cover image
Egyéb

A Marseille és a Nagyvárad az akadály

2015. szeptember 22. 14:15

A férfi Bajnokok Ligája főtáblájáért zajló mérkőzéseken a Szolnok és az OSC is esélyesebb, avagy minden reményünk megvan arra, hogy az Egerrel együtt három magyar csapat szerepeljen a legrangosabb sorozatban, amelynek hatos döntőjét Budapest rendezi.

Londonban kisorsolták a férfi Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörének párosítását. Az itt játszó csapatokat, azaz az előző kör elsőit párosították a második helyezettekhez, méghozzá úgy, hogy az azonos csoportbéli csapatok nem kerülhettek össze.

A két érdekelt magyar együttes sorsolását kedvezőnek is nevezhetjük, noha természetesen sem a Szolnok ellenfelét, a francia Marseille-t (a Volgográdot és a Duisburgot megelőzve végzett a Rijeka mögött, előtte ikszelt az OSC-vel az első körben), sem az OSC ellenfelét, a nagyváradi együttest (a Veronát és a Sabadellt előzte meg) nem szabad leírni.

A mérkőzéseket október 3-án és 17-én rendezik, mindkét csapatunk idegenben kezd.

Egyúttal már azt is lehet tudni, a főtáblán ki hova kerülhet: a Szolnok és az OSC a B csoportba kap besorolást továbbjutás esetén, így elkerüli az szabadkártyával főtáblás, A csoportban lévő Egert.
 
Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője:

„Igazából se pozitív, se negatív érzéseim nincsenek a sorsolással kapcsolatban. Lényegében teljesen mindegy, hogy kit kaptunk ellenfélnek, nagy terveink és céljaink vannak a Bajnokok Ligájában, ezért nem is lehet más a cél, mint továbbjutni. A Marseille, a Hannover és a Nagyvárad közel azonos játékerőt képvisel, a Brescia kicsit erősebb csapat, de nem tudni, mennyire motiválja őket a főtáblás szereplés. Az, hogy a Marseille elleni továbbjutás esetén mi következhet a csoportban, a főtáblán, még korai kérdés, de mivel komoly céljaink vannak, nem lehet megkerülni. Látszik, hogy ebben a csoportban nehezebb lesz a csoportelsőséget megszerezni, mint a másikban. Az, hogy ki kerülhet a Final Sixbe innen, csak akkor lehet nagyjából világos, amikor már kialakult a hatos mezőny.” 

Vincze Balázs, az OSC vezetőedzője:

„Az előző szezonból ismerjük a Nagyváradot, ahol azért akad némi változás. Kádár Kálmán, a korábbi játékos lett az edző, Korolija, mint erős légiós pedig távozott a csapattól. Jelenleg azzal foglalkozunk még, hogy a Pécs és a Honvéd elleni bajnoki mérkőzésünk jól sikerüljön. Természetesen aztán elkezdünk majd videófelvételeket szerezni a Nagyváradról, és a lehető legjobban felkészülni a párharcra. Ezek persze csak a szavak, később a tettek határozzák meg a sorsunkat. Szeretnénk az első, nagyváradi mérkőzésen olyan eredményt elérni, amely jó alapot jelent a terveink megvalósításához. Dolgozunk, van két hetünk, hogy készen álljunk, és úgy érzem, ha a mi csapatunk tiszta fejjel és eltökélten odaáll a párharc során, akkor képes túljutni ezen a román csapaton, ami a főtáblás szereplést jelentheti. A Bajnokok Ligájában érhetünk el leghamarabb az egyik célunkhoz, ezen leszünk. Az utazás egyszerűbb lesz, mint a korábbi két selejtezőben, ez is az előnyünkre válhat.”


Férfi Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör (október 3., 17.):

Primorje Rijeka (horvát)–Hannover (német)
Nagyvárad (romániai)–A-Híd-OSC-Újbuda
Marseille (francia)–Szolnoki Dózsa-Közgép
Jadran Herceg Novi (montenegrói)–Brescia (olasz)

A Bajnokok Ligája főtáblája:

A csoport:

CNA Barceloneta (spanyol)
A Jadran Herceg Novi (montegrói)–Brescia (olasz) párharc győztese
ZF-Eger
Olympiakosz Pireusz (görög)
A Primorje Rijeka (horvát)–Hannover (német) párharc győztese
Spandau Berlin (német)

B csoport:
Pro Recco (olasz)
Partizan Belgrád (szerb)
A Nagyvárad (romániai)–A-HÍD-OSC-Újbuda párharc győztese
Jug Dubrovnik (horvát)
Galatasaray (török)
A Marseille (francia)–Szolnok párharc győztese

A budapesti Final Six időpontja: 2016. június 2-4.
 
-a.z., d.s.-
Vízilabda hírek
bl
szolnok
eger
osc
sorsolás