cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Újra legyőztük az ausztrálokat

2015. július 14. 16:36

A Vodafone-kupa után plusz egy felkészülési mérkőzést játszott a két válogatott – ezúttal Miskolctapolcán csaptak össze a felek. A mérkőzés a mieinknek sikerült jobban, remek védekezéssel 10-7-re győzték le ellenfelüket.

A világbajnoki keretkijelölés megvolt, Benedek Tibor mégsem tudja teljes csapatát csatába küldeni: Varga Dániel fertőzés miatt nem utazott el a csapattal Miskolctapolcára, így ezúttal is szerepet kap majd a kerettel együtt készülő 17 esztendős Nagy Ádám.

Mint beszámoltunk róla, dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke jótékonysági árverésre ajánlotta fel eredeti tenyérlenyomatát, amelynek gipszmásolata csaknem hat éve a róla elnevezett miskolci sportuszoda falát díszíti. Az uszodát üzemeltető Miskolci Sportcentrum Kft. és a férficsapatával nemrég ob I.-es tagságot szerző Pannergy-MVLC Miskolci Vízilabda Club által közösen meghirdetett licitálás 10 ezer forintos kikiáltási árról indult és július 12-ig tartott.

„Nemes ügy" – kommentált Kriza Ákos miskolci polgármester. - Kemény Dénes kötődése ismert a városhoz, számos jótékonysági ügyben fejezte ki támogatását. Ez a mostani felajánlás az egészséges gyermekké válás folyamatára hívja fel a figyelmet.”

watch?v=kjF6JZicNhs&feature=youtu.beBachner András, a miskolci pólószakosztály vezetője elárulta, hogy a tenyérlevonat 300 ezer forintért kelt gazdára – a mérkőzés szünetében adják át a csekket a kórház képviselőjének. A Zip's Technologies Kft. ajánlotta fel ezt az összeget, a cég nevében Ruskó Balázs adta át befolyt összeget a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyetemi Oktató-Kórház Gyermek-egészségügyi Központjának igazgatójának, Csiba Gábornak.

A mérkőzést a Digi Sport is közvetíti, mi szöveges tudósítással jelentkezünk a helyszínről.

watch?v=_fx8x1JeyeQ&feature=youtu.be ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS
watch?v=iSf2fSxo-Cc&feature=youtu.be
1. NEGYED:

Nagy Viktor kezd a kapunkban. Az első támadás a mienk, Varga Dénes elpattintja. Átellenben Younger marad pillanatra egyedül, kapja a labdát, belövi - 0-1.

Hosnyánszky lő, Stanton French véd. A mi kapunk előtt jó a védekezés, a szorongatott helyzetből leadott lövés nem jó. Hárai kapja a labdát Szivóstól, véd a kapus - sarokdobás. Utána kiállítás, fórban Gór-Nagy Miklós teszi be a falból a Varga Dénestől kapott labdát - 1-1. 

Campbell lövése akad be - 1-2.

Hárai "szállítja" a fórt, Vámos lövését védi a kapus. Hátul labdaszerzés, majd egy Madaras Norbert-bomba - 2-2.
hunausmisk2.JPG
Jó a védekezés, megvan a labda. Majd kontrafault. Emery mellé lő, majd Hárai lövését üti ki a kapus - sarokdobás, majd kontra.

Angyal és Varga Dénes blokkol közösen, Bedőnek nem jü a bejátszás. Ausztrália időt kér.

Angyal blokkol újra, időkérés. Kiállítás (Howden), Hosnyánszky lövését kiüti a kapus - sarokdobás. Újabb fór, újabb Hosnyánszky-Stanton French párbaj - megint a kapus nyeri. Vége a negyednek.
 
2. NEGYED:

Hárai szerelése tökéletes. Erdélyi próbálkozása kevésbé - véd a kapus.

Vámos blokkol, majd Hárai átlövése (!) találja el a kapufát. A ferencvárosi Aidan Roach a cserével végleges kiállítás sorsára jut - Madaras lövését fogja a kapus.

Az első ausztrál fór (Erdélyi a kiállított) rögvest gól: Campbell a szerzője - 2-3.

Eladjuk a labdát, majd Nagy Viktor véd nagyot Emery közeli kísérleténél. Madaras lövését védi a kapus.

Bedőt állítják ki - időkérés. Remek a megjátszás sajnos, a falból Power a pontos befejező - 2-4.

Hosnyánszky hozza helyzetbe az emberéről ellépő Szivós Mártont, aki jól fejezi be az akciót - 3-4.

