cover image
Egyéb

Szegedi kiütés a megyei rangadón

2015. szeptember 23. 18:20

Az Euro Kupára is készülő házigazda remekül nyitotta az E.ON férfibajnokságot, hiszen 16–8-ra győzte le a Szentest. A bajnok Szolnok az újonc Tatabányát 19-4-re múlta felül.

Aljosa Kunac megúszásból az első percben megszerezte a Szeged 2015/16-os első bajnoki gólját, majd alig egy perccel később Lukas Seman centergólja már a másodikat jelentette. A horvát aztán a negyed közepén fórból is betalált, miközben a szentesiek nem találták a rést a hazai védelmen. Luka Sekulic a 7. percben végül megtörte a vendégek gólcsendjét, avagy a 3–1-es első negyedben kizárólag légiósok találtak a kapuba.

A második negyed aztán minden szempontból fordulatot hozott: egyrészt sorjáztak a magyar gólok (sorrendben Kiss Csaba, Varga II Zsolt, Sedlmayer Tamás, majd Seman után Manhercz Krisztián is feliratkozott a gólszerzők közé), másrészt azokat kizárólag a hazaiak szerezték. Avagy az 5–0-s negyeddel a nagyszünetben már 8–1 állt a táblán, ergo az erődemonstrációnak hála voltaképpen eldöntötte a bajnoki pontok sorsát Varga Péter csapata.

Az Egyiptomban edzőtáborozó vendégek igyekeztek, ám a tőlük igazolt Pellei Frank már a kilencedik szegedi gólt jegyezte. Felrémlett egy kiütéses vereség, ami talán összekapta némileg a társaságot, és igyekezett valahogy legalább lépést tartani ellenlábasával. Ha azt vesszük, hogy végül 4–4-re kiküzdötte a negyedet a Szentes, láthatjuk, sikerült neki. Mindezt úgy, hogy a szegediek kapusa, Meixner Marcell kimondottan jó napot fogott ki, 62 %-nál járt ekkor – s végül 64-gyel (9/14) zárt.

A záró etapban amúgy 16–5-re is vezetett a Szeged, végül az eredményt kozmetikázva három góllal válaszolt a Szentes (az utolsót a Hollandiából hazatérő volt utánpótlás-válogatott Maklári Ádám szerezte), így végül 16–8-cal nyitott az Euro Kupára is készülő, esélyesebb hazai csapat.

A bajnok és az újonc összecsapása a várakozásoknak megfelelő eredményt hozott. A Tatabányát dicséret illeti, mert az első negyedben tartotta a lépést a hazaiakkal, a Szolnokot pedig azért, mert megadta a tiszteletet ellenfelének, végig komolyan vette a meccset. Decker Attila 69 százalékkal védett (9/13), míg a túloldalt Stefan Zivojinovics ismerhette meg a szolnoki fegyverarzenált közelebbről (4/23, 17 %). Aaron Younger négy, Fülöp Bence egy góllal mutatkozott be Cseh Sándor BL-selejtezőre is készülő csapatában.
 
Eredmény – E.ON férfibajnokság, 1. forduló

A csoport
Szeged-Diapolo–Valdor-Szentes 16–8 (3–1, 5–0, 4–4, 4–3)
Gólszerzők:
Seman 3, Varga II Zs. 3, Kiss Cs. 2, Kunac 2, Manhercz K. 2, Manhercz Á. 2, Pellei, Sedlamyer, ill. Weszelovszky 3, Sekulic 2, Hegedűs B., Somogyi, Maklári
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Szolnoki Dózsa-Közgép–EBP-Tatabánya 19–4 (3–2, 3–0, 6–1, 7–1)
Gólszerzők:
Younger 4, Mitrovics 4, Varga Dénes 4, Mezei 4, Fülöp, Jansik D., Varga Dániel, ill. Práczky 2, Francsics, Tatár
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Korábban (szeptember 19.) játszották:
Kaposvári VK–BVSC-Zugló 7–7 (Teljes jegyzőkönyv: itt)
Vízilabda hírek
szentes
szeged