cover image
Egyéb
Utánpótlás
Női

Voloszban lesz a női junior-világbajnokság

2015. július 20. 16:49

Petrovics Mátyás csapata kénytelen volt átszabni a felkészülési programját, ugyanis kiderült, nem Mexikóban lesz a korosztályos, U20-as világbajnokság.

Mexikó visszalépett - ezt lényegében másfélszer megtette már az elmúlt időszakban, már ami a vizes világversenyeket illeti. Még az év elején derült ki, hogy nem Guadalajara ad otthont a 2017-es felnőtt vizes világbajnokságnak. Azóta világossá vált, Budapest lesz a beugró, így két év múlva minden idők legnagyobb hazai sportrendezvényét kell megrendeznünk.

Apropó, Guadalajara! Ott rendezték volna az idei női junior vízilabda-vb-t, de a mexikóiak még pár hónappal ezelőtt jelezték, a helyszín nem tud garanciát vállalni, így a viadal otthona a nem kevésbé egzotikus Merida lesz. Nos, ezt a helyszínt is lemondta Mexikó, így magáról a rendezésről is letett, egészen rendkívüli, hogy tette mindezt egy hónappal a vb rajtja előtt.

Augusztus 17. és 23. között lesz a torna, erre az időpontra kellett helyszínt találnia a FINA-nak, és végül meg is találta azt. Arról is szó volt, hogy esetleg a Hajós Alfréd Uszoda adna otthont a tornának, ám a döntés nem ez lett, helyette Görögországban, Voloszban lesz a világbajnokság, ahogyan 2013-ban is (akkor 5. lett a magyar válogatott).

Petrovics Mátyás szövetségi edző nem volt elájulva az alaphírtől (sem), elvégre a mieink egy igen rangos felkészülési tornán játszottak volna a vb előtt nem sokkal Los Angelesben. Reménykedtek abban, hogy - például a repülőjegyek miatt - a vb az Egyesült Államokban legyen, ez azonban nem így lesz. A lányokat is jobban feldobta volna egy amerikai és mexikói kirándulás, annak ellenére, hogy a mester jelezte, ez másodlagos az eredményesség mellett, persze a komfortérzet sem elhanyagolható.

ulany20_22.JPG Kissé félve közelít a görög helyszín felé a szakvezetés, elvégre Görögország rendkívül nehéz gazdasági helyzetben van, ami már a mindennapokat is megbolygatta az országban, mindenki abban bízik, hogy addigra megnyugszanak a kedélyek.

A csapat mindenesetre készül a Margitszigeten (Martfű után),  Petrovics Mátyás elmondta, a lányokon most jött elő az első fáradtságot jelző állapot, emiatt is kapnak egy hosszú hétvége pihenőt ezen a héten. Kuna Szonja elvágta a talpát, így ő egyéni edzésmódszer alapján készül, mindenki bízik abban, hogy az alapembernek számító játékos gyorsan felépül.

Visszatérve az elmaradt Los Angeles-i tornára: úgy tűnik, abban az időpontban Dunaújvárosban lesz egy felkészülési viadal, a kanadai és az ausztrál válogatott már bejelentkezett (ez önmagában garancia a minőségi ellenfelekre), és elképzelhető, hogy jönnek az amerikaiak is. 

A képek a hétfői edzésen készültek a Hajós-uszodában.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:


Doroszlai Vanda (BVSC-Zugló) – születési év: 1995
Kiss Alekszandra (UVSE) – 1996

Mezőnyjátékosok:

Azumah Franciska (UVSE) – 1995
Farkas Tamara (Szentes) – 1998
Gurisatti Gréta (Dunaújvárosi Főiskola) – 1996
Hertzka Orsolya (UVSE) – 1998
Horváth Brigitta (Dunaújvárosi Főiskola) – 1996
Kuna Szonja (UVSE) – 1997
Leimeter Dóra (BVSC-Zugló) – 1996
Máté Zsuzsanna (BVSC-Zugló) – 1996
Sikter Diána (UVSE) – 1995
Szilágyi Dorottya (Dunaújvárosi Főiskola) – 1996
Tamás Viktória (BVSC-Zugló) – 1997
Tóth Csenge (Szentes) – 1998
Varga Viktória (AVUS-BVSC-Zugló) – 1997

Edzők: Petrovics Mátyás, Győri Eszter, Tóth Andrea
 
-doboss-
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Női junior válogatott
női junior válogatott
junior válogatott
petrovics mátyás