Erdélyi remek ütemérzékkel labdát csen, majd a felúszás közben kiállítás - Erdélyi aztán ötméterest harcol ki: Vámos Márton értékesíti - 4-4.

Rossz ausztrál lövés után kontra. Vámost kiállítják, Hosnyánszlky blokkol, majd a kipattanó után Cotterill talál be - 4-5.

Hárairól kiállítás, Hosnyánszky lövését blokkolják. Kivédekezzük a támadásukat, majd Benedek Tibor időt kér. Szivós szabaddobás visszapattan, az ismétlés sem jó. Még egy távoli lövés megy fölé - vége a negyednek.
 
3. NEGYED:

Az ausztrálok kapust cserélnek: Dennertey áll be. Madaras pattintása nem jó. Younger csavar mellé, majd egy remek akció (Szivós-Madaras-Vámos) végén Vámos Márton helyezi el a labdát a kapuban - 5-5.

Labdaszerzés, majd Nagy Ádám veszíti el, akit ki is állítanak: Howden kapufát lő, Ford lövését pedig védi Nagy Viktor. Átellenben Hárai Balázs tarthatatlan - egyedül megoldja - 6-5.

Ausztrál fór (Varga Dénes áll ki), Campbell a kapufát találja telibe.

Nálunk kontra, majd Bedő Krisztián szerez labdát, és végigviszi, bedobja - 7-5.

Időt kér a rivális, 4.15 van hátra a negyedből. Madarast kiküldik, Campbell megint kapufát lő. Lejár a támadióidőnk - de rögvest visszakapjuk a labdát, Erdélyi keresztpasszát pedig Madaras Norbert lövi be - 8-5.

Erdélyi blokkol. Varga Dénes lövését védi a kapus. Younger lő gólt - 8-6.

Hárai két embert is beforgatva harcol ki ötméterest - Erdélyi Balázs fára lövi.

Ausztrál kapufa után mi támadunk, véd a kapus, sarokdobás. És egy zseniális csavarás Hárai Balázstól - 9-6.

Angyalt kiállítják - vége közben a negyednek.

4. NEGYED:

Elhozzák a labdát, Campbell lövését védi Nagy Viktor. Hárairól kiállítás, Erdélyi Balázs egy lóba után belövi - 10-6.

Angyalt állítják ki a centerről, de eladják a labdát fórban. Lejár a támadóidőnk. Gór-Nagyot állítják ki, ismét egy rossz ausztrál passz.

Hárairól kiálíltás, Varga Dénes lövését védi a kapus. Campbell fölé lő. Erdélyi passzát leszedi a kapus a levegőből.

Swift lövését bravúrral védi Nagy Viktor - sarokdobás. Cotterill sem tud túljárni az eszén, de a labda marad náluk. Nagy Ádámot kiállítják, megint Nagy Viktor véd. Időt kérünk - 2.43 van hátra. Gór-Nagy lő fölé.

Vámos szereli a centert, majd lejár a támadóidőnk. Szivóst állítják ki, időt kérnek - 1.18 van hátra. Campbell belövi - 10-7.

Madaras lövését védi a kapus. Még egy kontra, és vége a negyednek A Vodafone-kupa után ismét legyőzi a magyar válogatott a cseppett sem lebecsülendő Ausztráliát.
 
Benedek Tibor gyorsértékelése a lefújás után: „A harmadik negyedre érkeztünk meg Miskolcra. Az első két negyedben sokat hibáztunk, utána azonban kivédekeztük az emberhátrányokat, agresszívabban játszottunk. A mérkőzés végére alakult ki a játékunk. Az emberelőnyös helyzeteinket jobban kell kihasználnunk, ebben sokat kell még fejlődnünk, gyakorolni.”

Eredmény – felkészülési mérkőzés:

Magyarország-Ausztrália 10-7 (2-2, 2-3, 5-1, 1-1)

Miskolctapolca, 1000 néző, vezette: Molnár (magyar), Flahive (ausztrál)

Magyarország: Nagy V. – Gór-Nagy 1, Madaras 2, Hosnyánszky, Varga Dénes, Szivós 1, Hárai 2. Csere: Erdélyi 1, Vámos 2 (1), Angyal, Nagy Á., Bedő 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Ausztrália: Stanton French – Campbell 3, Ford, Gilchrist, Roach, Younger 2, Swift. Csere: Dennerly (kapus), Cotterill 1, Power 1, Martin, Howden, Emery. Szövetségi kapitány: Elvis Fatovic

Gól/emberelőny: 2/8, ill. 4/11
Ötméteresek: 1/2, illetve -
Kipontozódott: Power (25.)
Cserével végleg: Roach (10.)
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
Benedek Tibor
miskolc