cover image
Szövetség

Ob I.: Újrasorsolták a két utolsó párt

2015. augusztus 14. 13:42

A Miskolc beadványának helyt adva a Magyar Vízilabda Szövetség Versenybírói Bizottsága a férfi ob I.-es bajnokság utolsó két „párját” pénteken délelőtt újrasorsolta.

A Magyar Vízilabda Szövetség székházában hétfőn délelőtt megtartották a 2015-16-os ob I.-es bajnokságok sorsolását, erről és az eredményről korábban már írtunk. A kétcsoportos, 16 csapatos bajnokság lebonyolításáról júniusban döntött a szövetség, a Liga javaslatát figyelembe véve.

A bajnokság során kiesett a Pécs, a helyére a Miskolc jutott fel az ob I./B-ből. Az osztályozós helyen a KSI és a másodosztály második helyezettje, a Tatabánya végzett. Az elnökség döntése után a Pécs és a Tatabánya is ob I.-es indulási lehetőséget kapott a kialakult 14 fős mezőnyhöz csatlakozva.

Az elnökség döntése alapján páronként sorsolták ki a két csoport beosztását, a Szolnok és az OSC - a tavalyi bajnokság első két helyezettje - mögé a 3-4., az 5-6. helyezetteket, és így tovább, a 2014-15-ös bajnokság végeredményét figyelembe véve.

A hétfői sorsoláson a KSI a 13-as, a Pécs a 14-es, a Miskolc a 15-ös, a Tatabánya a 16-os sorszámot kapta. A sorsolás végén a Miskolc jelezte, nem ért egyet a kalapok elosztásával, hiszen ők kivívták az első osztályú tagságot, ezért megilleti őket a magasabb beosztás.

Az Ügyvezető Testület megvizsgálta a miskolciak beadványát, és a Liga törekvéseinek megfelelve az elnökség által június 9-én jóváhagyott ob I.-es versenykiírás 17-es pontját – az elnökség létszámemelési döntésével összhangban – a következőképpen módosította:

„A csapatok a 2014/2015. évi bajnokság helyezéseit figyelembe véve páronként (1-2, 3-4, 5-6, 7-8,…) kerülnek kisorsolásra az „A” vagy a „B”csoportba. A 13-as, 14-es besorolási számot az ob I./B bajnokság 1. helyezettje és az ob I.-es bajnokság 13. helyezettje kapta meg. A 15-ös és 16-os sorszámot az ob I.-es bajnokság 14. helyezettje és az ob I./B-s bajnokság 2. helyezettje kapta meg.”

Annak érdekében, hogy a fenti elvek érvényesülhessenek, az Ügyvezető Testület az ob I. 2015/16. évi bajnoksága sorsolásának részbeni megismétlését rendelte el.

„Vállalom a felelősséget, sajnos a Versenykiírásban tényleg benne maradt egy mondat, amely félreértésekre adhatott okot. A Liga törekvésit szem előtt tartva, remélhetőleg most már mindenki elégedett. Bízom benne, hogy a következő bajnokság mind színvonalában, mind a sportszerűségét tekintve méltó lesz a magyar vízilabda hagyományaihoz” – mondta a döntésről dr. Kemény Dénes, a szövetség elnöke.

Az utolsó két pár sorsolását tehát pénteken délelőtt megtartották. Ennek megfelelően a Miskolc végül maradt az A csoportban, a KSI a B-ben, a Tatabánya és a Pécs viszont helyet cserélt.

A bajnokság szeptember 23-án kezdődik.

A csoport:
Szolnok
Eger
Szeged
Kaposvár
BVSC
Szentes
Miskolc
Tatabánya

B csoport:
OSC
Ferencváros
Honvéd
Vasas
Debrecen
UVSE
KSI
Pécs
 
1. forduló (szeptember 23.):

Szolnok-Tatabánya
Szeged-Szentes
Eger-Miskolc
Kaposvár-BVSC

OSC-Pécs
Honvéd-UVSE
Ferencváros-KSI
Vasas-Debrecen 

2. forduló (szeptember 26.): 

BVSC-Szentes
Kaposvár-Miskolc
Eger-Tatabánya
Szeged-Szolnok

Debrecen-UVSE
Vasas-KSI
Ferencváros-Pécs
Honvéd-OSC

3. forduló:

Miskolc-BVSC
Szolnok-Kaposvár
Eger-Szeged
Tatabánya-Szentes

KSI-Debrecen
OSC-Vasas
FTC-Hovéd
Pécs-UVSE

4. forduló:

Kaposvár-Eger
Szeged-Tatabánya
BVSC-Szolnok
Szentes-Miskolc

Vasas-Ferencváros
Honvéd-Pécs
Debrecen-OSC
UVSE-KSI

5. forduló:

Szeged-Kaposvár
Tatabánya-Miskolc
Szolnok-Szentes
Eger-BVSC

Honvéd-Vasas
Pécs-KSI
OSC-UVSE
Ferencváros-Debrecen

6. forduló:

Miskolc-Szolnok
Szentes-Eger
BVSC-Szeged
Kaposvár-Tatabánya

KSI-OSC
UVSE-Ferencváros
Debrecen-Honvéd
Vasas-Pécs

7. forduló:

Szolnok-Eger
Tatabánya-BVSC
Szentes-Kaposvár
Miskolc-Szeged

OSC-Ferencváros
Pécs-Debrecen
UVSE-Vasas
KSI-Honvéd
Szövetségi hírek
ob 1-es bajnokság
sorsolás