3, Sekulic 2, Hegedűs B., Somogyi, Maklári
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Szolnoki Dózsa-Közgép–EBP-Tatabánya 19–4 (3–2, 3–0, 6–1, 7–1)
Gólszerzők:
Younger 4, Mitrovics 4, Varga Dénes 4, Mezei 4, Fülöp, Jansik D., Varga Dániel, ill. Práczky 2, Francsics, Tatár
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Korábban (szeptember 19.) játszották:
Kaposvári VK–BVSC-Zugló 7–7 (Teljes jegyzőkönyv: itt)

B csoport
KSI SE-FTC-PQS-Waterpolo 6-16 (3-6, 0-5, 1-2, 2-3)

Gólszerzők: Baj 2, Marnitz M. 2, Boros, Balla, ill. Nyéki 4, Dőry 2, Marko Csuk 2, Marnitz G. 2, Tóth M. 2, Kolozsi 2, Swift, Pohl
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PVSK-Mecsek Füszért–A-Híd-OSC-Újbuda 7–13 (1–3, 2–4, 3–3, 1–3)
Gólszerzők:
Basara 2, Csaba, de Blasio, Surányi, Rakonjac, Krizsán, ill. Bátori 4, Brguljan 3, Decker Á. 2, Német 2, Juhász, Gór-Nagy
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A VasasPlaket-DVSE mérkőzést október 6-án rendezik.
Vízilabda hírek